Domácí kečup 2

1 h 30 min | chuťovka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 518323x
Pokud máte nadúrodu rajčat, určitě si udělejte domácí kečup. Konzistencí je opravdu jako kupovaný. Na obrázku je kečup z dvojnásobné dávky.
Komentáře receptu 136
Uvařil jsem to (Recept vařilo 47 lidí)


Postup přípravy receptu

Do připraveného kastrolu si nandáme omytá a přepůlená hodně zralá rajčata, očištěná jablíčka i se slupkou, oloupanou a nahrubo nasekanou cibuli.

Pak přidáme ocet, cukr a veškeré koření. Koření si můžeme dát do zvláštního obalu, abychom ho potom nemuseli lovit z kastrolu. Zeleninu vaříme do zhoustnutí, za občasného míchání, asi 1 hodinu. Záleží na vodnatosti rajčat. Pokud máme kvalitní kastrol míchat nemusíme.

Potom vyndáme obal s kořením a směs na kečup ponorným mixerem rozmixujeme. Kečupovou směs propasírujeme přes husté síto a kečup si horký nalijeme do skleniček. Kečup sterilujeme 20 minut.

autor receptu:

Domácí kečup 2

Počet přidaných receptů: 18

Ingredience

Recept Domácí kečup 2 byl 05.10.2008 na 1. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,3
skvělý recept
410 hlasujících
  • Recept Domácí kečup 2 - Hotový kečup.
  • Recept Domácí kečup 2 - pasírujeme
  • Recept Domácí kečup 2 - Rychlá příprava
  • Recept Domácí kečup 2 - Tolik kečupu vyjde ze dvou dávek. Po přepasírování zbyde tolik v sítku.
  • Recept Domácí kečup 2 - Právě dovařená směs na kečup z dvojité dávky.
  • Recept Domácí kečup 2 - Domácí kečup je krásně hustý a chutná výborně.


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí kečup 2

Celkový počet komentářů: 136
  • janajo
    Komentář k receptu Domácí kečup 2 janajo 20.09.2017 10:10:05

    Dělám druhou várku. První mi chutnala jako rajská omáčka :-D tak jsme si dali " kečup " s knedlíkem a masem :-D
    Snad ta druhá bude víc kecupova :-)

  • Dotaz Jitka 16.08.2016 10:31:34

    Nikde jsem nevyčetla, kolik kg rajčat mám mít na ty ingredience? Stačí kilo nebo víc nebo míň?

    • Jája
      Re: Dotaz Jája 16.08.2016 10:51:42

      Mám super recept na kečup, jiný nedělám. 2 kg měkkých, zralých rajčat, 250 g cibule, 250 g jablek, 1-2 feferonky, 150 g cukru, 1 PL soli, 1 dl octa, 1 PL celý pepř, 1 PL nové koření. Zeleninu a jablka pokrájet, rozdusit, potom přidat ostatní, dusit asi 25 min. Směs protlačíme cedníkem, ( já před tím ještě vše rozmixuji, je menší odpad) ) Dále dusíme do potřebné hustoty (bez poklice) 20 min./180°C

    • Re: Dotaz katka 20.08.2016 21:02:31

      je tam napisane v zozname ingrediencii, ze 2kg rajcin :)

  • Filípek
    kečup Filípek 05.09.2017 14:09:44

    uvařila jsem tento kečup, ale bohužel je hodně kyselý. Snažila jsem se ho přisladit, ale je stále octovatý. Buhužel jsem si zkazila 3kg domácích rajčat

    • Re: kečup Irena 09.09.2017 16:39:02

      Já jsem dělala kečup po mnoha letech a tak jsem nakoukla na recepty.V jednom bylo psáno,že paní přilila 1,5l vody.Pro Boha- proč vodu? Rajčata pustí spoustu vody,když přilijete vodu - nechápu smysl - vaříte to pak jak pitomý třeba 6 hodin,aby jste získali hustou konzistenci.Já jsem měla asi 5 kg-6 kg rajčat,dala jsem půl kila cukru - je to až dost,příště dám mín a pak dosladím,ocet jen 3/4 skleničky,4 lžíce soli,červenou pariku sladkou asi 2 velké lžíce, poprášila skořicí,do kázy dala 4 bobkové listy,20 celý pepř,20 nové koření,pak 3 velké cibule,8 menších jablek oloupaných,nakrájených na čtvrtky,do husté konzistence jsem to vařila asi 3 hodiny.Pak vyndala gázu s kořením a rozmixovala,pak ještě znovu prohřála,aby to bylo horké a nalila do skleniček.Mám jich 5 od marmelády,nesteriluju,mám je v šuplíku v ledničče,jednu jsem dala do špajzu,abych zjistila,jak vydrží.S octem nepřehánějte,pak už to nedosladíte,spíš pak přidat podle chuti.Ani nepřehánějte s cukrem,určitě budete ochutnávat,tak můžete přidat.

Nalezeno receptů: 136
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Domácí kečup 2
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!

  • Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Rádi si v těchto dnech zdobíte zahrádku, terasu nebo balkon pestrobarevnými a různě velikými dýněmi? A jak by také ne, je přece jejich čas a jako podzimní dekorace jsou nepřekonatelné. Už také víme, že dýně je nadmíru zdravá zelenina a pomůže nám dokonce i s hubnutím.




přidat nový recept