reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Domácí hranolky

Recept na obyčejné domácí hranolky, kterým ale málokdo odolá!


  • 3,7

    25×

    3,7 25
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 824 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši

30. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 764 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

30. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na dokonalou hostinu

29. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

29. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 705 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Postup přípravy

Přichystáme si brambory. Množství volíme podle počtu osob, pro které přílohu děláme. Pro 3 osoby bohatě postačí 5 středně velkých brambor.

Brambory si oloupeme, kdo chce mít více letní verzi, může použít nové brambory, které jen opláchneme a dobře očistíme. Opláchnuté a oloupané brambory krájíme. Já to dělám tak, že je nakrájím na kolečka a poté na nudličky, docílím tak tvaru hranolek. Záleží na vás. Nakrájené brambory dáme mezi dvě čisté utěrky, aby se vysála všechna voda.

Troubu rozehřejeme na cca 200 °C. Potom dáváme hranolky na plech tak, aby byly rovnoměrně rozprostřeny. Pokapeme olivovým olejem a osolíme. Můžeme přidat i oblíbené koření (na pizzu, grilovanou zeleninu) a přihodit mezi hranolky pár oloupaných stroužků česneku. Domácí hranolky pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 - 25 minut.

Domácí hranolky můžeme použít jako přílohu prakticky k jakémukoliv pokrmu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí hranolky

    Celkový počet komentářů: 5
    • Šárka
      Šárka

      Komentář k receptu Domácí hranolky

      Tak já hranolky dělám v oleji v kastrolu (protože nemám friťák), v troubě jsem je ještě nezkoušela, dělala je tak akorát moje babička a vůbec nebyly dobré, nevím v čem dělala chybu... Navíc je teda ještě před smažením namáčím do studené vody (několikrát) a pak teprve usuším utěrkou, abych se prostě zbavila toho škrobu. A poslední poznámečka - dnes jsem hranolky dělala pro 2 dospělé a 2 malé děti a teda 5 brambor by nám ani náhodou nestačilo, dělala jsem je z 16 velkých brambor, k tomu nějaké maso, a bylo to tak tak, spíš málo :-))))

      17.10.2016 13:49:54

    • Pohlreich
      Pohlreich

      Komentář k receptu Domácí hranolky

      Tragédie

      27.02.2016 13:40:08

    • Tereza
      Tereza

      Komentář k receptu Domácí hranolky

      Je to dobré, jen spíš než hranolkami bych to nazvala americkými bramborami ve tvaru hranolek :-) Ale to je slovíčkaření, rozhodně se vyplatí recept vyzkoušet.

      03.06.2015 13:44:51


    • Terka
      Terka

      Komentář k receptu Domácí hranolky

      V Y N I K A J Í C Í !!!!! ;-) Doporučuji!

      26.02.2014 20:00:24

    • lucia
      lucia

      Komentář k receptu Domácí hranolky

      ja si zvyknem pripravovať hranolky sprinter v rúre bez oleja a sú za 5 minút hotové

      09.02.2014 15:32:09


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Domácí hranolky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.