reklama
hledat uživatel
       

Komentáře k receptu Domácí kečup 2

Celkový počet komentářů: 154
  • Veronika
    Veronika

    Domácí kečup 2

    Dneska jsem dělala ale bez přidání vody a ocet na 4 kg rajčat 120 ml octa. Rajčata byli šťavnaté a domácí. Jinak vše stejné. Vynikající. Hned jsem darovala kamarádkám. �

    19.09.2018 22:21:29

    • Jirka
      Jirka

      Re: Domácí kečup 2

      Vodu nedávám, Vodu nedávám, Vodu nedávám. Každej dělá ze sebe chytrého, přestože to bylo odůvodněno. A upravený recept, již není tento recept. Ocet a cukr jsou konzervanty. Mně vydrží i načnutý delší dobu v lednici.

      21.10.2018 01:00:04

    • Jirka
      Jirka

      Re: Domácí kečup 2

      Vodu nedávám, Vodu nedávám, Vodu nedávám. Každej dělá ze sebe chytrého, přestože to bylo odůvodněno. A upravený recept, již není tento recept. Ocet a cukr jsou konzervanty. Mně vydrží i načnutý delší dobu v lednici.

      21.10.2018 01:00:16

  • True
    True

    Komentář k receptu

    Super recept, doporučuji :-)

    12.09.2018 22:59:25

  • Honza
    Honza

    jangola-bmx@seznam.cz

    Myslím si,že základní recept je dobrý a srozumitelný.Jestli to někdo upraví dle vlastní chuti-výborně.Já dávám trochu červené řepy a kapii.Pan Babica by řekl:Nemáte-li na kečup rajské,použijte cukinu,nebo dýni. " A nemusí to být špatné.

    02.09.2018 14:51:04

  • Kristýna
    Kristýna

    Komentář k receptu Domácí kečup 2

    Kečup dělám již po druhé... Všem moc chutná � jen jsem též upravila dávku octa na 60ml a cukru jsem dala jen 100g.a úplně stačí� rajčata máme ze zahrádky... Voda vůbec nebyla třeba �

    25.08.2018 09:42:08

  • Renata
    Renata

    Uvařeno z 6 kg rajčat,nedávala jsem vodu,octa polovinu dávky.chuťově výborný :) :)

    18.08.2018 10:42:47

  • Jana Marušáková
    Jana Marušáková

    s malou úpravou super :-)

    Dala jsem na komentáře a octu jsem dala jen 60ml a bez vody. Cukru dávám vžy méně, tak jsem dala 115g a stačilo by i 1oo :-) a dala jsem ho až na závěr aby se to nepřipalovalo. vařila jsem odkryté. Po přepasírování chvíli vyvařila a super :-) díky

    14.08.2018 11:51:05

    • Tomáš Kopčil
      Tomáš Kopčil

      Re: s malou úpravou super :-)

      Cukr nakonec souhlas. Nejmenší šance, že by se při redukování kečup připálil. Také jsem vynechal vodu, ony si jí rajčata pustí až až.

      16.08.2018 22:15:22

  • Zuza
    Zuza

    Komentář k receptu Domácí kečup 2

    Za mě je kečup velice úpvedený a dala jsem nakomentáře níže a dala pouze 1 dcl octa, který jsem pro jistotu postupně přilívala a žádnou vodu ta mi přišla již při čtení zbytečná.Kečup je dobře pikantní a těším se až ho budu moci ochutnat uleželý. :-)

    13.08.2018 21:21:45

  • Sarah
    Sarah

    Komentář k receptu Domácí kečup 2

    Dělala jsem podle receptu a super, ale taky mám taková ta sladká moučná rajčata tvaru a velikosti paprik, tak z nich to jde... Jinak bych si tolik octu nedovolila dát... Doporučuji spíš před koncem dochutit až bude vše rozmixované... A vodu nedávám příště... Zbytečně dlouho jsem potom musela ještě vyvařovat kečup, aby zhoustl

    09.08.2018 17:09:03

  • Luděk
    Luděk

    Komentář k receptu Domácí kečup 2

    Dobrý den.
    Vařil jsem podle návodu a je tam moc octa.
    Doporučuji poloviční dávku a také bych snížil na polovinu cibuli.
    Jinak dobrý.
    Heger

    06.08.2018 17:05:50

    • Jája
      Jája

      Re: Komentář k receptu Domácí kečup 2

      Do kečupu se žádná voda nepřidává, aby kečup měl tu správnou konzistenci, octu pouze 1 dcl. Jinak ostatní je v pořádku, takto vařím již leta...

      06.08.2018 21:23:54

  • Kristyna
    Kristyna

    Dobrý den kde prosím kečup skladujete?Je výborný dekuju

    02.08.2018 17:14:17

  • Tomáš
    Tomáš

    v zahnym pripade nedavejte vodu ani ocet dejte raci jen citronovou stavu ze 2 citronů, z rajcat je dos vody

    31.07.2018 14:01:40

  • Tomáš
    Tomáš

    v zahnym pripade nedavejte vodu ani ocet dejte raci jen citronovou stavu ze 2 citronů, rajcat je dos vody

    31.07.2018 14:00:27

  • Pája
    Pája

    Komentář k receptu Domácí kečup 2

    Octu jsem dala méně, přišlo mi to až dost na 2 kila a je výborný :)

