reklama
hledat uživatel
       

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Domácí kečup 2

Domácí kečup 2

Pokud máte nadúrodu rajčat, určitě si udělejte domácí kečup. Konzistencí je opravdu jako kupovaný. Na obrázku je kečup z dvojnásobné dávky.


  • 4,5

    638×

    4,4 638
  • 1 h 30 min

  • 50×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 599 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Vánoční tipy, díky kterým bude Štědrý den bez stresu

9. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 694 hodnocení

Recept na domácí Baileys krok za krokem

8. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

8. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Recept na vánoční kokosky krok za krokem

7. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 565 hodnocení

Adventní čas, svátky a tradice 2.díl

7. 12. 2019

Postup přípravy

Do připraveného kastrolu si nandáme omytá a přepůlená hodně zralá rajčata, očištěná jablíčka i se slupkou, oloupanou a nahrubo nasekanou cibuli.

Pak přidáme ocet, cukr a veškeré koření. Koření si můžeme dát do zvláštního obalu, abychom ho potom nemuseli lovit z kastrolu. Zeleninu vaříme do zhoustnutí, za občasného míchání, asi 1 hodinu. Záleží na vodnatosti rajčat. Pokud máme kvalitní kastrol míchat nemusíme.

Potom vyndáme obal s kořením a směs na kečup ponorným mixerem rozmixujeme. Kečupovou směs propasírujeme přes husté síto a kečup si horký nalijeme do skleniček. Kečup sterilujeme 20 minut.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí kečup 2

    Celkový počet komentářů: 164
    • Jürgen
      Jürgen

      Das ist hrůza!

      Předem bych chtěl upozornit, že se nejedná o reklamu, ale o můj osobní názor! Přátelé, znáte-li výrobky firmy Heinz, tak tenhle výtvor za stálého míchání nalijete do záchodové mísy. Vodu samozřejmě ne, rajská jablíčka jí pustí tolik, že budete-li chtít dosáhnout požadované hustoty, budete hmotu i bez další vody odpařovat minimálně tři hodiny. Ocet 150ml, je víc než příliš! Přidávejte ho postupně až po propasírování zeleniny k vámi požadované a přijatelné kyselosti, asi tak jako když vaříte rajskou. S uvedeným množstvím se to stává nepoživatelné. Cukr, může ho být víc, záleží na chuti. A v neposlední řadě pozor na hřebíček a skořici!!! Tohle koření je velice aromatické, někdy méně znamená více! P.S.: zkuste jinde jiný recept ;)

      31.08.2012 15:17:20

      • Vera
        Vera

        Re: Das ist hrůza!

        Mas pravdu, pri cteni receptu me to na prvni pohled neprislo, ale s tvym nazorem musim souhlasit

        09.09.2012 18:41:12

      • mirka
        mirka

        Re: Das ist hrůza!

        Nesmysl, dnes děláme 5 dávku a jsme spokojení, možná nejsme takový fajnšmekři ;) ale přece jen jedna trefná poznámka, voda opravdu není potřeba

        10.09.2012 20:58:03


      • barani
        barani

        no vodu tam rozhodně nedávám..a Heinz kečup kdysi nejlepší v Evropě dnes nemá valnou pověst.a ani už tolik není lahodný---že by ty testy o tom co za srač..do toho dávají i oni tak bylo pravda? domácí je domácí..

        11.09.2012 17:41:42

      • Cindy
        Cindy

        Re: You are hruza!!! ...LOL!

        Ja mam daleko lepsi recept na kecup. Enjoy!

        INGREDIENTS:
        12 ounces Tomato Paste
        1/2 cup Dark Brown Sugar
        1/2 teaspoon Dry Ground Mustard
        1/2 teaspoon Kosher Salt
        1/2 scant teaspoon Cinnamon
        2 pinches of Ground Clove
        2 pinches of Allspice
        1 pinch of Cayenne Pepper
        2/3 cup Water
        4 tablespoons White Wine Vinegar
        adapted from the Hillbilly Housewife
        DIRECTIONS:
        Combine all ingredients in a large mixing bowl.

        Stir until the sugar is completely dissolved.

        14.10.2012 22:37:44

      • OuroBoroS
        OuroBoroS

        Re: Das ist hrůza!

        Pokud máte rád výrobek firmy Heinz tak vůbec nečtěte recepty na kečupy a jezte si ty kupované, jelikož Heinz je úplně stejná srágora jako nejlevnější kečup prodávaný jako třeba Dr. Halíř.

        29.04.2013 01:05:05

      • Jája
        Jája

        Re: Das ist hrůza!

        Dle tohoto receptu vařím kečup již několik let:
        2 kg rajčat (pěstuji kečupová, jsou masitá a kečup je brzy hotov)
        1/4 kg cibule, 1/4 kg jablek, 2 lžíce soli, 15 dkg cukru, 1 dcl octa, lžíci pepře, lžíci nového koření, postup takřka stejný. Přidávat vodu, nebo želatinu, je blbost.
        Hřebíček, ani skořici, nemám ráda navoněný!!!

        25.08.2013 20:55:56


    Nalezeno receptů: 164

    Přidat příspěvek k receptu Domácí kečup 2

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.