reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí kmínový chléb

Domácí kmínový chléb vydrží čerstvý 3 dny.


  • 4,4

    49×

    4,3 49
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 596 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

8. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 693 hodnocení

Recept na vánoční kokosky krok za krokem

7. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Adventní čas, svátky a tradice 2.díl

7. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 574 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Videorecept na hříšně dobré Bounty tyčinky - nepečené vánoční cukroví jen ze 3 surovin

6. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 564 hodnocení

Recept na jemný vaječný likér krok za krokem

5. 12. 2019

Postup přípravy

Brambory ve slupce uvaříme, oloupeme a nastrouháme.

Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme 45 minut kynout na teplém místě.

Během kynutí si připravíme plech, který pomoučíme hladkou moukou. Z vykynutého těsta si vytvoříme bochánek. Položíme jej na připravený plech a necháme dalších 20 minut kynout. Pak chléb potřeme studenou vodou, propícháme špejlí. Zatím si předehřejeme troubu na 280 °C.

Domácí chléb vložíme do předehřáté trouby a pečeme 20 minut. Pak troubu ztlumíme a pečeme při140 °C dalších 45 minut. Troubu neotvíráme.

Upečený domácí chléb opět potřeme studenou vodou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí kmínový chléb

    Celkový počet komentářů: 27
    • Dr,Alexander Fitz
      Dr,Alexander Fitz

      KURKU SE MNE NEPODAŘÍ VYTVOŘIT SILNĚJŠÍ ,JAK BYCH SI TO PŘAL.

      MAM PLYNOVOU TROUBU ,KDE NENÍ MOŽNO NASTAVIT POŽADOVANOU TEPLOTU- KURKA JE SLABÁ A BIÍLA , DOLE SPALENÁ,,.

      02.10.2018 22:09:02

    • Fikina
      Fikina

      Komentář k receptu Domácí kmínový chléb

      Dobrý den,má někdo zkušenost na kolik péct chléb a jak dlouho.Troubu mám jen na 250 a v receptu je 280.Díky

      01.02.2014 15:55:40

    • Petr
      Petr

      Upekl jsem ho a je moc dobrý.Budu ho péci častěji

      10.11.2012 13:12:36


    • Astheart
      Astheart

      To množství vody......

      Pořád mi nesedí ta voda. V původním receptu je podle autorky chyba a recept je jen na 1 kg mouky., 3 brambory. Ale vody jsou tam 3dl.
      V komentáři je recept na 2 kg mouky, 6 brambor a 12 dl vody !!!!!

      Tady někdo neumí počítat..................... ........
      Tak jak je to s tou vodou?

      24.10.2012 22:24:58

    • Jana
      Jana

      dobrý den paní Marcelo,
      v pátek jsem ho udělala ted se dojedl k snídani.dětem moc chutnal a že mám zase udělat.tak jdu zadělat a jdu péct.moc díky za výborný recept

      26.02.2012 08:49:50

    • Lidka
      Lidka

      Je opravdu skvělý.

      Chleba peču už potřetí. Míchám hladkou mouku napůl s tmavou žitnou (500 g a 500 g)a brambory dávám čtyři větší. Jinak vše podle receptu a rodina si jej nemůže vynachválit. Opravdu chutný chlebíček.

      12.01.2012 17:49:51

      • Nalim
        Nalim

        Tak a další verze jednoho a toho samého receptu

        Dobrý den, doufám že paní nebo slečna lrikovska.
        Takže, když v receptu změníte ty nejdůležitější hmotnostní suroviny a vyjde Vám supr chléb, tak musí být ten původní špatný, nebo ne?
        Původní recept 2 kg mouky, 3 brambory
        Vy dáte jen1 kg mouky a 4 brambory a neříkejte, že ten čtvrtý brambor měl 1kg. Ostatní suroviny dáte podle původního receptu.
        Prosím o Váš recept a to se vším co do něj patří, hlavně množství. Děkuji

        14.01.2012 12:31:54

      • marcela
        marcela

        Re: Je opravdu skvělý.

        pani lrikovska,jsem rada ze jste spokojena s chlebem ja ho pecu 2x do mesice.take tam muzete pridat misto zitne mouky tak spaldovou,take je dobry.Delam sni na pul svatebni kolace a jsou super.Preji Vam at se Vam stale dari chlebik.Jinak dalsi me kutilske jidla najdete v kucharce kde jste nasla chleba.Preji gurmanske zazitky.Marcela

        18.01.2012 13:12:37


    Nalezeno receptů: 27
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Domácí kmínový chléb

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.