reklama
hledat uživatel
       

Domácí jogurt

Chcete si připravit domácí jogurt, ale nechcete si kupovat jogurtovač? Zkuste tento recept na zdravější variantu.


  • 3,4

    110×

    3,3 110
  • 10 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 560 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 602 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Postup přípravy

Mléko smícháme s kondenzovaným mlékem a ohřejeme asi na 50 °C. Pak mléko necháme trochu zchladnout. Do mléka vmícháme jogurt.

Takto připravený základ na domácí jogurt nalijeme do sklenic od dětské výživy (přesnídávek) a uzavřeme.

Sklenice vložíme do trouby předehřáté na 50 °C (případně do jogurtovače). Sklenice s domácím jogurtem v troubě necháme alespoň 3 hodiny.

Pokud chceme jogurt ovocný, přidáme do každé skleničky marmeládu. Důležité je přidat marmeládu na DNO sklenice. Jestli máme rádi müsli, přidáme ovesné vločky, oříšky a rozinky.

Domácí jogurt necháme vychladnout a můžeme se do něj pustit.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí jogurt

    Celkový počet komentářů: 14
    • savena
      savena

      to by mě taky zajímalo.děkuju

      24.01.2007 09:24:47

      • Jana Machalová
        Jana Machalová

        Osobně si myslím, že trouba má být tak dlouho puštěná. Jogurtovače jsou také tak dlouho puštěny - zachovávají optimální teplotu pro vznik správné živé kultury.

        24.01.2007 15:12:05

    • Iva
      Iva

      Chci se zeptat,trouba je po celé 3 hodiny zapnutá na 50"C ?

      14.01.2007 08:54:17


      • Any
        Any

        Omlouvámse, že odpovídám tak pozdě.. Trouba musí být zapnutá celou dobu, pokud máte doma i nižší teplotu, tak zvolte ji. Ale méně než 30stupnů nedoporučuji. I samotný jogurtovač drží stálou teplotu po celou dobu..Důležité je teplo. Slyšela jsem i zkušenost s radiátorem. Známá postavila skleničky na tác a nechala je celou noc na radiátoru a ráno měla k snídani jogurt. Ještě jedna zmínka - skleničky by měly být předehřátá, ne studené!

        09.09.2007 10:17:40


    Nalezeno receptů: 14
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Domácí jogurt

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.