reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí játrová paštika

Tento recept na játrovku vás bude stát méně než v obchodě. Dobře si pochutnáte, když si ji namažete na čerstvý chléb.


  • 3,7

    115×

    3,7 115
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Játra podle potřeby odblaníme. Pak je nakrájíme na kostky, vložíme do vody a asi hodinu je vaříme. Přidáme bobkový list a nové koření, ale nesolíme.

Mezitím si očistíme a nakrájíme cibule. Na sádle je osmažíme dozlatova. Přidáme dvě vajíčka a vše společně usmažíme.

Vařená játra vyjmeme z vody a vložíme je do mixéru. Přidáme smažená vejce na cibulce a důkladně najemno rozmixujeme. Můžeme přidat i trochu vývaru z jater, paštika bude vláčnější.

Základ játrové paštiky ochutíme solí, pepřem, kořením a ještě teplou ji plníme do čistých sklenic. Ty uzavřeme a necháme vychladnout. Jakmile je paštika studená, můžeme ji uložit do lednice. Játrové paštiky neděláme velké množství do zásoby. Je lepší udělat si zase čerstvou.

Foto: Vojtěch Leman

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí játrová paštika

    Celkový počet komentářů: 6
    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Domácí játrová paštika

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.