reklama
hledat uživatel
       

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Domácí kečup 2

Domácí kečup 2

Pokud máte nadúrodu rajčat, určitě si udělejte domácí kečup. Konzistencí je opravdu jako kupovaný. Na obrázku je kečup z dvojnásobné dávky.


  • 4,5

    638×

    4,4 638
  • 1 h 30 min

  • 50×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 829 hodnocení

Recept na boloňské špagety krok za krokem

23. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 674 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

23. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 544 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Postup přípravy

Do připraveného kastrolu si nandáme omytá a přepůlená hodně zralá rajčata, očištěná jablíčka i se slupkou, oloupanou a nahrubo nasekanou cibuli.

Pak přidáme ocet, cukr a veškeré koření. Koření si můžeme dát do zvláštního obalu, abychom ho potom nemuseli lovit z kastrolu. Zeleninu vaříme do zhoustnutí, za občasného míchání, asi 1 hodinu. Záleží na vodnatosti rajčat. Pokud máme kvalitní kastrol míchat nemusíme.

Potom vyndáme obal s kořením a směs na kečup ponorným mixerem rozmixujeme. Kečupovou směs propasírujeme přes husté síto a kečup si horký nalijeme do skleniček. Kečup sterilujeme 20 minut.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí kečup 2

    Celkový počet komentářů: 163
    • jan soškola
      jan soškola

      můj,názor

      kečup si vyrábím sám už více než 5 let.Vnučky dávají přednost před kupovaným.
      použití hrdla PET láhve jako trychtíř k naléváni do skleniček od kečupu se mi osvědčil
      a používám celou dobu.Místo kuliček používám nového koření používám mletý.

      20.09.2013 21:45:03

    • rikin
      rikin

      Komentář k receptu Domácí kečup 2

      Výtečný, vodu bych nedával, jablka jsem taky vynechal, ale přidal 3 stroužky česneku, lžičku papriky navíc, trochu tymiánu, muškátového ořechu a 2 chili papričky. A cibuli červenou. O řepě z příspěvku jsem přemýšlel, ale nakonec nedal. Opravdu chutná výborně.

      15.09.2013 21:54:12

    • canyla
      canyla

      Komentář k receptu Domácí kečup 2

      vařila jsem podle vašeho receptu, vodu jsem nedávala, opravdu nebyla třeba,
      blbec jsem si špatně přecetla že tam máte 2kg rajčat, a já dělala jen z kila, všechny ostatní ingredience jsem pak měla "zdvojené"
      i tak je dobrý, akorát octa tam bylo na to kilo rajčat moc, ale jsem si jistá, že do vánoc nevydrží :)
      díky za recept

      12.09.2013 20:50:55


    • spurekok
      spurekok

      Dobré,ale po úpravě

      Vařil jsem, dal jsem 1/3 octa, nepřidával jsem vodu a dal jsem cca tři špetky skořice. Je to jedlé a výtečné.

      06.09.2013 17:56:42

    • Lucie
      Lucie

      Komentář k receptu Domácí kečup 2

      Letos jsme meli obrovskou urodu rajcat, az nam lezli usima a tak jsem zkusila tento recept na kecup. Nevidim na nem nic spatneho, chutove je velice dobry a jelikoz mivame kecupu docela velikou spotrebu, jsem rada, ze ted na nem aspon neco usetrim a nebudu muset kupovat zadne radoby "znackove". Dochutit si muze prece kazdy sam podle sve libosti...

      03.09.2013 13:04:28

      • Jája
        Jája

        Re: Komentář k receptu Domácí kečup 2

        V receptu je voda, což je hloupost, místo ní dej 1dcl octa....

        03.09.2013 23:00:27

      • Radmila
        Radmila

        Re: Komentář k receptu Domácí kečup 2

        Dělám hodně podobný, ale protože se mi nelíbila barva tohoto kečupu, začala jsem přidávat červenou řepu - na 2 kg rajčat jednu středně velkou bulvu. Kečup získá nepatrně jinou chuť (komu vadí chuť řepy tak může přidat koření) a krásnou tmavou barvu. Dělám ho do sklenic od mrkvového džudu - mají obsah 0,7 l a nám doma vydrží po otevření tak týden, maximálně dva.

        04.09.2013 08:57:44

    • mirek
      mirek

      v principu dobrý

      dělám ho podle podobných receptů už třetí rok, něco přidám, něco uberu - jmenovitě : opatrně s hřebíčkem, bobkovým listem ( mám svůj vlastní již 15 roků na zimu je doma, na jaře šup na zahradu - je už přes metr vysoký, spoustu jsem již namnožil a rozdal ), skořici vůbec, rovněž ne česnek - moje paní nechce, jablek i cibule výrazně více, min 2x a pod. Dnes jsem ho dělal ve 4 litrovém hrnci až po okraj plný, bublalo to od rána 9,00 do teď - 16,00 - 5 skleniček Hamé 330-440 ml. Nepoužívám kečupové lahvičky , blbě se to do nich nalejvá ( i když jsou krásné )

      02.09.2013 16:02:56

      • rikin
        rikin

        Re: v principu dobrý

        Nechci být za chytráka, ale při nalévání se mi osvědčila pomůcka ve formě odříznutého hrdla 1,5 litrové PET lahve, cca 10 cm od hrdla, jež posloužila jako trychtýř. Pak to jde snadno a bez ztráty :-)

        19.09.2013 09:17:00

    • Jürgen
      Jürgen

      Das ist hrůza!

      Předem bych chtěl upozornit, že se nejedná o reklamu, ale o můj osobní názor! Přátelé, znáte-li výrobky firmy Heinz, tak tenhle výtvor za stálého míchání nalijete do záchodové mísy. Vodu samozřejmě ne, rajská jablíčka jí pustí tolik, že budete-li chtít dosáhnout požadované hustoty, budete hmotu i bez další vody odpařovat minimálně tři hodiny. Ocet 150ml, je víc než příliš! Přidávejte ho postupně až po propasírování zeleniny k vámi požadované a přijatelné kyselosti, asi tak jako když vaříte rajskou. S uvedeným množstvím se to stává nepoživatelné. Cukr, může ho být víc, záleží na chuti. A v neposlední řadě pozor na hřebíček a skořici!!! Tohle koření je velice aromatické, někdy méně znamená více! P.S.: zkuste jinde jiný recept ;)

      31.08.2012 15:17:20


    Nalezeno receptů: 163

    Přidat příspěvek k receptu Domácí kečup 2

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.