reklama
hledat uživatel
       

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Domácí kečup 2

Domácí kečup 2

Pokud máte nadúrodu rajčat, určitě si udělejte domácí kečup. Konzistencí je opravdu jako kupovaný. Na obrázku je kečup z dvojnásobné dávky.


  • 4,5

    591×

    4,4 591
  • 1 h 30 min

  • 50×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 529 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

21. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku

21. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

12 nejoblíbenějších receptů z dýně

20. 8. 2019

Postup přípravy

Do připraveného kastrolu si nandáme omytá a přepůlená hodně zralá rajčata, očištěná jablíčka i se slupkou, oloupanou a nahrubo nasekanou cibuli.

Pak přidáme ocet, cukr a veškeré koření. Koření si můžeme dát do zvláštního obalu, abychom ho potom nemuseli lovit z kastrolu. Zeleninu vaříme do zhoustnutí, za občasného míchání, asi 1 hodinu. Záleží na vodnatosti rajčat. Pokud máme kvalitní kastrol míchat nemusíme.

Potom vyndáme obal s kořením a směs na kečup ponorným mixerem rozmixujeme. Kečupovou směs propasírujeme přes husté síto a kečup si horký nalijeme do skleniček. Kečup sterilujeme 20 minut.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí kečup 2

    Celkový počet komentářů: 154
    • Majoušek
      Majoušek

      Děláme ho už léta, trochu odlišně, ale v zásadě stejně:-) (navíc česnek, více cukru, více octa, více hřebíčku a bez bobkáče a bez nového koření..) samozřejmě bez vody, o to déle by se to pak muselo vařit.. nezahušťujeme, vyvařujeme celkem tak 2,5 hodiny.. Ve sklepě máme i kousky 3 roky staré a nezkazilo se nikdy nic!

      19.08.2012 22:39:38

    • Bohouš Černý
      Bohouš Černý

      Nemá chybu

      Poprvé jsem vařil vloni, teď budu znovu a 3x tolik, protože recept nemá chybu. bez cukru je to skvělý domácí protlak do jakékoliv omáčky.

      12.08.2012 18:40:08

    • RECEPCE
      RECEPCE

      Děláme svůj už několik let,ale v daleko větším množství,v kastrole okolo 30litrů,zavaří se a vydrží celý rok.Je více verzí receptu,může se přidat i česnek,čili...lze zahustit škrobem,aby byl hustší,ale pozor,aby se škrob nezhrudkovatěl,musí se míchat.Když se nepřidává škrob,tak se musí směs dlouho vařit ,až se odpaří co nejvíce vody.S kupovaným kečupem nelze srovnávat!!!

      12.08.2012 15:11:36


    • marekazanetka
      marekazanetka

      Dnes jsem poprvé v životě vařila tento kečup a je bezva!Vřele doporučuji:-)dík za skvělý recept

      04.08.2012 17:25:45

    • kopriva333
      kopriva333

      Domácí kečup 2

      Kečup celé rodině moc chutná. Díky za recept.

      06.07.2012 22:40:32

    • kapitol
      kapitol

      Dobrý den.Mám dotaz,jak dlouho vydrží .Není v tom žádná chemikálie.Tak mi to nedá se nezeptat.Děkuji Jana

      14.03.2009 19:19:16

      • dalla
        dalla

        Jelikož tento kečup ještě zavařuji a skladuji ve sklepě, tak nám vydržel od srpna do ledna... Možná by vydržel i dýl... ale rychle mi ho snědli :D

        06.08.2012 10:26:48


    Nalezeno receptů: 154

    Přidat příspěvek k receptu Domácí kečup 2

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.