    22.05.2018 18:39:24

  • janajo
    janajo

    Komentář k receptu Domácí kečup 2

    Dělám druhou várku. První mi chutnala jako rajská omáčka :-D tak jsme si dali " kečup " s knedlíkem a masem :-D
    Snad ta druhá bude víc kecupova :-)

    20.09.2017 10:10:05

  • Filípek
    Filípek

    kečup

    uvařila jsem tento kečup, ale bohužel je hodně kyselý. Snažila jsem se ho přisladit, ale je stále octovatý. Buhužel jsem si zkazila 3kg domácích rajčat

    05.09.2017 14:09:44

    • Irena
      Irena

      Já jsem dělala kečup po mnoha letech a tak jsem nakoukla na recepty.V jednom bylo psáno,že paní přilila 1,5l vody.Pro Boha- proč vodu? Rajčata pustí spoustu vody,když přilijete vodu - nechápu smysl - vaříte to pak jak pitomý třeba 6 hodin,aby jste získali hustou konzistenci.Já jsem měla asi 5 kg-6 kg rajčat,dala jsem půl kila cukru - je to až dost,příště dám mín a pak dosladím,ocet jen 3/4 skleničky,4 lžíce soli,červenou pariku sladkou asi 2 velké lžíce, poprášila skořicí,do kázy dala 4 bobkové listy,20 celý pepř,20 nové koření,pak 3 velké cibule,8 menších jablek oloupaných,nakrájených na čtvrtky,do husté konzistence jsem to vařila asi 3 hodiny.Pak vyndala gázu s kořením a rozmixovala,pak ještě znovu prohřála,aby to bylo horké a nalila do skleniček.Mám jich 5 od marmelády,nesteriluju,mám je v šuplíku v ledničče,jednu jsem dala do špajzu,abych zjistila,jak vydrží.S octem nepřehánějte,pak už to nedosladíte,spíš pak přidat podle chuti.Ani nepřehánějte s cukrem,určitě budete ochutnávat,tak můžete přidat.

      09.09.2017 16:39:02

    • Miloslava
      Miloslava

      Spíše jste něco udělala špatně. Toto nemůže být kyselé, je to normální poměr ingrediencí na kečup.

      26.07.2018 20:52:25

  • Martin
    Martin

    Trvanlivost

    Dobrý den, kečup dělám poprvé a chci se zeptat, jak dlouho vydrží. Děkuji za odpověď

    27.08.2017 16:02:59

  • Jarda
    Jarda

    Každý může mít jinou chuť, ale octa jsem dal jen třetinu,tedy 50 ml, ale i to bylo podle mě moc. Příště dám jen 40 ml.Někdo v diskuzi psal, že nedává žádný ocet, a taky výborné. Takže když to budete vařit, dejte tam rozhodně méně,(v mnoha příspěvcích píší, že je to moc kyselé), a můžete ho případně přikyselit až na konec.

    22.08.2017 00:53:34

  • janajo
    janajo

    První kecup

    Tak mám kečup z 1,5kg rajčat
    ... Trosku jsem to přehnala s cukrem,chutnalo to jako rajská,chyběl knedlík a hovězí :-D
    Ale mám dva normální,jeden s chilli a jeden s česnekem :-)

    21.08.2017 20:46:07

  • Monika
    Monika

    Komentář k receptu Domácí kečup 2

    Jak se to prosim steriluje?

    17.08.2017 20:33:47

  • Katka
    Katka

    Komentář k receptu Domácí kečup 2

    Můžu poprosit na kolik kilo rajčat je to ? Děkuji :-)

    13.08.2017 22:39:00

  • Naďa Bartušková
    Naďa Bartušková

    Domácí kečup 2

    Je výborný!!!!

    30.07.2017 17:37:46

  • Silvia
    Silvia

    Recept sme vyskúšali

    Recept je výborný,trosku menej som pridala octu trištvrte deca,po prepasirovani som ešte nechala prevrieť a sterelizovala.Do druhej dávky som pridala feferon.Je trocha riedsi ale nevadi.Dakujem za recept odporúčam.

    12.09.2016 16:36:53

  • sawe
    sawe

    Komentář k receptu Domácí kečup 2

    přidal jsem 5 lžiček škrobu a zavařil nebude se to kazit?

    08.09.2016 11:06:50

  • Silvia
    Silvia

    Vyskúšala som ho a naozaj je výborný, odporúčam . :)

    07.09.2016 19:42:13

  • sawe
    sawe

    Komentář k receptu Domácí kečup 2

    Dobrý den, jak sem se zde dočtetl, tak někteří píšou že přidat škrob, nebo želatinu. Kdy to tam přidat hned, anebo před koncem vaření?

    07.09.2016 11:34:02

    • Mlsoun
      Mlsoun

      Re: Komentář k receptu Domácí kečup 2

      Proč máte potřebu cpát do toho škrob? To dělají velkovýrobci, aby toho bylo víc a hustší. Přečtěte si něco o škrobu a jeho " prospěšnosti " pro naše zdraví. Něco jiného jsou škroby přirozeně obsažené v potravinách - brambory,luštěniny, obiloviny. Ale přidávat ho ještě tam, kde není? Proč?
      Bramborový škrob v šunce
      Zvyšuje šťavnatost, zlepšuje vzhled, zlevňuje výrobu
      Bramborová vláknina a bramborové škroby v jogurtu
      Váže vodu, vytváří krémovou konzistenci, zlevňuje výrobu

      05.08.2017 10:52:53

  • sawe
    sawe

    Komentář k receptu Domácí kečup 2

    Dobrý den, jak sem se zde dočtetl, tak někteří píšou že přidat škrob, nebo želatinu. Kdy to tam přidat hned, anebo před koncem vaření?

