reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí jahodová marmeláda

Recept na úžasně voňavou marmeládu z jahod.


  • 4,8

    16×

    4,7 16
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 706 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 941 hodnocení

Jak přežít Velikonoce ve zdraví a nepřibrat

9. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 679 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 755 hodnocení

5 nejlepších receptů na velikonoční nádivku: Kterou letos upečete?

9. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Velikonoční beránek 6x jinak - recepty, které se zaručeně podaří

8. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 743 hodnocení

Hygiena při koronavirové pandemii: Jak bezpečně nakupovat a manipulovat s potravinami při vaření?

8. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 633 hodnocení

Recept na kynuté velikonoční jidáše krok za krokem

7. 4. 2020

Postup přípravy

Jahody omyjeme, zbavíme korunek a v misce je rozmačkáme šťouchadlem na brambory. Rozmačkané jahody přendáme do hrnce.

Pokud chceme docílit krásně hladké marmelády, jahody rozmixujeme. Ale někdo ji má radši s kousky ovoce.

Jahodovou dřeň přivedeme k varu a za stálého míchání 10 minut vaříme. Poté přidáme kyselinu citronovou, agarový prášek a cukr.

Ochucenou jahodovou marmeládu dalších 10 minut povaříme.

Ještě horkou marmeládu plníme do čistých a suchých skleniček, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru.
Jahodovou marmeládu necháme zcela vychladnout, až poté skleničky otočíme.

Jahodovou marmeládu podáváme podle chuti - na chleba s máslem, jako náplň do palačinek, k plnění cukroví, potírání moučníků apod.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí jahodová marmeláda

    Celkový počet komentářů: 2

    • Broucajz
      Broucajz

      Podle toho co si pamatuji z mládí je marmeláda kompaktní (ovoce rozmixované) a pokud jsou tam kousky opvoce, je tzo džem.

      04.07.2019 09:23:37

      • Petr
        Petr

        Re: divné...

        To si pamatujete úplně přesně.Džem byl jednodruhový a s kousky ovoce.Marmeláda byla jednodruhová a podíl ovoce byl nižší+nějaké zahušťovadlo nebo vícedruhová ale musela se jmenovat podle převažující složky ovoce. Např. rybízová měla 40% rybízu, 40% jablečná dřeň a 20% angrešt. To jen moudří této doby v tom dělají bordel.Brusel nevyjímaje. Např. název " ovocná pomazánka " je zoufalost.V gastronomii vč.názvosloví si také kdekdo dělá co se mu zamane,bez ohledu na pravidla a zvyky.Různá TV vysílání a Receptáře hereček nevyjímaje.

        12.02.2020 16:31:37


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Domácí jahodová marmeláda

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.