reklama
hledat uživatel
       

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Domácí kečup 2

Domácí kečup 2

Pokud máte nadúrodu rajčat, určitě si udělejte domácí kečup. Konzistencí je opravdu jako kupovaný. Na obrázku je kečup z dvojnásobné dávky.


  • 4,5

    638×

    4,4 638
  • 1 h 30 min

  • 50×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 829 hodnocení

Recept na boloňské špagety krok za krokem

23. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 674 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

23. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 544 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Postup přípravy

Do připraveného kastrolu si nandáme omytá a přepůlená hodně zralá rajčata, očištěná jablíčka i se slupkou, oloupanou a nahrubo nasekanou cibuli.

Pak přidáme ocet, cukr a veškeré koření. Koření si můžeme dát do zvláštního obalu, abychom ho potom nemuseli lovit z kastrolu. Zeleninu vaříme do zhoustnutí, za občasného míchání, asi 1 hodinu. Záleží na vodnatosti rajčat. Pokud máme kvalitní kastrol míchat nemusíme.

Potom vyndáme obal s kořením a směs na kečup ponorným mixerem rozmixujeme. Kečupovou směs propasírujeme přes husté síto a kečup si horký nalijeme do skleniček. Kečup sterilujeme 20 minut.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí kečup 2

    Celkový počet komentářů: 163
    • petravert
      petravert

      Komentář k receptu Domácí kečup 2

      Dělala jsem tento kečup, je výborný, přidala jsem více cukru, pouze jsem nedávala vodu , ocet a skořici.
      Hrnec jsem jen hlídala, nemusela jsem míchat, pak tyčkovým mixérem rozmixovala, přepasírovala /zbylo toho opravdu velmi málo/ a pak dala do skleniček a sterilizovala.

      25.08.2013 17:32:38

    • pepa Znojmo
      pepa Znojmo

      domácí kečup 2 rscept

      Recept je výborný,vylepšil jsem ho jen tím,že ůplně nakonec jeho vaření přidám trošku želatiny pro zhoustnutí.nemusíte pak stát u vaření kečupu 3 hodiny, ale opravdu za 1 hodinu je kečup hotov.

      15.08.2013 10:53:12

    • Danap
      Danap

      VYNIKAJÍCÍ

      Přidala jsem o něco více jablek a místo octa vyzkoušela Nálev Znojmia (na okurky, houby apod.). Kečup jsme vyzkoušeli hned na nudle (zbytek, pro který už nevyšla celá sklenička) a všem chutnalo. Neměla jsem pytlík na koření, tak jsem si pomohla gázovým obinadlem :-) díky Dana

      15.07.2013 20:14:08


    • babička
      babička

      Již jsem jednu dávku uvařila a kečup je výborný. Ještě mám pár rajčat ze zahrádky , tak jdu právě vařit druhou dávku.

      29.10.2012 11:45:56

    • onvoh
      onvoh

      Skvělí kečup! Já přidal ještě zepár stroužků česneku. :-)

      19.09.2012 21:24:12

    • jOŽO
      jOŽO

      pravdou je,že pri receptoch z netu treba byť opatrný a dať na vlastné skúsenosti a priebežne ochutnávať.JA som sa už viackrát spálil na tom,že som to urobil presne podľa receptúry..a bolo to totál nepoživateľné...Predpoklada l som,že niekto,kto zverejní recept je na tom lepšie s varením ako ja A UŽ TO NIEKEDY VARIL...Ale nie vždy je tomu tak.

      16.09.2012 17:33:33

    • jOŽO
      jOŽO

      pravdou je,že pri receptoch z netu treba byť opatrný a dať na vlastné skúsenosti a priebežne ochutnávať.JA som sa už viackrát spálil na tom,že som to urobil presne podľa receptúry..a bolo to totál nepoživateľné...Predpoklada l som,že niekto,kto zverejní recept je na tom lepšie s varením ako ja A UŽ TO NIEKEDY VARIL...Ale nie vždy je tomu tak.

      16.09.2012 17:33:22

    • Nunyk
      Nunyk

      Jen tak mimochodem

      V seznamu ingrediencí mi chybí na jaké množství rajčat (kolik kg) je ta dávka :-)

      16.09.2012 10:21:53

    • Jája
      Jája

      Podobně dělám kečup i já, nedávám hřebíček , skořici ani papriku a vodu ? Tu už vůbec né, rajčata pustí tolik vody, že se to musí vařit dlouho do potřebné hustoty, proto já si vypěstuji rajčata KEČUPOVÁ, jsou masitá a kečup je dříve hotový, bez dlouhého vaření.

      14.09.2012 21:10:48


    Nalezeno receptů: 163

    Přidat příspěvek k receptu Domácí kečup 2

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.