reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Domácí klobásy podle Hynka

Domácí klobásy podle Hynka

Domácí klobásy, které jsem si v průběhu několika let vymazlil téměř k dokonalosti. Recept je z 10 kg masa, ale po vyuzení budete mít 7,5 - 8 kg klobás.


  • 4,7

    691×

    4,7 691
  • 34×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Nakrájíme na plátky vepřové maso zvlášť, hovězí maso zvlášť. Nasolíme a necháme 3 dny uležet při teplotě 5 - 7 °C.

Za 3 dny pomeleme na jemné desce (prát) 2 kg hovězího masa a 1 kg vepřového bůčku.
Zbytek masa pomeleme na hrubé na desce (16 mm). Zamícháme koření (podle chuti) s vodou a vmícháme do prátu. Potom vmícháme hrubě namleté maso. Vše dohromady důkladně promícháme.

Masovou směs na domácí klobásy narazíme do střev a udíme 5 - 6 hodin na 70 °C.

Pokud spěcháme, je možné část s nakládáním vynechat. Na chuť to nemá moc velký vliv. Na 10 kg domácích klobás podle Hynka budeme potřebovat asi 12 metrů střev.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí klobásy podle Hynka

    Celkový počet komentářů: 637
    • hynek87
      hynek87

      Rozpis koření na 10kg masa

      KOŘENÍ

      160g Sůl
      40g Dusitanová sůl
      20g Mletý pepř
      25g Paprika pálivá
      50g Paprika sladká
      50g Kmín drcený
      150g Česnek
      3g Nové koření (mleté)
      3g Muškátový oříšek
      30g Kmín celý

      Dusitanovou sůl můžete nahradit normální solí, ale v tom případě je potřeba hotovou směs nechat 2-3 dny uležet.

      09.01.2019 16:22:46

    • Jarka
      Jarka

      poděkování

      Vaše klobásy jsme dělali už poněkolikáté. Jsou vynikající. Super recept. Chtěla jsem Vám poděkovat. Jarka

      09.01.2019 15:41:36

    • Milan
      Milan

      Komentář k receptu Domácí klobásy podle Hynka

      Dobrý den,jsem začátečník a chci se zeptat,jestli množství soli je na celkovou přípravu nebo jen do směsi koření a maso na uležení se solí zvlášť.Děkuji za odpověď.Milan

      08.01.2019 11:56:16

    • garmil
      garmil

      V klobásach je nejdůležitější poměr kořeníale ne jak píšete že to máte po létech vychytané,ale jaké koření tan´m dávate se nezmiňujete.To nepovažuji za recept.Dále tučné vepřové maso se semele na velkých otvorech,ale libové se krájí na kousky!Mletím si to zjednošujute ale není to ono,Vklobáse musíte cítít kusy libohého masa.

      29.12.2018 13:37:27

    • Tomáš Hanuška
      Tomáš Hanuška

      Dobrý den, dnes jsem nasolil maso a chci se zeptat, jestli za ty 3dny před mletím mám maso opláchnout od soli nebo to mám pomlét tak jak to je. Děkuji

      19.12.2018 15:14:35

    Přidat příspěvek k receptu Domácí klobásy podle Hynka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.