reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Domácí huspenina

Huspeninu si můžete připravit i z kuřecího masa, musíte pak ovšem přidat do vývaru želatinu a ochutit křenem a citronem.


  • 2,9

    823×

    2,9 823
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Halloweenská párty ve stylu: Dokonalý dýňový dort krok za krokem

24. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Budete je milovat! TOP 5 receptů na dýňové koláče nejen na víkend

23. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

KVÍZ: Jste opravdu dobrá kuchařka? Vyzkoušejte se!

23. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Bylinky při chřipce a viróze: Které opravdu pomohou?

23. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Recept na koblihy pečené v troubě krok za krokem

23. 10. 2020

Postup přípravy

Vepřové nožičky a koleno očistíme, omyjeme, podélně rozsekneme, vložíme do tlakového hrnce a zalijeme studenou vodou, hladina by měla být 5 cm nad masem. Přidáme mrkev, cibuli v celku, bobkový list, sůl, celý pepř. Hrnec uzavřeme a uvedeme do varu a vaříme na mírném ohni asi 15 minut. Poté vyjmeme mrkev a cibuli, hrnec opět uzavřeme a vaříme asi 45 minut. Vyjmeme koleno, vykostíme, seřízneme kůži, kterou spolu s kostmi vložíme zpátky k nožičkám. Uzavřeme a vaříme zase 45 minut. Vyjmeme, nožičky vykostíme, maso z nožiček a kolena nakrájíme na kostičky. Kosti vrátíme do vývaru a vaříme, aby zbylo asi 1 až 1 ¼ litru tekutiny. Kůži umeleme na masovém strojku. Okurky pokrájíme na kousky, vejce na kolečka. V míse promícháme najemno rozemleté kůže, maso, okurky a hrášek. Vývar přecedíme, odstraníme tuk, přisolíme a nalijeme do mísy. Promícháme, poklademe kolečky vajec, příp. ozdobíme petrželkou a necháme na chladném místě ztuhnout. Podáváme s octem a cibulí, s jablečným či smetanovým křenem a celozrnným chlebem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí huspenina

    Celkový počet komentářů: 1

    • foxina
      foxina

      Kromě kyselých okurek jsem tam přidala celou Moravanku včetně feferonky.
      Je to tak dobré, jako vařila babička :-)

      26.12.2010 17:08:31


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Domácí huspenina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.