
Domácí housky - uzlíky
Recept na dobré domácí housky.
-
4,4
54×
-
2 hod
-
9×
Recept na dobré domácí housky.
54×
2 hod
9×
13316 kJ / 3180,7 kCal
(na 1 porci)
Z droždí, mléka a cukru a trošky mouky necháme vzejít kvásek.
V míse smícháme mouku, vejce, sůl (podle chuti, na toto množství dávám tak půl plné hrsti), kvásek a mléko. Mléko přidáváme postupně, podle potřeby. Vymísíme těsto - musí být vláčné, řidší (asi jako na vdolky). Necháme na teplém místě kynout.
Po vykynutí na vále vyválíme z těsta širší váleček, který nakrájíme na kousky, ty rozválíme na menší dlouhé válečky. Z každého válečku uděláme uzlík a dáme na plech. Můžeme dělat i jiné tvary, ale uzlíky jsou nejrychlejší. Na plechu pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem či sezamem.
Domácí housky - uzlíky pečeme na 180 °C dozlatova.
Housky jsou výborné k domácí gulášové, hrachové, čočkové či jiné polévce.
Pekla jsem teď v neděli a jsou výborné, moc se povedly:)
výborný zejtra mi v práci budou chutnat super recept
Recept jsem vyzkoušela, je perfektní. Houstičky, tedy uzlíky nám chutnaly doma všem. Díky.
Perfektní houstičky. Dělala jsem z poloviční dávky a másto kostky droždí jsem dala pytlík sušeného a jsou úžasné.
moc dobrý ;)
jen jsem měla maličko problém, že se těsto pořád lepilo, takže jsem nakonec udělala jen bochánky.
dělám to samé těsto jen bez vajec.Ttěsto nesmí být moc tuhé aby bylo pečivo po upečení krásně nadýchané. Po vykynutí se mi víc osvědčilo těsto neválet,ale jen rukama roztáhnout na pomouč. vále do obdélníku, z kterého si pak nakrájím proužky a ty spletu do pletýnek. S těstem se velmi dobře pracuje.
jsou fakt
hhhhhhhhhhhhhhuuuuuuuuussstttt
ttttttttttttttttttttýýýýý
ýýýýýýýýýýýýýýý
ýý!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
housky jsou moc dobré a hlavně rychlé,
trochu jsem je vylepšila nahraděním 1/3 hl mouky - chlebovou moukou
a nepotírám je vajíčkem, ale vodou s octem (do hrnečku 200 ml cca 2 lžíce octa)
housky mají pak jemnou kůrku.