reklama
hledat uživatel
       

Komentáře k receptu Domácí kakao

Celkový počet komentářů: 18
  • Marie Vankova
    Marie Vankova

    Komentář k receptu Domácí kakao

    Doma jsem to skoušela a moc mi to chutnalo.
    Doporučuji��.Jenom je to lepší s hořkým kakademie.

    06.02.2019 10:13:21

  • cernusak
    cernusak

    Recept vyborny ale horsie to je s tou kvalitou kakaa. Otrasne , kde je ta vona kakaa. Dcere chutilo ale to nepila to vonavucke kakao spred 30-tych rokov. Za tu namahu a energii to vobec nestoji. Ako tu niekto pisal tak to Granko staci.

    21.09.2013 09:15:14

  • Ivana
    Ivana

    Ďakujem za kakao

    Už je to dávno, bola som malé dievčatko a nechcela som nič jesť - pravda okrem sladkostí... tešila som sa, že ak budem dospelá nebudem musieť piť prevarené mlieko, kakao a bielu kávu... prekážala mi tam tá kožka - nápoj sa k nej dopracoval, lebo ja som čakala na zázrak, že ho nebudem musieť piť... Moja dcéra sa dnes rozhodla, že si kakao uvarí a trocha ma zaskočila otázkou: "Ako sa varí kakao?..." Niektoré recepty človek niekedy prizabudne... Tak Vám veľmi pekne ďakujem... A mimochodom je to dobrý návod, dcéra si uvarila kakao, ja som si z neho odpila a možno sa vrátim do detstva, tentokrát bez frflania...

    14.03.2012 21:01:09

  • Monča
    Monča

    Jednodušší verze: Kupte si granko exclusive, ohřejte mléko v hrnečku nebo mikrovlnce a přidejte kakao. :o) nebo si to můžete přečíst na krabici

    06.02.2012 19:45:31

  • Pepa
    Pepa

    ty 2 lzice kakaa a 2 lzice moucky - to jsou cajove lzicky nebo polevkove?

    06.02.2011 15:13:29

  • peter
    peter

    Pozor, varit kakao neni jen tak...pani Stanislava to popsala velmi dobre. Ja se jeste podelim s par poznatky: Kakao "holandskeho typu" co lze bezne sehnat v obchodech stoji za starou belu. To mi potvrdi kazdy, kdo mel opravdove kakao typu Van Houten apod. My ho kupujeme cca jednou za rok v kilovem baleni a vozime jej z Italie, ale pry se da sehnat na par mistech i v CR. Na cca 2,5 dcl davam jednu vetsi cajovou lzici kakaa a dve lzice cukru (klasickeho nebo trtinoveho, mouckovy jsem nezkousel-samozrejme mnozstvi dle chuti). Nejlepe je namerit na zacatku mleka trochu min a az je vse hotovo zalit studenym. Jednak aby se mohlo hned pit a jednak kvuli tomu aby nestalo moc dlouho horke bokem, protoze ma pak tendenci zhorknout.

    19.01.2011 15:52:37

  • DannyO
    DannyO

    No já jsem za ten recept vděčný. Když jsem byl malý naši vařívali kakao potom se začlo používat granko a podobné a to využíváme s manželkou pořád.Měl jsem chuť manželce ke snídani uvařit pravé kakao tak jako to dělala moje maminka a skutečně jsem si nemohl vzpomenout jak to bylo. Vřelé a kakové díky paní StanislavěS. PS: I hystorie se píše a kolik dobrých receptů zaniklo jenom proto že to nikdo nenapsal.

    07.09.2010 09:24:17

  • salve
    salve

    U nás se kakao taky vařilo podobně ale nedávno mi jeden známý říkal jak si dělá "jeho kakaíčko" sám: do hrnečku dá lžičku kakaa pak moučkový cukr a cukr krupice (já dám půl lžičky od každého cukru) - ale každý dle sebe. Pak nalít maličko studeného mléka a míchat až se vše rozpustí a je z toho hladká kašička. Pak dolít hrneček mlékem a dát ohřát do mikrovlnky. Je dobré a hlavně rychlé a bez zbytečného nádobí.

    21.01.2010 17:07:01

  • T.
    T.

    Re: Neslušnost

    Nezlobte se na mě,ale řeknu vám,že jste pěkné krávy.Protože paní Stanislava tady dá recept a vy si ještě stěžujete! A recept je s obrázkem,tak pokud nechcete kakao vařit a máte svou recepturu,tak se aspoň pokochejte pohledem a nedělejte tady takovou nesmyslnou diskuzi. Jde vidět, co máte v hlavě.

    04.03.2009 06:21:51

  • viktora
    viktora

    proč je ten recept ta složitý vždyť si to mléko můžeme ohřát i v mikrlvnce.

    02.09.2008 17:23:55

  • helenus
    helenus

    vôbec si nemyslím, že si autorka receptu robí prču. napr. mňa učila variť kakao mama a aj tak ho nikdy nemám také dobré, ako ho varí ona. mimochodom, u nás sa kakao rozmieša v troche vody a cukor - kryštálový - sa dáva priamo do mlieka v "pišťáku". takže postup uvedený v recepte je pre mňa novinkou. ps: a nefandite si, uvariť čaj nie je len to, že zalejete vrecúško vriacou vodou, lebo napr. šálka by mala byť teplá, voda by mala byť tesne pod bodom varu atď. veď japonci by vás naučili, aké je to umenie!

    17.10.2007 18:09:57

    • ŠárkaZ
      ŠárkaZ

      Re: souhlas

      Souhlasím s Vámi. Dodnes přeci si lidé dělají srandu jestli umí dobře uvařit člověk čaj. Nechci na nikoho směřovat. Hezký den

      17.10.2007 19:55:36

  • Eva
    Eva

    To už si z nás fakt děláte prču,příště nám poraďte jak uvařit čaj nebo namazat chleba máslem!!!

    16.10.2007 09:49:49

    • ŠárkaZ
      ŠárkaZ

      Re: to, že

      To, - že opravdu je někdy dobré si něco přečíst, něž něco třeba pokazit :-). Každá z nás asi začínala s vařením tak nebo onak. A už i u jiného receptu jsem podotýkala, že ne každý člověk je přeborník ve vaření hned na začátku. 100 lidí - 100 názorů. Každý den se učíme něco nového. :-)

      16.10.2007 13:07:56

    • Monika
      Monika

      Re: cože??

      Já měla naposled kakao ve školce a to ještě takové "fialové". Teď jsem na něj dostala chuť a vůbec nemám potuchy kolik kakaa dát na jeden hrnek. Jsem ráda za tento recept, protože už to konečně vím a jdu si kakao udělat.

      12.03.2011 16:53:36

    • Kassi
      Kassi

      Re: cože??

      ale treba ja prave takovej recept hledam - kolik dat ceho!

      24.07.2016 17:14:41

Nalezeno receptů: 18

Přidat příspěvek k receptu Domácí kakao

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.