reklama
hledat uživatel
       

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Domácí kečup 2

Domácí kečup 2

Pokud máte nadúrodu rajčat, určitě si udělejte domácí kečup. Konzistencí je opravdu jako kupovaný. Na obrázku je kečup z dvojnásobné dávky.


  • 4,5

    590×

    4,4 590
  • 1 h 30 min

  • 50×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 527 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat?

21. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku

21. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

12 nejoblíbenějších receptů z dýně

20. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Jak na to: Výroba sušeného ovoce

20. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Videorecept na Slaný koláč s rajčaty a cibulí

19. 8. 2019

Postup přípravy

Do připraveného kastrolu si nandáme omytá a přepůlená hodně zralá rajčata, očištěná jablíčka i se slupkou, oloupanou a nahrubo nasekanou cibuli.

Pak přidáme ocet, cukr a veškeré koření. Koření si můžeme dát do zvláštního obalu, abychom ho potom nemuseli lovit z kastrolu. Zeleninu vaříme do zhoustnutí, za občasného míchání, asi 1 hodinu. Záleží na vodnatosti rajčat. Pokud máme kvalitní kastrol míchat nemusíme.

Potom vyndáme obal s kořením a směs na kečup ponorným mixerem rozmixujeme. Kečupovou směs propasírujeme přes husté síto a kečup si horký nalijeme do skleniček. Kečup sterilujeme 20 minut.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí kečup 2

    Celkový počet komentářů: 154
    • dvanactipes
      dvanactipes

      Vynikající recept!

      Tak jsem dnes dělala poprvé kečup z domácích rajčátek podle vašeho receptu a dopadl na jedničku, je to jednoduché, rychlé a výsledek vynikající! Recept jsem dodržela jen jsem dala jenom 10dkg cukru a příště dám ještě o trochu méně, protože sem to ještě trochu dosolovala. Já nemám moc ráda příliš sladké kečupy.. takže doporučuju dát třeba méně cukru a přidat můžete na konci vždycky.

      09.10.2013 08:39:33

    • jan soškola
      jan soškola

      můj,názor

      kečup si vyrábím sám už více než 5 let.Vnučky dávají přednost před kupovaným.
      použití hrdla PET láhve jako trychtíř k naléváni do skleniček od kečupu se mi osvědčil
      a používám celou dobu.Místo kuliček používám nového koření používám mletý.

      20.09.2013 21:45:03

    • rikin
      rikin

      Komentář k receptu Domácí kečup 2

      Výtečný, vodu bych nedával, jablka jsem taky vynechal, ale přidal 3 stroužky česneku, lžičku papriky navíc, trochu tymiánu, muškátového ořechu a 2 chili papričky. A cibuli červenou. O řepě z příspěvku jsem přemýšlel, ale nakonec nedal. Opravdu chutná výborně.

      15.09.2013 21:54:12


    • canyla
      canyla

      Komentář k receptu Domácí kečup 2

      vařila jsem podle vašeho receptu, vodu jsem nedávala, opravdu nebyla třeba,
      blbec jsem si špatně přecetla že tam máte 2kg rajčat, a já dělala jen z kila, všechny ostatní ingredience jsem pak měla "zdvojené"
      i tak je dobrý, akorát octa tam bylo na to kilo rajčat moc, ale jsem si jistá, že do vánoc nevydrží :)
      díky za recept

      12.09.2013 20:50:55

    • spurekok
      spurekok

      Dobré,ale po úpravě

      Vařil jsem, dal jsem 1/3 octa, nepřidával jsem vodu a dal jsem cca tři špetky skořice. Je to jedlé a výtečné.

      06.09.2013 17:56:42

    • Lucie
      Lucie

      Komentář k receptu Domácí kečup 2

      Letos jsme meli obrovskou urodu rajcat, az nam lezli usima a tak jsem zkusila tento recept na kecup. Nevidim na nem nic spatneho, chutove je velice dobry a jelikoz mivame kecupu docela velikou spotrebu, jsem rada, ze ted na nem aspon neco usetrim a nebudu muset kupovat zadne radoby "znackove". Dochutit si muze prece kazdy sam podle sve libosti...

      03.09.2013 13:04:28

      • Jája
        Jája

        Re: Komentář k receptu Domácí kečup 2

        V receptu je voda, což je hloupost, místo ní dej 1dcl octa....

        03.09.2013 23:00:27

      • Radmila
        Radmila

        Re: Komentář k receptu Domácí kečup 2

        Dělám hodně podobný, ale protože se mi nelíbila barva tohoto kečupu, začala jsem přidávat červenou řepu - na 2 kg rajčat jednu středně velkou bulvu. Kečup získá nepatrně jinou chuť (komu vadí chuť řepy tak může přidat koření) a krásnou tmavou barvu. Dělám ho do sklenic od mrkvového džudu - mají obsah 0,7 l a nám doma vydrží po otevření tak týden, maximálně dva.

        04.09.2013 08:57:44

    • mirek
      mirek

      v principu dobrý

      dělám ho podle podobných receptů už třetí rok, něco přidám, něco uberu - jmenovitě : opatrně s hřebíčkem, bobkovým listem ( mám svůj vlastní již 15 roků na zimu je doma, na jaře šup na zahradu - je už přes metr vysoký, spoustu jsem již namnožil a rozdal ), skořici vůbec, rovněž ne česnek - moje paní nechce, jablek i cibule výrazně více, min 2x a pod. Dnes jsem ho dělal ve 4 litrovém hrnci až po okraj plný, bublalo to od rána 9,00 do teď - 16,00 - 5 skleniček Hamé 330-440 ml. Nepoužívám kečupové lahvičky , blbě se to do nich nalejvá ( i když jsou krásné )

      02.09.2013 16:02:56

      • rikin
        rikin

        Re: v principu dobrý

        Nechci být za chytráka, ale při nalévání se mi osvědčila pomůcka ve formě odříznutého hrdla 1,5 litrové PET lahve, cca 10 cm od hrdla, jež posloužila jako trychtýř. Pak to jde snadno a bez ztráty :-)

        19.09.2013 09:17:00


    Nalezeno receptů: 154

    Přidat příspěvek k receptu Domácí kečup 2

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.