reklama
hledat uživatel
       

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Domácí kečup 2

Domácí kečup 2

Pokud máte nadúrodu rajčat, určitě si udělejte domácí kečup. Konzistencí je opravdu jako kupovaný. Na obrázku je kečup z dvojnásobné dávky.


  • 4,5

    639×

    4,4 639
  • 1 h 30 min

  • 50×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 652 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

21. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 650 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 727 hodnocení

Znáte eintopf, quiche nebo kofty? Prověřte své vědomosti mezinárodní kuchyně v našem testu

21. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 131 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 184 hodnocení

Luštěninové rigatoni se sušenými rajčaty a uzeným tofu krok za krokem

20. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 719 hodnocení

Recept na kuřecí stehna s houbami krok za krokem

19. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 600 hodnocení

Zažeňte hlad v práci! 6 tipů na rychlé jídlo do krabičky

18. 2. 2020

Postup přípravy

Do připraveného kastrolu si nandáme omytá a přepůlená hodně zralá rajčata, očištěná jablíčka i se slupkou, oloupanou a nahrubo nasekanou cibuli.

Pak přidáme ocet, cukr a veškeré koření. Koření si můžeme dát do zvláštního obalu, abychom ho potom nemuseli lovit z kastrolu. Zeleninu vaříme do zhoustnutí, za občasného míchání, asi 1 hodinu. Záleží na vodnatosti rajčat. Pokud máme kvalitní kastrol míchat nemusíme.

Potom vyndáme obal s kořením a směs na kečup ponorným mixerem rozmixujeme. Kečupovou směs propasírujeme přes husté síto a kečup si horký nalijeme do skleniček. Kečup sterilujeme 20 minut.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí kečup 2

    Celkový počet komentářů: 164
    • Jája
      Jája

      Podobně dělám kečup i já, nedávám hřebíček , skořici ani papriku a vodu ? Tu už vůbec né, rajčata pustí tolik vody, že se to musí vařit dlouho do potřebné hustoty, proto já si vypěstuji rajčata KEČUPOVÁ, jsou masitá a kečup je dříve hotový, bez dlouhého vaření.

      14.09.2012 21:10:48

    • slavvicek
      slavvicek

      ... a ešte stačí menej vody, tak 50-60ml...

      14.09.2012 17:45:54

    • slavvicek
      slavvicek

      Domáci kečup 2

      Tento kečup som varila už viackrát- deťom chutí- máme domáce "bio" rajčiny i jablká, tak je to úplne super. Jedinú chybičku má, že podľa tohto receptu je moc kyslý, takže na druhý pokus som pridala len 50ml octa a ten deťom vyhovuje:), tá chuť sa nedá porovnať s kupovaným....

      14.09.2012 17:44:02


    • markova (tecka) natasa
      markova (tecka) natasa

      Vařila jsem asi 2 hodiny a stále byl řídký, do omáček dobrý, ale jako příloha bohužel.

      08.09.2012 21:02:37

    • Andisek
      Andisek

      Jak se to sterilizuje tech 20minut?Normálně se to vaří v hrnců nebo na kolik stupnů?

      06.09.2012 16:51:55

    • safira1205
      safira1205

      už jsem ho vyzkoušela a poved se, po druhé jsem přidala (pro barvu) ještě červenou řepu (oloupanou) - je to výborný. dcera ho hned vyzkoušela - místo protlaku na domáci pizzu :)

      06.09.2012 11:24:45

    • Jindra
      Jindra

      jednoduchá příprava

      Ingredience podobné, jablka i se šlupkou, jen nedávám ocet. Vše rozvařím v papiňáku- stačí chvilka a po rozmixování naliju do pekáče a dám do trouby. Odpařuji na 100-150°C

      04.09.2012 20:57:07

    • jan Soškola
      jan Soškola

      domácí kečup

      Kečup vařím už asi 3 roky.Vnoučaata nechŤějí žádný jiný,když dostanou kupovaný tak ho odmítají.
      V uvedeném receptu zásadně nepoužívám vodu,do kečupu přidávám ještě asi lžíci hořčice na chuť a si 2 lžičky škrobu rozmíchaného v trošce vody.Kečupu ročně vařím
      asi 50 až 60 skleniček od výživy.

      03.09.2012 20:43:46

    • Kubackova
      Kubackova

      Dobrý den, v receptu neuvádíte kdy použít vodu.. Předpokládám, že ji vlijeme do hrnce hned na začátku se všemi ingrediencemi, ale bylo by dobré to uvést i v postupu, aby na to někdo nezapomněl.. Pak by to mohlo udělat zbytečný problém :o( Děkuji a moc se těším an domácí kečup :o)

      12.08.2012 12:29:08


    Nalezeno receptů: 164

    Přidat příspěvek k receptu Domácí kečup 2

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.