    07.09.2016 11:32:57

  • Martina
    Martina

    Komentář k receptu Domácí kečup 2

    Tak uz to tady varim 2 hodiny urcite a nehoustne a nehoustne

    27.08.2016 17:05:36

  • Kristýna Knotková
    Kristýna Knotková

    Komentář k receptu Domácí kečup 2

    Opravdu výborný, řídila jsem se komentáři a dělala bez vody a konzistence akorát - s vodou by to bylo moc řídké.

    22.08.2016 13:35:12

  • helena
    helena

    Komentář k receptu Domácí kečup 2

    zkuste přidat červenou řepu a uvidíte

    22.08.2016 08:15:51

  • Jitka
    Jitka

    Nikde jsem nevyčetla, kolik kg rajčat mám mít na ty ingredience? Stačí kilo nebo víc nebo míň?

    16.08.2016 10:31:34

    • Jája
      Jája

      Mám super recept na kečup, jiný nedělám. 2 kg měkkých, zralých rajčat, 250 g cibule, 250 g jablek, 1-2 feferonky, 150 g cukru, 1 PL soli, 1 dl octa, 1 PL celý pepř, 1 PL nové koření. Zeleninu a jablka pokrájet, rozdusit, potom přidat ostatní, dusit asi 25 min. Směs protlačíme cedníkem, ( já před tím ještě vše rozmixuji, je menší odpad) ) Dále dusíme do potřebné hustoty (bez poklice) 20 min./180°C

      16.08.2016 10:51:42

    • katka
      katka

      je tam napisane v zozname ingrediencii, ze 2kg rajcin :)

      20.08.2016 21:02:31

  • Jája
    Jája

    Vodu nepřidávat, to je blbost...

    15.08.2016 09:05:51

  • Hana
    Hana

    Je vynikající doporučuji ale nedávat vodu.

    14.08.2016 17:33:41

  • Lída
    Lída

    Výborné, právě jsem dovařila

    13.08.2016 14:06:13

  • Sabina
    Sabina

    Komentář k receptu Domácí kečup 2

    Ja som ho varila vcera, je trosku riedky ale chutovo skvely! Do dalsej davky vodu nedam a bude podla mna tip-top.

    08.08.2016 14:34:38

  • Andy
    Andy

    Prave som ho dovarila. Jablka v kecupe ja nerada, takze bez a plus kusok feferonky. je vyborny, aj ked na moj vkus nabuduce urobim menej sladky.

    06.08.2016 14:10:05

  • honza
    honza

    Komentář k receptu Domácí kečup 2

    proc nastavovat jablky?delame jen z rajcat a trochu cibule.davat vodu je nesmysl.

    31.07.2016 11:00:13

  • kat.simk
    kat.simk

    Poděkování

    Děkuji za vynikající recept. Nadále již hotový kupovat nehodlám :-)

    10.03.2016 12:39:53

  • Angela
    Angela

    Vodu netreba dať ale dôležité je najprv rozvariť paradajky a prepasírovať
    potom variť so všetkmým ja dávam ešte celý zeler, pol lyžičky horčice,po
    uvarení všetko zmixovať ponorným mixerom, keď dáte do obyčajného mixéra
    je jemnejší, dobrú chuť !

    09.10.2015 10:27:29

  • patrikram
    patrikram

    Vyšla mi s toho taková červená voda

    09.10.2015 05:14:55

    • Doizer
      Doizer

      Víte...
      To se musí ještě rozmixovat a voda vyvařit do té doby dokud vám nezbude kečupová hustota která se ještě propasíruje.

      10.08.2016 15:10:45

  • Anna
    Anna

    domáci kečup 2

    Ahojte, tento recept je fajn, ak ho robíte bez pridania vody s malou čili papričkou bez zrniečok. Práve som ho dokončila. Je fajn.

    07.10.2015 11:44:16

  • Fido
    Fido

    Komentář k receptu Domácí kečup 2

    před přidáním bych to nechal ještě mírně přejít varem...

    15.09.2015 08:44:24

  • Fido
    Fido

    Je dobré si nejprve přečíst diskuzi...

    Na dotaz, proč je v ingrediencích uvedena voda, když se rajčata nepodlévají, autorka receptu již v srpnu 2012 uvedla :

    "v původním receptu je 300 ml 4% octa.Jelikož v obchodech se prodává ocet 8% je nutné ho naředit.Omlouvám se paxvobiscum a kuchařce, vůbec jsem si to neuvědomila...".

    Tedy - voda a ocet se ředí v poměru 1:1 a teprve potom se to přidá k dušení rajčat!!

    15.09.2015 08:22:25

    • Jája
      Jája

      Re: Je dobré si nejprve přečíst diskuzi...

      Hloupost, na 2kg rajčat dávám 1 dcl octa, ředit vodou rozhodně ne !!!!!!!!!!!!! To raději octa méně. Potom by se musel kečup dlouho vařit, aby byl kečup akorát hustý, voda se musí ODPAŘIT!!!!!!!!!!! Dejte na zkušenou kuchařinku....

      25.09.2015 15:48:58

  • 11d
    11d

    Komentář k receptu Domácí kečup 2

    Jak dlouho mi "vydrzi" po otevreni?

