reklama
hledat uživatel
       

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Domácí kečup 2

Domácí kečup 2

Pokud máte nadúrodu rajčat, určitě si udělejte domácí kečup. Konzistencí je opravdu jako kupovaný. Na obrázku je kečup z dvojnásobné dávky.


  • 4,5

    591×

    4,4 591
  • 1 h 30 min

  • 50×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 529 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

21. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku

21. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

12 nejoblíbenějších receptů z dýně

20. 8. 2019

Postup přípravy

Do připraveného kastrolu si nandáme omytá a přepůlená hodně zralá rajčata, očištěná jablíčka i se slupkou, oloupanou a nahrubo nasekanou cibuli.

Pak přidáme ocet, cukr a veškeré koření. Koření si můžeme dát do zvláštního obalu, abychom ho potom nemuseli lovit z kastrolu. Zeleninu vaříme do zhoustnutí, za občasného míchání, asi 1 hodinu. Záleží na vodnatosti rajčat. Pokud máme kvalitní kastrol míchat nemusíme.

Potom vyndáme obal s kořením a směs na kečup ponorným mixerem rozmixujeme. Kečupovou směs propasírujeme přes husté síto a kečup si horký nalijeme do skleniček. Kečup sterilujeme 20 minut.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí kečup 2

    Celkový počet komentářů: 154
    • Lída
      Lída

      Výborné, právě jsem dovařila

      13.08.2016 14:06:13

    • Sabina
      Sabina

      Komentář k receptu Domácí kečup 2

      Ja som ho varila vcera, je trosku riedky ale chutovo skvely! Do dalsej davky vodu nedam a bude podla mna tip-top.

      08.08.2016 14:34:38

    • Andy
      Andy

      Prave som ho dovarila. Jablka v kecupe ja nerada, takze bez a plus kusok feferonky. je vyborny, aj ked na moj vkus nabuduce urobim menej sladky.

      06.08.2016 14:10:05


    • kat.simk
      kat.simk

      Poděkování

      Děkuji za vynikající recept. Nadále již hotový kupovat nehodlám :-)

      10.03.2016 12:39:53

    • Angela
      Angela

      Vodu netreba dať ale dôležité je najprv rozvariť paradajky a prepasírovať
      potom variť so všetkmým ja dávam ešte celý zeler, pol lyžičky horčice,po
      uvarení všetko zmixovať ponorným mixerom, keď dáte do obyčajného mixéra
      je jemnejší, dobrú chuť !

      09.10.2015 10:27:29

    • patrikram
      patrikram

      Vyšla mi s toho taková červená voda

      09.10.2015 05:14:55

      • Doizer
        Doizer

        Víte...
        To se musí ještě rozmixovat a voda vyvařit do té doby dokud vám nezbude kečupová hustota která se ještě propasíruje.

        10.08.2016 15:10:45

    • Anna
      Anna

      domáci kečup 2

      Ahojte, tento recept je fajn, ak ho robíte bez pridania vody s malou čili papričkou bez zrniečok. Práve som ho dokončila. Je fajn.

      07.10.2015 11:44:16

    • Fido
      Fido

      Je dobré si nejprve přečíst diskuzi...

      Na dotaz, proč je v ingrediencích uvedena voda, když se rajčata nepodlévají, autorka receptu již v srpnu 2012 uvedla :

      "v původním receptu je 300 ml 4% octa.Jelikož v obchodech se prodává ocet 8% je nutné ho naředit.Omlouvám se paxvobiscum a kuchařce, vůbec jsem si to neuvědomila...".

      Tedy - voda a ocet se ředí v poměru 1:1 a teprve potom se to přidá k dušení rajčat!!

      15.09.2015 08:22:25

      • Jája
        Jája

        Re: Je dobré si nejprve přečíst diskuzi...

        Hloupost, na 2kg rajčat dávám 1 dcl octa, ředit vodou rozhodně ne !!!!!!!!!!!!! To raději octa méně. Potom by se musel kečup dlouho vařit, aby byl kečup akorát hustý, voda se musí ODPAŘIT!!!!!!!!!!! Dejte na zkušenou kuchařinku....

        25.09.2015 15:48:58


    Nalezeno receptů: 154

    Přidat příspěvek k receptu Domácí kečup 2

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.