reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Domácí klobásy podle Hynka

Domácí klobásy podle Hynka

Domácí klobásy, které jsem si v průběhu několika let vymazlil téměř k dokonalosti. Recept je z 10 kg masa, ale po vyuzení budete mít 7,5 - 8 kg klobás.


  • 4,7

    770×

    4,6 770
  • 34×

Podobné recepty

Načíst další recepty


Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 704 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Postup přípravy

Nakrájíme na plátky vepřové maso zvlášť, hovězí maso zvlášť. Nasolíme a necháme 3 dny uležet při teplotě 5 - 7 °C.

Za 3 dny pomeleme na jemné desce (prát) 2 kg hovězího masa a 1 kg vepřového bůčku.
Zbytek masa pomeleme na hrubé na desce (16 mm). Zamícháme koření (podle chuti) s vodou a vmícháme do prátu. Potom vmícháme hrubě namleté maso. Vše dohromady důkladně promícháme.

Masovou směs na domácí klobásy narazíme do střev a udíme 5 - 6 hodin na 70 °C.

Pokud spěcháme, je možné část s nakládáním vynechat. Na chuť to nemá moc velký vliv. Na 10 kg domácích klobás podle Hynka budeme potřebovat asi 12 metrů střev.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí klobásy podle Hynka

    Celkový počet komentářů: 713
    • Kacena
      Kacena

      Suseni klobas

      Dobry den, chci sé zeptat jak sé vyuzene klobasy nasledne vysusi? Zijeme V IE a s tou vlhkosti vzuchu to asi nebude fungovat jako u vas doma. Za kazdou radu dekuji. Budem skouset poprve Ted o vikendu, tak snad sé povedou...

      15.09.2020 03:03:26

    • Janek
      Janek

      Sterilizace

      Dobrý den. Opakovaně jsem četl v různých příspěvcích na netu, že při uzení klobás je z důvodu eliminace mikroorganizmů v mase zapotřebí minimálně 20 minut držet v udírně takovou teplotu aby teplota v jádru klobásy byla alespoň 72 st. C. To Váš recept neumožňuje protože udíte jen 70ti st. C. Jaký máte názor na tuto teorii. Také prosím o informaci, jakou teplotu a jak dlouho je potřeba udržovat v udírně aby se této teploty v klobáse dosáhlo. Děkuji za všechny informace. Janek

      28.08.2020 00:03:04

    • Honza
      Honza

      Dobrý den,
      Po vyuzení po dobu 5-6 hodin klobásy ihned vyndaváte z udírny, nebo necháte v udírně a již nepřikládáte otevřete udírnu a necháte vyvěsit do druhého dne? Děkuji

      30.07.2020 12:28:29


    • Petr
      Petr

      Dobrý den.Chci dělat klobásy podle vašeho receptu,ale kamarád který pracuje na jatkách mě zradil prátem.Prý pokud nebudu mít vymíchaný prát který se používá ve velkovýrobnách a malovýrobnách (zbavený bílkovin a přidávání ledu) mi maso v klobásách nebude držet pohromadě.Máme šajbu velikosti 4,5 mm,na které jsem hovězí chtěl dvakrát až třikrát umlet jak jste již někde psal v komentářích,ale to prý nestačí.Tak bych rád věděl váš názor.Díky předem za info.

      14.02.2017 22:28:47

      • hynek87
        hynek87

        Dobrý den
        kamarád dělá klobásy bez prátu a také drží pohromadě. Pokud se podíváte na fotky číslo 33 a 34, tak uvidíte, že jsou hezky spojené. Jen tu šajbu bych si na vašem místě pořídil menší. Já používám desku s otvory 2mm. Přeji hodně zdaru. H.

        15.02.2017 04:59:26

      • Alex
        Alex

        Zdravim. Delal jsem klobasky dle receptu a trochu vic je okorenil a senzace. Maso jsem promnul rukama asi 5 min v hrnci a nechal 2 dny odlezet. Pak jsem naplnil do strev a udil 7 hodin mezi 60-80. Vysledek: fantasticke klobasky s perfektni strukturou. Tak preji vsem pohodove uzeni

        07.03.2017 20:47:33

      • Fatima
        Fatima

        Hej alla, detta är mitt vittnesbörd om det goda arbetet med Dr Fasoya som hjälper mig, jag är Grace från Italien, jag är ledsen för att ha lagt detta på internet men måste göra detta för att tacka den stora mannen Dr Fayosa, hans en världsstolspellare tillbaka min ex man som lämnade mig över 3 år nu, jag träffar så småningom den här mannen på en bloggsida postad av en av hans klient Benedicta som han hjälpte för några veckor sedan. I mitt eget fall gav min man mig ut alla tecken på att han var att ha en affär men jag valde att leva i förnekande och ignorera dem, han behandlade mig dåligt och slutade visa mig kärleken och tillgivenheten som fick mig förälskad i honom i första hand, jag kontaktade stavagaren och jag informerade honom om alla mina problem och han kastade en kärleksförtrollning och på bara två dagar senare var min man tillbaka till mig, jag vill bara säga tack till den här sanningsenliga och uppriktiga trollkarl, sir allt du berättade för mig har kommit fram och tack sir sir Fayosa, Snälla vill jag berätta för alla som letar efter någon lösning på deras problem, i råd dig att vänligen konsultera detta stavhjul, han är verklig han är mäktig och oavsett vad stavskäraren säger till dig är vad som kommer att hända, eftersom allt det som stavhjulet berättade för mig kom till. Du kan vänligen kontakta honom på hans e-post ([email protected]) eller direkt på whats-app +2348151918774

        25.08.2020 00:52:00

      • Janek
        Janek

        Zkus po umletí ještě zchladit v mrazáku a následně rozmixovat. Funguje to. Janek.

        18.09.2020 12:57:19


    Přidat příspěvek k receptu Domácí klobásy podle Hynka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.