    05.09.2015 21:15:44

  • Martin
    Martin

    Komentář k receptu Domácí kečup 2

    Nedávám žádnou vodu a vždy mám krásně hustý kečup. Vařím ale minimálně 2 hodiny.

    27.08.2015 01:34:37

  • Lucie
    Lucie

    Komentář k receptu Domácí kečup 2

    Tak jsem ho dnes udělala, dala méně vody, octu a cukru a mám z toho akorát základ na rajskou omáčku, nebo polévku = je to řidký... nevíte, v čem může být chyba? Chuťově je výborný. Děkuji

    25.08.2015 17:20:19

    • PETRA
      PETRA

      Re: Komentář k receptu Domácí kečup 2

      No mne z prvej varky s vodou vyšiel redsi no teraz som dala dvojnásobnú dávku bez vody ale paradajky sú strašne vodnate tak so naberackou cez sito vodu precedíme a husté vrátila nazad do hrnca a je to oookej ;)

      11.09.2015 22:09:10

    • jana
      jana

      Re: Komentář k receptu Domácí kečup 2

      Já jsem ho zahustila solamylem romíchaným ve vodě a je super

      18.09.2015 18:05:05

  • dita
    dita

    Komentář k receptu Domácí kečup 2

    Da se delat z polovicni davky??

    25.08.2015 06:29:57

  • Pavel
    Pavel

    Komentář k receptu Domácí kečup 2

    ja dávam aj cviklu a vtedy je krásne červený

    24.08.2015 12:32:17

  • Petule
    Petule

    Komentář k receptu Domácí kečup 2

    Moc vynikající recept :) příště nebudu dávat vodu jinak mňamka :) :) :)

    21.08.2015 13:53:26

  • Patrik
    Patrik

    Moooooooóc děkujeme za recept opravdu vyborny kečup dnes děláme druhou várku a strašně se těšíme doporučuji všem :) :) :)

    19.08.2015 18:32:54

  • Katka
    Katka

    Komentář k receptu Domácí kečup 2

    Vaří se to s pokličkou nebo bez? Děkuji

    16.08.2015 17:08:11

  • Nina
    Nina

    Komentář k receptu Domácí kečup 2

    Velice moc děkuji za tento báječný recept. Jedinou věc co jsem tam nedávala byla voda. Vřele tento recept doporučuji :)

    13.08.2015 20:41:44

  • Jaje
    Jaje

    Komentář k receptu Domácí kečup 2

    Dnes jsem dělala, příště bych dala méně cukru, je fakt hooodně sladký. Ocet si myslím ok...

    09.06.2015 15:49:22

  • slovak
    slovak

    Komentář k receptu Domácí kečup 2

    VYNIKAJÍCÍ... úplná lahoda :-)

    06.03.2015 10:15:57

  • liliputi
    liliputi

    Komentář k receptu Domácí kečup 2

    Výborný kečup. Vody jsem dala jen malinko. I ocet jsem ubrala, mám doma malého kečupového maniaka, tak aby byl kečup jemnější. A je opravdu vynikající. Můžu jen doporučit.

    30.09.2014 11:08:22

  • Čiperka
    Čiperka

    Domácí kečup 2

    Vynikající recept. Vodu je lépe vynecha a octa trochu méně. Už jsem udělala třetí várku. Všem moc chutná.

    15.09.2014 19:02:27

  • vojta07
    vojta07

    Komentář k receptu Domácí kečup 2

    někdy ho udělám.

    06.09.2014 12:22:42

  • Jana
    Jana

    Kolik skleniček

    Zdravím, můžete mi, prosím, napsat na kolik skleniček (jakých?) vyjde tato dávka? díky J.

    26.08.2014 14:23:39

    • Marťa kuchařka
      Marťa kuchařka

      Re: Kolik skleniček

      Jednou dávkou (2kg rajčat) jsem dnes naplnila 3 sklenice od tatarky hellmanns (po 440 ml). Vodu jsem vynechala, octa jsem dala jen 110 ml a cukru 130 g, zbytek přesně podle receptu.

      04.09.2014 19:26:24

  • Lenka
    Lenka

    Komentář k receptu Domácí kečup 2

    Nevíte prosím někdo, zda se mají rajčata oloupat?

    23.08.2014 22:21:31

  • Dana
    Dana

    Komentář k receptu Domácí kečup 2

    Já jsem ocet nedávala vůbec, měla jsem kyselejší jablka. přidala jsem jednu stopku celerové a libečkové natě. Výborné.

    22.08.2014 10:17:57

  • Lila Hanzelova
    Lila Hanzelova

    Komentar k receptu Domaci kečup 2

    Vynikajuci kecup, vynechala som vodu, rajciny su dost vodove, pridala som cviklu a ma aj krasnu farbu. tiez jednu varku som dochutila cili paprickou. Robila som 5 davok . vdaka za recept, jednoduchy, vyborny.

    17.08.2014 09:37:11

  • danone
    danone

    Komentář k receptu Domácí kečup 2

    Skvělý kečup!Octa jsem dala trochu méně, vodu jsem vynechala. Výborný! Díky za recept!

    15.08.2014 14:25:42

  • DROBEK
    DROBEK

    Domácí kečup 2

    Zdravím, váš kečup není špatný a to už jsem jich pár druhů vařil ale musím přiznat že jsem si dovolil vynechat vodu a místo ostrého octa použil jemnější citronku do čaje (snad vás tím neurazím), tak jako tak ,vyplatí se ho uvařit.

