reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí hovězí vývar bez umělých dochucovadel

Recept na dobrý sytý hovězí vývar, do kterého nepřidáváme žádná umělá dochucovadla.


  • 3,7

    3,6 6
  • 1 h 30 min

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 582 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Recept na vanilkové rohlíčky krok za krokem

21. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Recept na originální kuřecí kari podle šéfkuchaře

21. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Videorecept: Marokánky podle Anny

20. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 688 hodnocení

Recept na plněné pečené brambory krok za krokem

19. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Postup přípravy

Pod vlažnou vodou omyjeme hovězí maso a případně očistíme šlachy, blány apod. Maso vložíme do hrnce s vlažnou vodou. Přidáme nové koření a celý pepř. Vaříme asi 1 hodinu, pokud děláme z většího kusu masa, vaříme déle. Je nutné průběžně sundavat z polévky škraloup, jinak bude polévka ve výsledku kalná. A také dolévat vodu, aby se všechna nevyvařila. Ideálně vaříme na menší stupeň pod pokličkou.

Během pomalého vaření si oloupeme a nakrájíme mrkev, petržel a celer. Vedle v hrnci si uvaříme nudličky, které mohou být kupované nebo domácí - na domácí nudle najdete recept v mé kuchařce. Nudličky nikdy nevaříme v polévce, vždy zvlášť.

Během pomalého vaření si také můžeme udělat domácí játrovou zavářku. Z vody si vyndáme maso, dolijeme trochu vody a přidáme zeleninu, poté začneme dělat knedlíčky. Knedlíčky lze dělat v ruce, případně je můžeme dělat pomocí lžičky, ruce i lžičku si namáčíme do vlažné vody, aby se nám nelepila zavářka.

Než bude vše hotové, tak si ukrojíme z masa jeden plátek a ten pokrájíme do polévky. Když všechny knedlíčky vyplavou a zelenina je měkká, přidáme na dochucení petržel (raději používám hladkou) a libeček. Nakonec domácí hovězí vývar dochutíme podle chuti solí a mletým pepřem. Zbylé maso se nám perfektně hodí k rajské, koprové, houbové a jiné výborné omáčce.

Domácí hovězí vývar bez umělých dochucovadel podáváme s chlebem nebo pečivem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Domácí hovězí vývar bez umělých dochucovadel

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.