reklama
hledat uživatel
       

Domácí klobásy

Vynikající varianta klobásky.


  • 4,5

    235×

    4,4 235

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky 2 x 2 cm. Sůl s cukrem promícháme, maso nasolíme po vrstvách, dobře utlačíme v nádobě a přikryjeme alobalem. Necháme ho odstát 2 dny v chladu.

Na odležené kostky přidáme koření a dobře promícháme. Maso umeleme na 8 mm. Do umletého masa přidáme utřený česnek a vše asi 20 minut dobře vymícháme rukama.

Směs na domácí klobásy plníme do vepřových střev a děláme krátké, asi 20 cm, klobásky. Udíme je bukovým dřevem a bukovými pilinami, studeným kouřem.

Domácí klobásky skladujeme v chladu a v průvanu asi 1 měsíc. Potom je zabalíme a dáme do mrazničky. Domácí klobásky používáme podle potřeby.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí klobásy

    Celkový počet komentářů: 11
    • Bora
      Bora

      Proc mam po uzeni klobas tvrdsi kurku(strivko)

      20.05.2017 18:53:39

      • ricchie
        ricchie

        Re: Strivko

        Dobrý den, moc se mi líbí Vaše udírna. Mohl bych Vás poprosit o uvedení základních rozměrů a o přidání fotografií řešení topeniště? Předem děkuji a přeji mnoho dalších krásných uzenářských zážitků. :o)

        21.05.2017 15:42:24

    • jaromir hybner
      jaromir hybner

      a tet POTŘEBUJI RYCH LE PORADIT !
      POKUD BYCH CHTĚL POUŽÍT NA KLOBÁSE JEN -RYCHLOSŮL--JAK BY TO MĚLO VYPADAT ?? A JELI TO VŮBEC MOŽNÉ ?? NA 10kg vepřového masa ??

      DIK MOC

      04.12.2014 17:00:54


    • čestmír-čestmír
      čestmír-čestmír

      Komentář k receptu Domácí klobásy

      ....ještě...trvanlivost klobás nezávisí od toho jak dlouho udíme ale s kolika druhů se masný výrobek skládá..čím více druhu masa,tím menší trvanlivost..potom,nalládán

      26.11.2014 21:02:02

    • čestmír-čestmír
      čestmír-čestmír

      udírna---cukr

      ....vážení přátelé..pokud se jedná o sůl a cukr při nakládání masa na uzenářské výrobky.radím koupit v drogerii Teta rychlosůl kde se seznámíte co cukr a sůl....cukrem a solí mimo jiné docílíte červené barvy u naloženého masa.....jinak..domácí udírna dobrá a jednoduchá..dřevěná bedna se sundávacím vrchním víkem a topeništěm cca 2 metry oděleném.......je dobré si připravit při uzení trochu pilin a starou deku namočenou ve vodě..kterou přehodíte v případě větší kouřivosti přes vrch udírny...zatopíme,,větší teplotou na chvíli zaudíme klobásy jakmile se přestanou potit,douzujeme...cca50-70Ckou řem..znalci to trvá cca3.hodky.

      26.11.2014 20:43:53

    • lida
      lida

      Dobrý den ,moc se mi líbí vaše udírna stavěl jste si jí sám podle nějakých plánků? Zda nejsou tajné mohl by jste mi je poslat děkuji moc hezký den Ludmila

      19.04.2013 12:47:07

    • DROBEK
      DROBEK

      Domácí klobásy

      zdravím,pane.
      Kolik cukru prosím na tu sůl?.

      08.09.2012 15:41:18

    • prauch
      prauch

      dobrý den

      jak dlouho klobásy udíte

      17.12.2010 10:25:26

      • standy
        standy

        Re: ýtý

        Podle spotřeby,na chuť 30min 90stupňů+3h na 60,jinak čím chladnější dým tím dýl,2 dny na 60 vydrží 1-2 měsíce,ale týden až dva uzení na max 20 stupňů vydrží v suchém špajzu i rok :þ))) asi ne že?A nebo 2 dny v hustém,ale studeném dýmu a pak zavařit,nejlepší jsem jedl z kozla při večerní procházce Londýnem,AVE JÁ

        06.04.2011 21:24:05

    Nalezeno receptů: 11
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Domácí klobásy

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.