    13.08.2014 00:12:54

  • Jarka
    Jarka

    Komentář k receptu Domácí kečup 2

    Udělala jsem kečup přesně podle recepu. Jen cukru jsem dala 100 g. I tak byl docela sladký, takže příště určitě přidám méně. Také jsem přidala řepu a barva mi přijde skoro až fialová (trochu to ovlivnilo i chuť). Příště i řepy přidám tak maximálně jeden plátek ne celou hlavičku. I tak super recept.

    12.08.2014 17:32:23

  • Jája
    Jája

    Včera jsem dělala dvě dávky, pěstuji na kečup rajčata "KEČUPOVÁ", takové soudečky a jsou masité, méně šťávy, kečup je brzy hotový, vodu nedávám a octa jen 1 dcl. Do jedné dávky jsem přidala malou feferonku a povařila červenou řepu na barvu, opravdu kečup super!!!

    05.08.2014 13:21:36

    • hospodyne
      hospodyne

      Souhlasim, prave ho delam podruhe a octa uz davam jen deci. Minule jsem to doladovala cukrem, zdal se mi moc octovy. Ale vysledek byl vynikajici. Davat vodu je taky zbytecne. Uz nikdy nekoupim kecup, tady mam jistotu, ze je z kvalitnich rajcat a bez plisni atd.. Je to dobrota, davali jsme si ke spekackum pri opekani a navsteva moc chvalila.

      09.08.2014 20:51:43

  • NaďoSudík
    NaďoSudík

    Komentář k receptu Domácí kečup 2

    Díky za recept ;) kečup jsem dělala jen z malého množství rajčat a nedala jsem tam ani jablíčka a taky to bylo moc dobré (taková rajská trochu :D)

    02.08.2014 14:20:01

  • Jája
    Jája

    To jsem blázen, proč přidáváte vodu? Rajčata pustí tolik šťávy, že se musí vařit a čekat, až se to zredukuje, se nedivím, že byl řidký....

    01.08.2014 22:33:45

  • Kakadu
    Kakadu

    Komentář k receptu Domácí kečup 2

    Vařila jsem ho včera. Recept jsem téměř dodržela, dala jsem jen o neco více cibule, jablek i rajčat (asi po 400 g a 3kg) a nedávala vodu. Vařila jsem ho ale asi 2,5 hodiny a nakonec bylo třeba jej trochu dosolit a dosladit. Chutná výborne. Mimochodem po zkušenosti kamaráda, který brigádničil při velkovýrobě kečupu ve fabrice, už kupovaný kečup nechci.

    01.08.2014 06:21:00

    • Jirka
      Jirka

      Re: Komentář k receptu Domácí kečup 2

      Recept skvělý, já nepasíroval, jen pořádně rozmixoval v mixéru s 15 ti tisícema otáček, dostatečné a trochu šťávy nechal zvláště, aby byl tuhší, zdá se, že vše má své opodstatnění, chuťově i konzistenčně se zdá, že bude fantastický! Chuťově už je :-) Díky moc! :-)

      04.08.2014 23:32:19

  • hospodyne
    hospodyne

    Komentář k receptu Domácí kečup 2

    Mela jsem ho dost ridky, dala jsem jen jedno male jablicko a vynechala vodu. Taky octa bych priste dala mene, jinak ale chutove neni spatny a ta vune kdyz se varil! Nemam ponorny mixer, rovnou jsem pasirovala pres sitko. Mozna tim rozmixovanim by byl hustsi.

    31.07.2014 11:58:55

  • Jája
    Jája

    Kdo chce červenější, nechť přidá červenou řepu, bezva recept...

    30.07.2014 20:12:25

  • Blanka
    Blanka

    A co barva?

    Je taková pěkně červená? Většinou je taková ,,vyblitá".

    29.07.2014 20:06:44

  • jitka
    jitka

    Komentář k receptu Domácí kečup 2

    Ze 2 kg rajcat se udela kolik sklenicek?

    24.06.2014 21:57:14

    • Verýsek
      Verýsek

      Re: Komentář k receptu Domácí kečup 2

      Na prvním mém obrázku je 10 "originálních kečupových" skleniček, které jsem z dávky udělala. Počet skleniček se bude lišit, dle tipu skleiček.

      25.06.2014 14:37:55

  • dvanactipes
    dvanactipes

    Vynikající recept!

    Tak jsem dnes dělala poprvé kečup z domácích rajčátek podle vašeho receptu a dopadl na jedničku, je to jednoduché, rychlé a výsledek vynikající! Recept jsem dodržela jen jsem dala jenom 10dkg cukru a příště dám ještě o trochu méně, protože sem to ještě trochu dosolovala. Já nemám moc ráda příliš sladké kečupy.. takže doporučuju dát třeba méně cukru a přidat můžete na konci vždycky.

    09.10.2013 08:39:33

  • jan soškola
    jan soškola

    můj,názor

    kečup si vyrábím sám už více než 5 let.Vnučky dávají přednost před kupovaným.
    použití hrdla PET láhve jako trychtíř k naléváni do skleniček od kečupu se mi osvědčil
    a používám celou dobu.Místo kuliček používám nového koření používám mletý.

