reklama
hledat uživatel
       

Domácí kakao

Nedělní snídaně by se neměla obejít bez dobrého domácího kakaa.


  • 4,1

    88×

    4,1 88
  • 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 771 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 002 hodnocení

Jak přežít horko: Zkuste melounovou limonádu!

5. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 817 hodnocení

Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu

5. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 203 hodnocení

Jen se po něm zapráší! Třešňový koláč z tvarohového těsta krok za krokem

4. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 601 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 774 hodnocení

Videorecept: Grilované smetanové brambory a cuketový salát

4. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 673 hodnocení

Voňavé letní pečení: Křehký koláč s lesním ovocem krok za krokem

3. 7. 2020

Postup přípravy

Hrnek na vaření mléka si vypláchneme studenou vodou, vlijeme mléko a dáme vařit. Asi 1 dcl mléka si necháme stranou.

Zatím zvlášť v hrnečku rozmícháme kakao s moučkovým cukrem, pomalu přiléváme zbývající studené mléko a dobře rozmícháme kvedlačkou.

Než začne mléko vřít, tuto kašičku - směs přidáme do horkého mléka a společně provaříme - asi 2 minuty. Stále mícháme ode dna, aby se kakao nepálilo.

Kakao servírujeme do připravených šálků a podáváme s čerstvým pečivem.
Můžeme pít horké, osvěží i studené.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí kakao

    Celkový počet komentářů: 19
    • Ivana
      Ivana

      Ďakujem za kakao

      Už je to dávno, bola som malé dievčatko a nechcela som nič jesť - pravda okrem sladkostí... tešila som sa, že ak budem dospelá nebudem musieť piť prevarené mlieko, kakao a bielu kávu... prekážala mi tam tá kožka - nápoj sa k nej dopracoval, lebo ja som čakala na zázrak, že ho nebudem musieť piť... Moja dcéra sa dnes rozhodla, že si kakao uvarí a trocha ma zaskočila otázkou: "Ako sa varí kakao?..." Niektoré recepty človek niekedy prizabudne... Tak Vám veľmi pekne ďakujem... A mimochodom je to dobrý návod, dcéra si uvarila kakao, ja som si z neho odpila a možno sa vrátim do detstva, tentokrát bez frflania...

      14.03.2012 21:01:09

    • Pepa
      Pepa

      ty 2 lzice kakaa a 2 lzice moucky - to jsou cajove lzicky nebo polevkove?

      06.02.2011 15:13:29

    • peter
      peter

      Pozor, varit kakao neni jen tak...pani Stanislava to popsala velmi dobre. Ja se jeste podelim s par poznatky: Kakao "holandskeho typu" co lze bezne sehnat v obchodech stoji za starou belu. To mi potvrdi kazdy, kdo mel opravdove kakao typu Van Houten apod. My ho kupujeme cca jednou za rok v kilovem baleni a vozime jej z Italie, ale pry se da sehnat na par mistech i v CR. Na cca 2,5 dcl davam jednu vetsi cajovou lzici kakaa a dve lzice cukru (klasickeho nebo trtinoveho, mouckovy jsem nezkousel-samozrejme mnozstvi dle chuti). Nejlepe je namerit na zacatku mleka trochu min a az je vse hotovo zalit studenym. Jednak aby se mohlo hned pit a jednak kvuli tomu aby nestalo moc dlouho horke bokem, protoze ma pak tendenci zhorknout.

      19.01.2011 15:52:37


    • DannyO
      DannyO

      No já jsem za ten recept vděčný. Když jsem byl malý naši vařívali kakao potom se začlo používat granko a podobné a to využíváme s manželkou pořád.Měl jsem chuť manželce ke snídani uvařit pravé kakao tak jako to dělala moje maminka a skutečně jsem si nemohl vzpomenout jak to bylo. Vřelé a kakové díky paní StanislavěS. PS: I hystorie se píše a kolik dobrých receptů zaniklo jenom proto že to nikdo nenapsal.

      07.09.2010 09:24:17

    • salve
      salve

      U nás se kakao taky vařilo podobně ale nedávno mi jeden známý říkal jak si dělá "jeho kakaíčko" sám: do hrnečku dá lžičku kakaa pak moučkový cukr a cukr krupice (já dám půl lžičky od každého cukru) - ale každý dle sebe. Pak nalít maličko studeného mléka a míchat až se vše rozpustí a je z toho hladká kašička. Pak dolít hrneček mlékem a dát ohřát do mikrovlnky. Je dobré a hlavně rychlé a bez zbytečného nádobí.

      21.01.2010 17:07:01

    • T.
      T.

      Re: Neslušnost

      Nezlobte se na mě,ale řeknu vám,že jste pěkné krávy.Protože paní Stanislava tady dá recept a vy si ještě stěžujete! A recept je s obrázkem,tak pokud nechcete kakao vařit a máte svou recepturu,tak se aspoň pokochejte pohledem a nedělejte tady takovou nesmyslnou diskuzi. Jde vidět, co máte v hlavě.

      04.03.2009 06:21:51

    • viktora
      viktora

      proč je ten recept ta složitý vždyť si to mléko můžeme ohřát i v mikrlvnce.

      02.09.2008 17:23:55

    • helenus
      helenus

      vôbec si nemyslím, že si autorka receptu robí prču. napr. mňa učila variť kakao mama a aj tak ho nikdy nemám také dobré, ako ho varí ona. mimochodom, u nás sa kakao rozmieša v troche vody a cukor - kryštálový - sa dáva priamo do mlieka v "pišťáku". takže postup uvedený v recepte je pre mňa novinkou. ps: a nefandite si, uvariť čaj nie je len to, že zalejete vrecúško vriacou vodou, lebo napr. šálka by mala byť teplá, voda by mala byť tesne pod bodom varu atď. veď japonci by vás naučili, aké je to umenie!

      17.10.2007 18:09:57

      • ŠárkaZ
        ŠárkaZ

        Re: souhlas

        Souhlasím s Vámi. Dodnes přeci si lidé dělají srandu jestli umí dobře uvařit člověk čaj. Nechci na nikoho směřovat. Hezký den

        17.10.2007 19:55:36


    Nalezeno receptů: 19
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Domácí kakao

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.