reklama
hledat uživatel
       

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Domácí kečup 2

Domácí kečup 2

Pokud máte nadúrodu rajčat, určitě si udělejte domácí kečup. Konzistencí je opravdu jako kupovaný. Na obrázku je kečup z dvojnásobné dávky.


  • 4,5

    590×

    4,4 590
  • 1 h 30 min

  • 50×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 526 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku

21. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

12 nejoblíbenějších receptů z dýně

20. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Jak na to: Výroba sušeného ovoce

20. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Videorecept na Slaný koláč s rajčaty a cibulí

19. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Co s přebytky zeleniny: Zkuste ji zmrazit a uchovat na zimu

19. 8. 2019

Postup přípravy

Do připraveného kastrolu si nandáme omytá a přepůlená hodně zralá rajčata, očištěná jablíčka i se slupkou, oloupanou a nahrubo nasekanou cibuli.

Pak přidáme ocet, cukr a veškeré koření. Koření si můžeme dát do zvláštního obalu, abychom ho potom nemuseli lovit z kastrolu. Zeleninu vaříme do zhoustnutí, za občasného míchání, asi 1 hodinu. Záleží na vodnatosti rajčat. Pokud máme kvalitní kastrol míchat nemusíme.

Potom vyndáme obal s kořením a směs na kečup ponorným mixerem rozmixujeme. Kečupovou směs propasírujeme přes husté síto a kečup si horký nalijeme do skleniček. Kečup sterilujeme 20 minut.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí kečup 2

    Celkový počet komentářů: 154
    • Fido
      Fido

      Komentář k receptu Domácí kečup 2

      před přidáním bych to nechal ještě mírně přejít varem...

      15.09.2015 08:44:24

    • 11d
      11d

      Komentář k receptu Domácí kečup 2

      Jak dlouho mi "vydrzi" po otevreni?

      05.09.2015 21:15:44

    • Martin
      Martin

      Komentář k receptu Domácí kečup 2

      Nedávám žádnou vodu a vždy mám krásně hustý kečup. Vařím ale minimálně 2 hodiny.

      27.08.2015 01:34:37


    • Lucie
      Lucie

      Komentář k receptu Domácí kečup 2

      Tak jsem ho dnes udělala, dala méně vody, octu a cukru a mám z toho akorát základ na rajskou omáčku, nebo polévku = je to řidký... nevíte, v čem může být chyba? Chuťově je výborný. Děkuji

      25.08.2015 17:20:19

      • PETRA
        PETRA

        Re: Komentář k receptu Domácí kečup 2

        No mne z prvej varky s vodou vyšiel redsi no teraz som dala dvojnásobnú dávku bez vody ale paradajky sú strašne vodnate tak so naberackou cez sito vodu precedíme a husté vrátila nazad do hrnca a je to oookej ;)

        11.09.2015 22:09:10

      • jana
        jana

        Re: Komentář k receptu Domácí kečup 2

        Já jsem ho zahustila solamylem romíchaným ve vodě a je super

        18.09.2015 18:05:05

    • dita
      dita

      Komentář k receptu Domácí kečup 2

      Da se delat z polovicni davky??

      25.08.2015 06:29:57

    • Pavel
      Pavel

      Komentář k receptu Domácí kečup 2

      ja dávam aj cviklu a vtedy je krásne červený

      24.08.2015 12:32:17


    Nalezeno receptů: 154

    Přidat příspěvek k receptu Domácí kečup 2

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.