    20.09.2013 21:45:03

  • rikin
    rikin

    Komentář k receptu Domácí kečup 2

    Výtečný, vodu bych nedával, jablka jsem taky vynechal, ale přidal 3 stroužky česneku, lžičku papriky navíc, trochu tymiánu, muškátového ořechu a 2 chili papričky. A cibuli červenou. O řepě z příspěvku jsem přemýšlel, ale nakonec nedal. Opravdu chutná výborně.

    15.09.2013 21:54:12

  • canyla
    canyla

    Komentář k receptu Domácí kečup 2

    vařila jsem podle vašeho receptu, vodu jsem nedávala, opravdu nebyla třeba,
    blbec jsem si špatně přecetla že tam máte 2kg rajčat, a já dělala jen z kila, všechny ostatní ingredience jsem pak měla "zdvojené"
    i tak je dobrý, akorát octa tam bylo na to kilo rajčat moc, ale jsem si jistá, že do vánoc nevydrží :)
    díky za recept

    12.09.2013 20:50:55

  • spurekok
    spurekok

    Dobré,ale po úpravě

    Vařil jsem, dal jsem 1/3 octa, nepřidával jsem vodu a dal jsem cca tři špetky skořice. Je to jedlé a výtečné.

    06.09.2013 17:56:42

  • Lucie
    Lucie

    Komentář k receptu Domácí kečup 2

    Letos jsme meli obrovskou urodu rajcat, az nam lezli usima a tak jsem zkusila tento recept na kecup. Nevidim na nem nic spatneho, chutove je velice dobry a jelikoz mivame kecupu docela velikou spotrebu, jsem rada, ze ted na nem aspon neco usetrim a nebudu muset kupovat zadne radoby "znackove". Dochutit si muze prece kazdy sam podle sve libosti...

    03.09.2013 13:04:28

    • Jája
      Jája

      Re: Komentář k receptu Domácí kečup 2

      V receptu je voda, což je hloupost, místo ní dej 1dcl octa....

      03.09.2013 23:00:27

    • Radmila
      Radmila

      Re: Komentář k receptu Domácí kečup 2

      Dělám hodně podobný, ale protože se mi nelíbila barva tohoto kečupu, začala jsem přidávat červenou řepu - na 2 kg rajčat jednu středně velkou bulvu. Kečup získá nepatrně jinou chuť (komu vadí chuť řepy tak může přidat koření) a krásnou tmavou barvu. Dělám ho do sklenic od mrkvového džudu - mají obsah 0,7 l a nám doma vydrží po otevření tak týden, maximálně dva.

      04.09.2013 08:57:44

  • mirek
    mirek

    v principu dobrý

    dělám ho podle podobných receptů už třetí rok, něco přidám, něco uberu - jmenovitě : opatrně s hřebíčkem, bobkovým listem ( mám svůj vlastní již 15 roků na zimu je doma, na jaře šup na zahradu - je už přes metr vysoký, spoustu jsem již namnožil a rozdal ), skořici vůbec, rovněž ne česnek - moje paní nechce, jablek i cibule výrazně více, min 2x a pod. Dnes jsem ho dělal ve 4 litrovém hrnci až po okraj plný, bublalo to od rána 9,00 do teď - 16,00 - 5 skleniček Hamé 330-440 ml. Nepoužívám kečupové lahvičky , blbě se to do nich nalejvá ( i když jsou krásné )

    02.09.2013 16:02:56

    • rikin
      rikin

      Re: v principu dobrý

      Nechci být za chytráka, ale při nalévání se mi osvědčila pomůcka ve formě odříznutého hrdla 1,5 litrové PET lahve, cca 10 cm od hrdla, jež posloužila jako trychtýř. Pak to jde snadno a bez ztráty :-)

      19.09.2013 09:17:00

  • petravert
    petravert

    Komentář k receptu Domácí kečup 2

    Dělala jsem tento kečup, je výborný, přidala jsem více cukru, pouze jsem nedávala vodu , ocet a skořici.
    Hrnec jsem jen hlídala, nemusela jsem míchat, pak tyčkovým mixérem rozmixovala, přepasírovala /zbylo toho opravdu velmi málo/ a pak dala do skleniček a sterilizovala.

    25.08.2013 17:32:38

  • pepa Znojmo
    pepa Znojmo

    domácí kečup 2 rscept

    Recept je výborný,vylepšil jsem ho jen tím,že ůplně nakonec jeho vaření přidám trošku želatiny pro zhoustnutí.nemusíte pak stát u vaření kečupu 3 hodiny, ale opravdu za 1 hodinu je kečup hotov.

    15.08.2013 10:53:12

  • Danap
    Danap

    VYNIKAJÍCÍ

    Přidala jsem o něco více jablek a místo octa vyzkoušela Nálev Znojmia (na okurky, houby apod.). Kečup jsme vyzkoušeli hned na nudle (zbytek, pro který už nevyšla celá sklenička) a všem chutnalo. Neměla jsem pytlík na koření, tak jsem si pomohla gázovým obinadlem :-) díky Dana

    15.07.2013 20:14:08

  • babička
    babička

    Již jsem jednu dávku uvařila a kečup je výborný. Ještě mám pár rajčat ze zahrádky , tak jdu právě vařit druhou dávku.

