reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Domácí klobásy podle Hynka

Domácí klobásy podle Hynka

Domácí klobásy, které jsem si v průběhu několika let vymazlil téměř k dokonalosti. Recept je z 10 kg masa, ale po vyuzení budete mít 7,5 - 8 kg klobás.


  • 4,7

    712×

    4,7 712
  • 34×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Nakrájíme na plátky vepřové maso zvlášť, hovězí maso zvlášť. Nasolíme a necháme 3 dny uležet při teplotě 5 - 7 °C.

Za 3 dny pomeleme na jemné desce (prát) 2 kg hovězího masa a 1 kg vepřového bůčku.
Zbytek masa pomeleme na hrubé na desce (16 mm). Zamícháme koření (podle chuti) s vodou a vmícháme do prátu. Potom vmícháme hrubě namleté maso. Vše dohromady důkladně promícháme.

Masovou směs na domácí klobásy narazíme do střev a udíme 5 - 6 hodin na 70 °C.

Pokud spěcháme, je možné část s nakládáním vynechat. Na chuť to nemá moc velký vliv. Na 10 kg domácích klobás podle Hynka budeme potřebovat asi 12 metrů střev.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí klobásy podle Hynka

    Celkový počet komentářů: 648
    • Vratislav
      Vratislav

      Hynkovy klobásy

      Chtěl jsem se zeptat jestli nedáváte klobásy před uzením do vodní lázně
      na 90 stupňů celsia na nějakou dobu a pak je teprve dáte uddit.

      03.04.2019 08:42:13

      • hynek87
        hynek87

        Re: Hynkovy klobásy

        Dobrý den, Já osobně nechám klobásy po naplnění na palicích oschnout a šup s nimi do udírny. Ale postupů uzení je několik a je na vás co vám vyhovuje. Můj osobní názor je takový, že je škoda klobásy před uzením máčet. H

        03.04.2019 09:54:01

    • Vláda Tomů
      Vláda Tomů

      Domácí klobásy podle Hynka

      Další skvělý doplněk stravy.

      29.03.2019 18:40:53


    • Tomáš
      Tomáš

      Dobrý den,
      vypadají skvěle, udil jste teplým kouřem. Když se zavěsí do chladna kde proudí vzduch, jak dlouho vydrží, prosím. Děkuji. Jinak skvělá práce.

      06.03.2019 12:37:35

    • Martin
      Martin

      Velké díky za recept

      O víkendu jsem dělal klobásky podle Hynka a byli opravdu luxusní. Lepší jsem určitě ještě neměl. Budu dělat podle tohoto receptu určitě znovu. Díky Hynku.

      18.02.2019 06:39:21

    • hynek87
      hynek87

      Rozpis koření na 10kg masa

      KOŘENÍ

      160g Sůl
      40g Dusitanová sůl
      20g Mletý pepř
      25g Paprika pálivá
      50g Paprika sladká
      50g Kmín drcený
      150g Česnek
      3g Nové koření (mleté)
      3g Muškátový oříšek
      30g Kmín celý

      Dusitanovou sůl můžete nahradit normální solí, ale v tom případě je potřeba hotovou směs nechat 2-3 dny uležet.

      09.01.2019 16:22:46

      • Jaroslav
        Jaroslav

        Re: Rozpis koření na 10kg masa

        sám jsem se dopracoval k podobnému receptu .Nedáván muškátový oř. snad příště . Koření dávám od " oka " _ co várka to originál.... dobrou chut

        24.01.2019 13:18:29

      • Roman
        Roman

        Re: Rozpis koření na 10kg masa

        Dobrý den
        Česnek dáváte sušený ?
        Děkuji

        07.03.2019 19:04:09

    Přidat příspěvek k receptu Domácí klobásy podle Hynka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.