reklama
hledat uživatel
       

Domácí huspenina

Huspeninu si můžete připravit i z kuřecího masa, musíte pak ovšem přidat do vývaru želatinu a ochutit křenem a citronem.


  • 2,9

    823×

    2,9 823
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 555 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

Vepřové nožičky a koleno očistíme, omyjeme, podélně rozsekneme, vložíme do tlakového hrnce a zalijeme studenou vodou, hladina by měla být 5 cm nad masem. Přidáme mrkev, cibuli v celku, bobkový list, sůl, celý pepř. Hrnec uzavřeme a uvedeme do varu a vaříme na mírném ohni asi 15 minut. Poté vyjmeme mrkev a cibuli, hrnec opět uzavřeme a vaříme asi 45 minut. Vyjmeme koleno, vykostíme, seřízneme kůži, kterou spolu s kostmi vložíme zpátky k nožičkám. Uzavřeme a vaříme zase 45 minut. Vyjmeme, nožičky vykostíme, maso z nožiček a kolena nakrájíme na kostičky. Kosti vrátíme do vývaru a vaříme, aby zbylo asi 1 až 1 ¼ litru tekutiny. Kůži umeleme na masovém strojku. Okurky pokrájíme na kousky, vejce na kolečka. V míse promícháme najemno rozemleté kůže, maso, okurky a hrášek. Vývar přecedíme, odstraníme tuk, přisolíme a nalijeme do mísy. Promícháme, poklademe kolečky vajec, příp. ozdobíme petrželkou a necháme na chladném místě ztuhnout. Podáváme s octem a cibulí, s jablečným či smetanovým křenem a celozrnným chlebem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí huspenina

    Celkový počet komentářů: 1

    • foxina
      foxina

      Kromě kyselých okurek jsem tam přidala celou Moravanku včetně feferonky.
      Je to tak dobré, jako vařila babička :-)

      26.12.2010 17:08:31


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Domácí huspenina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.