reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Domácí klobásy podle Hynka

Domácí klobásy podle Hynka

Domácí klobásy, které jsem si v průběhu několika let vymazlil téměř k dokonalosti. Recept je z 10 kg masa, ale po vyuzení budete mít 7,5 - 8 kg klobás.


  • 4,7

    750×

    4,6 750
  • 34×

Podobné recepty

Načíst další recepty


Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 703 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 939 hodnocení

Recept na kynuté velikonoční jidáše krok za krokem

7. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 678 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 754 hodnocení

Tradiční Velikonoce aneb jaké dobroty nesmí na vašem stole chybět

6. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Chcete začít jíst zdravěji? Se salátem z červené rýže a quinoy nešlápnete vedle

6. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 742 hodnocení

Jak mít hezké Velikonoce i v době karantény?

5. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 631 hodnocení

Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo

4. 4. 2020

Postup přípravy

Nakrájíme na plátky vepřové maso zvlášť, hovězí maso zvlášť. Nasolíme a necháme 3 dny uležet při teplotě 5 - 7 °C.

Za 3 dny pomeleme na jemné desce (prát) 2 kg hovězího masa a 1 kg vepřového bůčku.
Zbytek masa pomeleme na hrubé na desce (16 mm). Zamícháme koření (podle chuti) s vodou a vmícháme do prátu. Potom vmícháme hrubě namleté maso. Vše dohromady důkladně promícháme.

Masovou směs na domácí klobásy narazíme do střev a udíme 5 - 6 hodin na 70 °C.

Pokud spěcháme, je možné část s nakládáním vynechat. Na chuť to nemá moc velký vliv. Na 10 kg domácích klobás podle Hynka budeme potřebovat asi 12 metrů střev.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí klobásy podle Hynka

    Celkový počet komentářů: 696
    • Patrik
      Patrik

      Komentář k receptu Domácí klobásy podle Hynka

      Zakladni recept jsem si casem trosicku upravil ale zacal jsem s originalem udit tyto Klobasky. Jelikoz ziji v UK a je kolem pomerne pocetna skupina cechoslovaku, lidi si je oblibili tak ze nechteji kupovat klobasky od jinych vyrobcu.A Jelikoz jsem si udelal dobre jmeno na vasem , mnou " ukradenem receptu " se hluboce omlouvam a hluboce smekam. Neni cloveka ktery by rekl ze nechutnaji. Tohleto je na patent! Bravo mistre Hynku.

      31.03.2020 11:05:54

    • Milod
      Milod

      Komentář k receptu Domácí klobásy podle Hynka

      Mockrát děkuji za recept. Jak již zde mockrát zaznělo klobásy luxus. Dělal jsem klobásy poprvé, výsledek předčil očekávání. Jen jsem místo hovězího dal skopové. Ještě jednou díky.

      16.03.2020 11:02:18

    • Honza
      Honza

      Zdravím vás pane Hynku,minulý týden jsem se pokusil o klobásy dle Vašeho receptu.Byly to moje první vlastoruční klobásy v životě a...zkrátka nemají chybu. Řadím je na pomyslné stupně vítězů,a že jsem různých klobás za mých téměř šedesát let života spořádal docela dost.Vytažené z udírny,studené, ohřáté,i z mrazáku, zkrátka luxus i pro všechny známé kdo ochutnali. Děkuji moc za inspiraci a kdyby jste měl i jiné recepty na dobroty z udírny, rád je přivítám. Přeji Vám vše dobré a ať se Vám i nadále daří.

      09.03.2020 22:15:58


      • hynek87
        hynek87

        Re: Klobásy

        Dobrý den, takový komentář vždycky potěší a hlavně se to neomrzí. Pokud hledáte inspiraci, doporučuji přečíst si všechny komentáře. Vím, že je toho moc, ale už jsme tady řešili klobásy ze zvěřiny, kozy i skopové. Osobně bych doporučil komentáře od MAPLAKA. Krom toho, že sem přidal spoustu fotek má v komentářích několik zajímavých nápadů i receptů. Bude vám to chvilku trvat, ale věřte mě, vyplatí se to. Přeji hodně úspěchů. H.

        11.03.2020 18:41:02

    • Alois
      Alois

      Jehněčí klobásy

      Budu dělat klobásy z jehněčím masem, není třeba nějak upravit poměr koření, aby se neztratila chuť toho jehněčí. Díky za odpověď

      05.03.2020 15:01:33

    • Petr
      Petr

      Dnes jsem se pustil do vašeho receptu, který mě z nalezených nejvíce zaujal zejména tím ,že se nepřeceňuje dlouhé nakládání masa. Bylo to první uzení, nová elektrická udírna....výsledek - vynikající a luxusně ochucená směs, excelentní klobásky. Děkuji. Ještě mám dotaz ohledně vaření. Já bych nevařil, ale švagr z moravy že by to bez převaření nevzal do huby, že hrozí nákaza svalovcem. Jak to tedy s povařením klobás je? Udil jsem na teplotu 60-75 stupňů v udírně po dobu 6h a samozřejmě klobáska vyndaná z udírny je prostě nej :-)

      16.02.2020 20:12:27

      • hynek87
        hynek87

        Re: Paráda

        Dobrý den, jsem rád že vám chutnaly. Co se týká vaření, řešili jsme to tady asi pět komentářů zpátky. Prosím dohledejte si to, nemám chuť to psát znova. A co se týká vašeho švagra, zeptejte se ho, jestli jí tatarák, Čabajky nebo salámy typu Turista, Vysočina, Lovečák, Paprikáš, Herkules atd. Pokud ano, tak se svalovce nemusí vůbec bát, protože už ho pravděpodobně má. Přeji hodně zdaru a děkuji za váš komentář. H.

        17.02.2020 11:28:19

    • Jindrich
      Jindrich

      Mam to za sebou

      Vazeny Hynku zdravim Vas,
      Kdyz jsem drive cetl chvalu a ,,zpevy” okolo Vasich klobas myslel jsem si, ze lide prehaneji! Po tydnu priprav jsem v sobotu vyudil Vami publikovane klobasy. Vysledek? Pul vesnice se sebehlo kostovat, protoze Rusko takove klobasy nezna... Obdrzel jste od nich vsech pomyslnou hvezdu pratelstvi, a ja uz Ted vim, ze I tak muze vypadat stesti!! Moc dekuji za Vase rukovodstvo, protoze vysledek je naprosto fantasticky!!

      16.02.2020 16:56:06


    Přidat příspěvek k receptu Domácí klobásy podle Hynka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.