reklama
hledat uživatel
       

Domácí jogurt

Chcete si připravit domácí jogurt, ale nechcete si kupovat jogurtovač? Zkuste tento recept na zdravější variantu.


  • 3,4

    110×

    3,3 110
  • 10 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 525 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Videorecept na Slaný koláč s rajčaty a cibulí

19. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

Co s přebytky zeleniny: Zkuste ji zmrazit a uchovat na zimu

19. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Hrníčkové recepty: Vyzkoušejte rychlé koláče bez vážení

18. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Recept na plněné papriky s rajskou omáčkou krok za krokem

18. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Videorecept: Melounový sorbet pro okamžité osvěžení

17. 8. 2019

Postup přípravy

Mléko smícháme s kondenzovaným mlékem a ohřejeme asi na 50 °C. Pak mléko necháme trochu zchladnout. Do mléka vmícháme jogurt.

Takto připravený základ na domácí jogurt nalijeme do sklenic od dětské výživy (přesnídávek) a uzavřeme.

Sklenice vložíme do trouby předehřáté na 50 °C (případně do jogurtovače). Sklenice s domácím jogurtem v troubě necháme alespoň 3 hodiny.

Pokud chceme jogurt ovocný, přidáme do každé skleničky marmeládu. Důležité je přidat marmeládu na DNO sklenice. Jestli máme rádi müsli, přidáme ovesné vločky, oříšky a rozinky.

Domácí jogurt necháme vychladnout a můžeme se do něj pustit.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí jogurt

    Celkový počet komentářů: 14
    • Alena
      Alena

      Chlazení jogurtu

      Prosím,do lednice dát jogurty, až úplně vychladnout?

      20.07.2019 08:12:24

    • tami
      tami

      Jogurt dobrý ale

      Nevím, jestli dělám něco špatně, ale vždy se mi vytvoří na lžice, když jogut vybírám jakoby takový sopel. Vím, že to zni hrozně, ale nevím co s tím, prostě napohled se mi to nelíbí a nevím jestli nedělá někde chybu.
      Poraďte, prosím.

      27.11.2014 15:16:37

    • Davy
      Davy

      domaci jogurt

      Zdravím, 50"C na zrání jogurtu je podle toho, co jsem kde četl, poměrně hodně. Píše se o teplotách 35-45 "C. Já místo jogurtovače používám troubu, do které dám hrnec s teplou vodou cca 38"C do které dám sklenice s naočkovaným jogurtem, voda je tak vysoko, kam dosahuje jogurt. Obvykle je jí kolem 2,5 litru. Troubu nechám puštěnou 3-5 hodin. Spotřeba elektřiny není nijak dramatická, protože termostat sepne jen na chvilku a jen občas. Mám možnost nastavit čas vypnutí, takže nastavím konec za 5 hodin a když udělám jogurt večer v 21 hod, ve tři vypne a do rána je to v příjemném teple a jogurt je hotový a svělý. Dobrou chuť.

      18.07.2014 01:00:11


    • BlekotkaTerka
      BlekotkaTerka

      Komentář k receptu Domácí jogurt

      Radiator, co po 23h vypina mohu doporucit. O veceri zadelano, zachumlano do x vrstev dek a rano jsem mela super jogurt ;))

      27.06.2014 23:06:30

    • Haniccka
      Haniccka

      Komentář k receptu Domácí jogurt

      Jogurtové kultury mají rády teplotu 40-42 stupňů. Takže teplá sklenička, ne horká, udržovat teploučko, třeba i pod tou peřinou, ale na topení bude asi dost teplo. No vyzkoušet se může vše :)

      05.11.2013 20:45:41

    • Lenka B.
      Lenka B.

      Vůbec není třeba dávat do trouby - stačí dát na pár hodin pod peřinu.

      14.01.2013 23:20:44

    • Lenka B.
      Lenka B.

      Jogurt stačí dát pod peřinu asi tak na 12 hodin a ušetříte za elektřinu a ani nemusíte mít jogurtovač.

      14.01.2013 23:12:27

    • Lenka B.
      Lenka B.

      Jogurt stačí dát pod peřinu asi tak na 12 hodin a ušetříte za elektřinu a ani nemusíte mít jogurtovač.

      14.01.2013 23:12:21

    • Haňule
      Haňule

      jogurt a jogurtovač

      Dobrý den,
      od Ježíška jsme dostali jogurtovač. Máme za sebou první pokus a myslím, že se nezdařil. Používáme mléko přímo od kraviček a použili jsme jako živou kulturu Řecký jogurt (1lžičku). Jak poznáme, že je hotovo, v případě, že se to s tou to kombinací podařilo?
      Moc děkuji za odpověď, s pozdravem HS

      30.12.2010 17:14:47

      • Maria
        Maria

        Re: jogurt a jogurtovač

        Dobrý den, krásný, hustý a lahodný jogurt připravený za 5 min.: smíchám 400g zakysané smetany 18% z Lidlu a 800 ml.(2 kelímky) plnotučného mléka. Nechám v jogurtovači přes noc. Dobrou chuť.

        26.04.2013 22:27:43


    Nalezeno receptů: 14
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Domácí jogurt

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.