
Domácí jahodová marmeláda
Recept na úžasně voňavou marmeládu z jahod.
-
4,7
15×
-
35 min
-
0×
Recept na úžasně voňavou marmeládu z jahod.
15×
35 min
0×
500 g
3 - 4 g
125 g
1 lžička
Jahody omyjeme, zbavíme korunek a v misce je rozmačkáme šťouchadlem na brambory. Rozmačkané jahody přendáme do hrnce.
Pokud chceme docílit krásně hladké marmelády, jahody rozmixujeme. Ale někdo ji má radši s kousky ovoce.
Jahodovou dřeň přivedeme k varu a za stálého míchání 10 minut vaříme. Poté přidáme kyselinu citronovou, agarový prášek a cukr.
Ochucenou jahodovou marmeládu dalších 10 minut povaříme.
Ještě horkou marmeládu plníme do čistých a suchých skleniček, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru.
Jahodovou marmeládu necháme zcela vychladnout, až poté skleničky otočíme.
Jahodovou marmeládu podáváme podle chuti - na chleba s máslem, jako náplň do palačinek, k plnění cukroví, potírání moučníků apod.