    29.10.2012 11:45:56

  • onvoh
    onvoh

    Skvělí kečup! Já přidal ještě zepár stroužků česneku. :-)

    19.09.2012 21:24:12

  • jOŽO
    jOŽO

    pravdou je,že pri receptoch z netu treba byť opatrný a dať na vlastné skúsenosti a priebežne ochutnávať.JA som sa už viackrát spálil na tom,že som to urobil presne podľa receptúry..a bolo to totál nepoživateľné...Predpoklada l som,že niekto,kto zverejní recept je na tom lepšie s varením ako ja A UŽ TO NIEKEDY VARIL...Ale nie vždy je tomu tak.

    16.09.2012 17:33:33

  • jOŽO
    jOŽO

    pravdou je,že pri receptoch z netu treba byť opatrný a dať na vlastné skúsenosti a priebežne ochutnávať.JA som sa už viackrát spálil na tom,že som to urobil presne podľa receptúry..a bolo to totál nepoživateľné...Predpoklada l som,že niekto,kto zverejní recept je na tom lepšie s varením ako ja A UŽ TO NIEKEDY VARIL...Ale nie vždy je tomu tak.

    16.09.2012 17:33:22

  • Nunyk
    Nunyk

    Jen tak mimochodem

    V seznamu ingrediencí mi chybí na jaké množství rajčat (kolik kg) je ta dávka :-)

    16.09.2012 10:21:53

  • Jája
    Jája

    Podobně dělám kečup i já, nedávám hřebíček , skořici ani papriku a vodu ? Tu už vůbec né, rajčata pustí tolik vody, že se to musí vařit dlouho do potřebné hustoty, proto já si vypěstuji rajčata KEČUPOVÁ, jsou masitá a kečup je dříve hotový, bez dlouhého vaření.

    14.09.2012 21:10:48

  • slavvicek
    slavvicek

    ... a ešte stačí menej vody, tak 50-60ml...

    14.09.2012 17:45:54

  • slavvicek
    slavvicek

    Domáci kečup 2

    Tento kečup som varila už viackrát- deťom chutí- máme domáce "bio" rajčiny i jablká, tak je to úplne super. Jedinú chybičku má, že podľa tohto receptu je moc kyslý, takže na druhý pokus som pridala len 50ml octa a ten deťom vyhovuje:), tá chuť sa nedá porovnať s kupovaným....

    14.09.2012 17:44:02

  • markova (tecka) natasa
    markova (tecka) natasa

    Vařila jsem asi 2 hodiny a stále byl řídký, do omáček dobrý, ale jako příloha bohužel.

    08.09.2012 21:02:37

  • Andisek
    Andisek

    Jak se to sterilizuje tech 20minut?Normálně se to vaří v hrnců nebo na kolik stupnů?

    06.09.2012 16:51:55

  • safira1205
    safira1205

    už jsem ho vyzkoušela a poved se, po druhé jsem přidala (pro barvu) ještě červenou řepu (oloupanou) - je to výborný. dcera ho hned vyzkoušela - místo protlaku na domáci pizzu :)

    06.09.2012 11:24:45

  • Jindra
    Jindra

    jednoduchá příprava

    Ingredience podobné, jablka i se šlupkou, jen nedávám ocet. Vše rozvařím v papiňáku- stačí chvilka a po rozmixování naliju do pekáče a dám do trouby. Odpařuji na 100-150°C

    04.09.2012 20:57:07

  • jan Soškola
    jan Soškola

    domácí kečup

    Kečup vařím už asi 3 roky.Vnoučaata nechŤějí žádný jiný,když dostanou kupovaný tak ho odmítají.
    V uvedeném receptu zásadně nepoužívám vodu,do kečupu přidávám ještě asi lžíci hořčice na chuť a si 2 lžičky škrobu rozmíchaného v trošce vody.Kečupu ročně vařím
    asi 50 až 60 skleniček od výživy.

    03.09.2012 20:43:46

  • Jürgen
    Jürgen

    Das ist hrůza!

    Předem bych chtěl upozornit, že se nejedná o reklamu, ale o můj osobní názor! Přátelé, znáte-li výrobky firmy Heinz, tak tenhle výtvor za stálého míchání nalijete do záchodové mísy. Vodu samozřejmě ne, rajská jablíčka jí pustí tolik, že budete-li chtít dosáhnout požadované hustoty, budete hmotu i bez další vody odpařovat minimálně tři hodiny. Ocet 150ml, je víc než příliš! Přidávejte ho postupně až po propasírování zeleniny k vámi požadované a přijatelné kyselosti, asi tak jako když vaříte rajskou. S uvedeným množstvím se to stává nepoživatelné. Cukr, může ho být víc, záleží na chuti. A v neposlední řadě pozor na hřebíček a skořici!!! Tohle koření je velice aromatické, někdy méně znamená více! P.S.: zkuste jinde jiný recept ;)

    31.08.2012 15:17:20

    • Vera
      Vera

      Re: Das ist hrůza!

      Mas pravdu, pri cteni receptu me to na prvni pohled neprislo, ale s tvym nazorem musim souhlasit

      09.09.2012 18:41:12

    • mirka
      mirka

      Re: Das ist hrůza!

      Nesmysl, dnes děláme 5 dávku a jsme spokojení, možná nejsme takový fajnšmekři ;) ale přece jen jedna trefná poznámka, voda opravdu není potřeba

      10.09.2012 20:58:03

    • barani
      barani

      no vodu tam rozhodně nedávám..a Heinz kečup kdysi nejlepší v Evropě dnes nemá valnou pověst.a ani už tolik není lahodný---že by ty testy o tom co za srač..do toho dávají i oni tak bylo pravda? domácí je domácí..

