reklama
hledat uživatel
       

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Domácí kečup 2

Domácí kečup 2

Pokud máte nadúrodu rajčat, určitě si udělejte domácí kečup. Konzistencí je opravdu jako kupovaný. Na obrázku je kečup z dvojnásobné dávky.


  • 4,5

    638×

    4,4 638
  • 1 h 30 min

  • 50×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 829 hodnocení

Recept na boloňské špagety krok za krokem

23. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 674 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

23. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 544 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Postup přípravy

Do připraveného kastrolu si nandáme omytá a přepůlená hodně zralá rajčata, očištěná jablíčka i se slupkou, oloupanou a nahrubo nasekanou cibuli.

Pak přidáme ocet, cukr a veškeré koření. Koření si můžeme dát do zvláštního obalu, abychom ho potom nemuseli lovit z kastrolu. Zeleninu vaříme do zhoustnutí, za občasného míchání, asi 1 hodinu. Záleží na vodnatosti rajčat. Pokud máme kvalitní kastrol míchat nemusíme.

Potom vyndáme obal s kořením a směs na kečup ponorným mixerem rozmixujeme. Kečupovou směs propasírujeme přes husté síto a kečup si horký nalijeme do skleniček. Kečup sterilujeme 20 minut.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí kečup 2

    Celkový počet komentářů: 163
    • Luděk
      Luděk

      Komentář k receptu Domácí kečup 2

      Dobrý den.
      Vařil jsem podle návodu a je tam moc octa.
      Doporučuji poloviční dávku a také bych snížil na polovinu cibuli.
      Jinak dobrý.
      Heger

      06.08.2018 17:05:50

      • Jája
        Jája

        Re: Komentář k receptu Domácí kečup 2

        Do kečupu se žádná voda nepřidává, aby kečup měl tu správnou konzistenci, octu pouze 1 dcl. Jinak ostatní je v pořádku, takto vařím již leta...

        06.08.2018 21:23:54

    • Kristyna
      Kristyna

      Dobrý den kde prosím kečup skladujete?Je výborný dekuju

      02.08.2018 17:14:17


    • Tomáš
      Tomáš

      v zahnym pripade nedavejte vodu ani ocet dejte raci jen citronovou stavu ze 2 citronů, z rajcat je dos vody

      31.07.2018 14:01:40

    • Tomáš
      Tomáš

      v zahnym pripade nedavejte vodu ani ocet dejte raci jen citronovou stavu ze 2 citronů, rajcat je dos vody

      31.07.2018 14:00:27

    • Pája
      Pája

      Komentář k receptu Domácí kečup 2

      Octu jsem dala méně, přišlo mi to až dost na 2 kila a je výborný :)

      22.05.2018 18:39:24

    • janajo
      janajo

      Komentář k receptu Domácí kečup 2

      Dělám druhou várku. První mi chutnala jako rajská omáčka :-D tak jsme si dali " kečup " s knedlíkem a masem :-D
      Snad ta druhá bude víc kecupova :-)

      20.09.2017 10:10:05

    • Filípek
      Filípek

      kečup

      uvařila jsem tento kečup, ale bohužel je hodně kyselý. Snažila jsem se ho přisladit, ale je stále octovatý. Buhužel jsem si zkazila 3kg domácích rajčat

      05.09.2017 14:09:44

      • Irena
        Irena

        Já jsem dělala kečup po mnoha letech a tak jsem nakoukla na recepty.V jednom bylo psáno,že paní přilila 1,5l vody.Pro Boha- proč vodu? Rajčata pustí spoustu vody,když přilijete vodu - nechápu smysl - vaříte to pak jak pitomý třeba 6 hodin,aby jste získali hustou konzistenci.Já jsem měla asi 5 kg-6 kg rajčat,dala jsem půl kila cukru - je to až dost,příště dám mín a pak dosladím,ocet jen 3/4 skleničky,4 lžíce soli,červenou pariku sladkou asi 2 velké lžíce, poprášila skořicí,do kázy dala 4 bobkové listy,20 celý pepř,20 nové koření,pak 3 velké cibule,8 menších jablek oloupaných,nakrájených na čtvrtky,do husté konzistence jsem to vařila asi 3 hodiny.Pak vyndala gázu s kořením a rozmixovala,pak ještě znovu prohřála,aby to bylo horké a nalila do skleniček.Mám jich 5 od marmelády,nesteriluju,mám je v šuplíku v ledničče,jednu jsem dala do špajzu,abych zjistila,jak vydrží.S octem nepřehánějte,pak už to nedosladíte,spíš pak přidat podle chuti.Ani nepřehánějte s cukrem,určitě budete ochutnávat,tak můžete přidat.

        09.09.2017 16:39:02

      • Miloslava
        Miloslava

        Spíše jste něco udělala špatně. Toto nemůže být kyselé, je to normální poměr ingrediencí na kečup.

        26.07.2018 20:52:25


    Nalezeno receptů: 163

    Přidat příspěvek k receptu Domácí kečup 2

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.