reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí játrová paštika

Tento recept na játrovku vás bude stát méně než v obchodě. Dobře si pochutnáte, když si ji namažete na čerstvý chléb.


  • 3,8

    117×

    3,7 117
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 750 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 987 hodnocení

Videorecept na zdravý oběd: Ledový salát s novými bramborami a kuřecím masem

5. 6. 2020

Bábovka

4,7 1 711 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 801 hodnocení

Jarní recepty našich čtenářů: Který zkusíte vy?

4. 6. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Sezóna jahod je v plném proudu: Připravili jsme pro vás 10 rychlých receptů

3. 6. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 768 hodnocení

Recept na palačinky se smetanovo-jahodovou náplní krok za krokem

2. 6. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 662 hodnocení

Videorecept: Báječné domácí těstoviny s pestem a kuřecím masem

1. 6. 2020

Postup přípravy

Játra podle potřeby odblaníme. Pak je nakrájíme na kostky, vložíme do vody a asi hodinu je vaříme. Přidáme bobkový list a nové koření, ale nesolíme.

Mezitím si očistíme a nakrájíme cibule. Na sádle je osmažíme dozlatova. Přidáme dvě vajíčka a vše společně usmažíme.

Vařená játra vyjmeme z vody a vložíme je do mixéru. Přidáme smažená vejce na cibulce a důkladně najemno rozmixujeme. Můžeme přidat i trochu vývaru z jater, paštika bude vláčnější.

Základ játrové paštiky ochutíme solí, pepřem, kořením a ještě teplou ji plníme do čistých sklenic. Ty uzavřeme a necháme vychladnout. Jakmile je paštika studená, můžeme ji uložit do lednice. Játrové paštiky neděláme velké množství do zásoby. Je lepší udělat si zase čerstvou.

Foto: Vojtěch Leman

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí játrová paštika

    Celkový počet komentářů: 8
    • jachodka
      jachodka

      nesouhla s komentem

      člověk, který to psal neumí číst(uvařená vejce?), tu paštiku jsem dělala teď, i když dělám jinou, chtěla jsem jí zkusit a je výborná

      12.02.2020 11:18:01

    • Venca
      Venca

      Komentář k receptu Domácí játrová paštika

      Omlouvám se ale divoký koření a vařený játra
      pokud játra uvaříte už je konec na začátku .
      játra jsou pojidlo bílkovina a co se stane s vejcem když
      ho hodíte do horký vody . Játra zásadně syrová
      tuhost paštiky se odvíjí od uvaření toho ostatního
      čím více uvaříte tím více bude mazlavá a naopak
      zapomeňte na libové vždy prorostlé až tučné
      to je zatím vše

      05.12.2019 18:43:10

    • Ondřej
      Ondřej

      Komentář k receptu Domácí játrová paštika

      Vepřová játra se vaří 15 min. jinak stvrdnou.

      16.11.2015 15:44:45


    • kuklovazuzana
      kuklovazuzana

      Je to moc dobrý recept..

      06.04.2013 14:29:26

    • jarda
      jarda

      medvedice---kritika je lehka, ale vulgarni a sprosta byt nemusis, styd se

      14.02.2011 21:57:06

    • Medvedice
      Medvedice

      Co to je za blaf ?? Játru vařit hodinu ty jsi asi Babicův učeň že ??

      11.08.2009 22:43:34


    Nalezeno receptů: 8

    Přidat příspěvek k receptu Domácí játrová paštika

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.