      11.09.2012 17:41:42

    • Cindy
      Cindy

      Re: You are hruza!!! ...LOL!

      Ja mam daleko lepsi recept na kecup. Enjoy!

      INGREDIENTS:
      12 ounces Tomato Paste
      1/2 cup Dark Brown Sugar
      1/2 teaspoon Dry Ground Mustard
      1/2 teaspoon Kosher Salt
      1/2 scant teaspoon Cinnamon
      2 pinches of Ground Clove
      2 pinches of Allspice
      1 pinch of Cayenne Pepper
      2/3 cup Water
      4 tablespoons White Wine Vinegar
      adapted from the Hillbilly Housewife
      DIRECTIONS:
      Combine all ingredients in a large mixing bowl.

      Stir until the sugar is completely dissolved.

      14.10.2012 22:37:44

    • OuroBoroS
      OuroBoroS

      Re: Das ist hrůza!

      Pokud máte rád výrobek firmy Heinz tak vůbec nečtěte recepty na kečupy a jezte si ty kupované, jelikož Heinz je úplně stejná srágora jako nejlevnější kečup prodávaný jako třeba Dr. Halíř.

      29.04.2013 01:05:05

    • Jája
      Jája

      Re: Das ist hrůza!

      Dle tohoto receptu vařím kečup již několik let:
      2 kg rajčat (pěstuji kečupová, jsou masitá a kečup je brzy hotov)
      1/4 kg cibule, 1/4 kg jablek, 2 lžíce soli, 15 dkg cukru, 1 dcl octa, lžíci pepře, lžíci nového koření, postup takřka stejný. Přidávat vodu, nebo želatinu, je blbost.
      Hřebíček, ani skořici, nemám ráda navoněný!!!

      25.08.2013 20:55:56

  • Majoušek
    Majoušek

    Děláme ho už léta, trochu odlišně, ale v zásadě stejně:-) (navíc česnek, více cukru, více octa, více hřebíčku a bez bobkáče a bez nového koření..) samozřejmě bez vody, o to déle by se to pak muselo vařit.. nezahušťujeme, vyvařujeme celkem tak 2,5 hodiny.. Ve sklepě máme i kousky 3 roky staré a nezkazilo se nikdy nic!

    19.08.2012 22:39:38

  • Bohouš Černý
    Bohouš Černý

    Nemá chybu

    Poprvé jsem vařil vloni, teď budu znovu a 3x tolik, protože recept nemá chybu. bez cukru je to skvělý domácí protlak do jakékoliv omáčky.

    12.08.2012 18:40:08

  • RECEPCE
    RECEPCE

    Děláme svůj už několik let,ale v daleko větším množství,v kastrole okolo 30litrů,zavaří se a vydrží celý rok.Je více verzí receptu,může se přidat i česnek,čili...lze zahustit škrobem,aby byl hustší,ale pozor,aby se škrob nezhrudkovatěl,musí se míchat.Když se nepřidává škrob,tak se musí směs dlouho vařit ,až se odpaří co nejvíce vody.S kupovaným kečupem nelze srovnávat!!!

    12.08.2012 15:11:36

  • Kubackova
    Kubackova

    Dobrý den, v receptu neuvádíte kdy použít vodu.. Předpokládám, že ji vlijeme do hrnce hned na začátku se všemi ingrediencemi, ale bylo by dobré to uvést i v postupu, aby na to někdo nezapomněl.. Pak by to mohlo udělat zbytečný problém :o( Děkuji a moc se těším an domácí kečup :o)

    12.08.2012 12:29:08

  • marekazanetka
    marekazanetka

    Dnes jsem poprvé v životě vařila tento kečup a je bezva!Vřele doporučuji:-)dík za skvělý recept

    04.08.2012 17:25:45

  • kopriva333
    kopriva333

    Domácí kečup 2

    Kečup celé rodině moc chutná. Díky za recept.

    06.07.2012 22:40:32

  • Bajja
    Bajja

    tento kečup jsem zkoušela prvně a musím podotknout, že celá rodina si ho velmi oblíbila :-) děkuji za recept :-)

    17.09.2011 10:00:24

  • Pavluša
    Pavluša

    Velmi výborný, doporučuji. Omylem jsem tukla, že se mi nelíbí tento recept, ale to byl velký omyl. Fakt doporučuji:-)

    01.09.2011 19:26:31

  • kapitol
    kapitol

    Dobrý den.Mám dotaz,jak dlouho vydrží .Není v tom žádná chemikálie.Tak mi to nedá se nezeptat.Děkuji Jana

    14.03.2009 19:19:16

    • dalla
      dalla

      Jelikož tento kečup ještě zavařuji a skladuji ve sklepě, tak nám vydržel od srpna do ledna... Možná by vydržel i dýl... ale rychle mi ho snědli :D

      06.08.2012 10:26:48

  • Verýsek
    Verýsek

    Přidat si ho můžete, ale pak už to nebude kečup jako kupovaný. V tom česnek také není. Ovšem proti gustu...

    04.10.2008 17:17:20

  • evabo
    evabo

    domácí kečup 2

    podle mě by se mohl přidat i prolisovaný česnek podle chuti

    25.09.2008 11:14:04

Nalezeno receptů: 154

Přidat příspěvek k receptu Domácí kečup 2

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.