reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí jahodová marmeláda

Recept na úžasně voňavou marmeládu z jahod.


  • 4,6

    19×

    4,5 19
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 799 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 015 hodnocení

Tip na víkend: Perníková bábovka se švestkami krok za krokem

14. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 745 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 829 hodnocení

Recept na švestkové čatní krok za krokem

13. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 212 hodnocení

Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!

12. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 609 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 789 hodnocení

Parádní recepty se švestkami: Švestkové koláče, domácí knedlíky i exotika v podobě čatní

11. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 679 hodnocení

Recept na pečená rajčata s cuketou a sýrem feta krok za krokem

11. 8. 2020

Postup přípravy

Jahody omyjeme, zbavíme korunek a v misce je rozmačkáme šťouchadlem na brambory. Rozmačkané jahody přendáme do hrnce.

Pokud chceme docílit krásně hladké marmelády, jahody rozmixujeme. Ale někdo ji má radši s kousky ovoce.

Jahodovou dřeň přivedeme k varu a za stálého míchání 10 minut vaříme. Poté přidáme kyselinu citronovou, agarový prášek a cukr.

Ochucenou jahodovou marmeládu dalších 10 minut povaříme.

Ještě horkou marmeládu plníme do čistých a suchých skleniček, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru.
Jahodovou marmeládu necháme zcela vychladnout, až poté skleničky otočíme.

Jahodovou marmeládu podáváme podle chuti - na chleba s máslem, jako náplň do palačinek, k plnění cukroví, potírání moučníků apod.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí jahodová marmeláda

    Celkový počet komentářů: 2

    • Broucajz
      Broucajz

      Podle toho co si pamatuji z mládí je marmeláda kompaktní (ovoce rozmixované) a pokud jsou tam kousky opvoce, je tzo džem.

      04.07.2019 09:23:37

      • Petr
        Petr

        Re: divné...

        To si pamatujete úplně přesně.Džem byl jednodruhový a s kousky ovoce.Marmeláda byla jednodruhová a podíl ovoce byl nižší+nějaké zahušťovadlo nebo vícedruhová ale musela se jmenovat podle převažující složky ovoce. Např. rybízová měla 40% rybízu, 40% jablečná dřeň a 20% angrešt. To jen moudří této doby v tom dělají bordel.Brusel nevyjímaje. Např. název " ovocná pomazánka " je zoufalost.V gastronomii vč.názvosloví si také kdekdo dělá co se mu zamane,bez ohledu na pravidla a zvyky.Různá TV vysílání a Receptáře hereček nevyjímaje.

        12.02.2020 16:31:37


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Domácí jahodová marmeláda

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.