reklama
hledat uživatel
       

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Domácí kečup 2

Domácí kečup 2

Pokud máte nadúrodu rajčat, určitě si udělejte domácí kečup. Konzistencí je opravdu jako kupovaný. Na obrázku je kečup z dvojnásobné dávky.


  • 4,5

    589×

    4,4 589
  • 1 h 30 min

  • 50×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 526 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

12 nejoblíbenějších receptů z dýně

20. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

Jak na to: Výroba sušeného ovoce

20. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Videorecept na Slaný koláč s rajčaty a cibulí

19. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Co s přebytky zeleniny: Zkuste ji zmrazit a uchovat na zimu

19. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Hrníčkové recepty: Vyzkoušejte rychlé koláče bez vážení

18. 8. 2019

Postup přípravy

Do připraveného kastrolu si nandáme omytá a přepůlená hodně zralá rajčata, očištěná jablíčka i se slupkou, oloupanou a nahrubo nasekanou cibuli.

Pak přidáme ocet, cukr a veškeré koření. Koření si můžeme dát do zvláštního obalu, abychom ho potom nemuseli lovit z kastrolu. Zeleninu vaříme do zhoustnutí, za občasného míchání, asi 1 hodinu. Záleží na vodnatosti rajčat. Pokud máme kvalitní kastrol míchat nemusíme.

Potom vyndáme obal s kořením a směs na kečup ponorným mixerem rozmixujeme. Kečupovou směs propasírujeme přes husté síto a kečup si horký nalijeme do skleniček. Kečup sterilujeme 20 minut.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí kečup 2

    Celkový počet komentářů: 154
    • Martin
      Martin

      Trvanlivost

      Dobrý den, kečup dělám poprvé a chci se zeptat, jak dlouho vydrží. Děkuji za odpověď

      27.08.2017 16:02:59

    • Jarda
      Jarda

      Každý může mít jinou chuť, ale octa jsem dal jen třetinu,tedy 50 ml, ale i to bylo podle mě moc. Příště dám jen 40 ml.Někdo v diskuzi psal, že nedává žádný ocet, a taky výborné. Takže když to budete vařit, dejte tam rozhodně méně,(v mnoha příspěvcích píší, že je to moc kyselé), a můžete ho případně přikyselit až na konec.

      22.08.2017 00:53:34

    • janajo
      janajo

      První kecup

      Tak mám kečup z 1,5kg rajčat
      ... Trosku jsem to přehnala s cukrem,chutnalo to jako rajská,chyběl knedlík a hovězí :-D
      Ale mám dva normální,jeden s chilli a jeden s česnekem :-)

      21.08.2017 20:46:07


    • Katka
      Katka

      Komentář k receptu Domácí kečup 2

      Můžu poprosit na kolik kilo rajčat je to ? Děkuji :-)

      13.08.2017 22:39:00

    • Naďa Bartušková
      Naďa Bartušková

      Domácí kečup 2

      Je výborný!!!!

      30.07.2017 17:37:46

    • Silvia
      Silvia

      Recept sme vyskúšali

      Recept je výborný,trosku menej som pridala octu trištvrte deca,po prepasirovani som ešte nechala prevrieť a sterelizovala.Do druhej dávky som pridala feferon.Je trocha riedsi ale nevadi.Dakujem za recept odporúčam.

      12.09.2016 16:36:53

    • sawe
      sawe

      Komentář k receptu Domácí kečup 2

      Dobrý den, jak sem se zde dočtetl, tak někteří píšou že přidat škrob, nebo želatinu. Kdy to tam přidat hned, anebo před koncem vaření?

      07.09.2016 11:34:02

      • Mlsoun
        Mlsoun

        Re: Komentář k receptu Domácí kečup 2

        Proč máte potřebu cpát do toho škrob? To dělají velkovýrobci, aby toho bylo víc a hustší. Přečtěte si něco o škrobu a jeho " prospěšnosti " pro naše zdraví. Něco jiného jsou škroby přirozeně obsažené v potravinách - brambory,luštěniny, obiloviny. Ale přidávat ho ještě tam, kde není? Proč?
        Bramborový škrob v šunce
        Zvyšuje šťavnatost, zlepšuje vzhled, zlevňuje výrobu
        Bramborová vláknina a bramborové škroby v jogurtu
        Váže vodu, vytváří krémovou konzistenci, zlevňuje výrobu

        05.08.2017 10:52:53


    Nalezeno receptů: 154

    Přidat příspěvek k receptu Domácí kečup 2

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.