reklama
hledat uživatel
       

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Domácí kečup 2

Domácí kečup 2

Pokud máte nadúrodu rajčat, určitě si udělejte domácí kečup. Konzistencí je opravdu jako kupovaný. Na obrázku je kečup z dvojnásobné dávky.


  • 4,5

    639×

    4,4 639
  • 1 h 30 min

  • 50×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 652 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

21. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 650 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 728 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

21. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 132 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 184 hodnocení

Luštěninové rigatoni se sušenými rajčaty a uzeným tofu krok za krokem

20. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 719 hodnocení

Recept na kuřecí stehna s houbami krok za krokem

19. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 601 hodnocení

Zažeňte hlad v práci! 6 tipů na rychlé jídlo do krabičky

18. 2. 2020

Postup přípravy

Do připraveného kastrolu si nandáme omytá a přepůlená hodně zralá rajčata, očištěná jablíčka i se slupkou, oloupanou a nahrubo nasekanou cibuli.

Pak přidáme ocet, cukr a veškeré koření. Koření si můžeme dát do zvláštního obalu, abychom ho potom nemuseli lovit z kastrolu. Zeleninu vaříme do zhoustnutí, za občasného míchání, asi 1 hodinu. Záleží na vodnatosti rajčat. Pokud máme kvalitní kastrol míchat nemusíme.

Potom vyndáme obal s kořením a směs na kečup ponorným mixerem rozmixujeme. Kečupovou směs propasírujeme přes husté síto a kečup si horký nalijeme do skleniček. Kečup sterilujeme 20 minut.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí kečup 2

    Celkový počet komentářů: 164
    • janajo
      janajo

      Komentář k receptu Domácí kečup 2

      Dělám druhou várku. První mi chutnala jako rajská omáčka :-D tak jsme si dali " kečup " s knedlíkem a masem :-D
      Snad ta druhá bude víc kecupova :-)

      20.09.2017 10:10:05

    • Monika
      Monika

      Komentář k receptu Domácí kečup 2

      Jak se to prosim steriluje?

      17.08.2017 20:33:47

      • Jitka
        Jitka

        Re: Komentář k receptu Domácí kečup 2

        Steriluju pri 100-150 stupnich C v horkovzdusne troube na plechu s uterkou a vodou tech 20 min.

        04.09.2017 15:43:42


    • Jitka
      Jitka

      Nikde jsem nevyčetla, kolik kg rajčat mám mít na ty ingredience? Stačí kilo nebo víc nebo míň?

      16.08.2016 10:31:34

      • Jája
        Jája

        Mám super recept na kečup, jiný nedělám. 2 kg měkkých, zralých rajčat, 250 g cibule, 250 g jablek, 1-2 feferonky, 150 g cukru, 1 PL soli, 1 dl octa, 1 PL celý pepř, 1 PL nové koření. Zeleninu a jablka pokrájet, rozdusit, potom přidat ostatní, dusit asi 25 min. Směs protlačíme cedníkem, ( já před tím ještě vše rozmixuji, je menší odpad) ) Dále dusíme do potřebné hustoty (bez poklice) 20 min./180°C

        16.08.2016 10:51:42

      • katka
        katka

        je tam napisane v zozname ingrediencii, ze 2kg rajcin :)

        20.08.2016 21:02:31


    Nalezeno receptů: 164

    Přidat příspěvek k receptu Domácí kečup 2

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.