reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

6. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Domácí housky na hamburgery

Domácí housky na hamburgery

Recept na nadýchané hamburgerové houstičky. Jednoduchá příprava a výborná chuť.


  • 4,7

    234×

    4,7 234
  • 2 hod

  • 45×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

na potření



Energetická hodnota

12814 kJ / 3060,6 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Recept na vánoční perníčky krok za krokem

14. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 611 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 684 hodnocení

Příprava smaženého sýru podle šéfkuchaře

14. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Videorecept: Vafle z ječné mouky - rychlá svačinka, se kterou u dětí zabodujete!

13. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré

12. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Nachlazení a chřipka nebudou mít šanci: Uvařte si domácí zázvorový čaj

11. 11. 2019

Postup přípravy

Máslo si rozpustíme. Do mísy rozdrobíme nebo nasypeme droždí a přidáme ostatní suroviny. Chvilku mícháme a jakmile se vše spojí v jednu pevnou masu, můžeme těsto vyjmout a promačkávat v dlaních. Těsto by se mělo dobře hníst. Pokud by se lepilo, můžeme jej ještě vyválet v mouce, dokud nebude hladké. Poté jej dáme do mísy a necháme pod utěrkou zhruba 1 hodinu kynout na teplém místě. Osobně si mísu s těstem vždy postavím na další mísu, do které naliji vroucí vodu.

Vyjmeme vykynuté těsto, ještě trochu promačkáme a poté rozdělíme na houstičky. Velikost si můžete určit sami. Já těsto použila i na 2 kg hamburger.
Housky naskládáme na plech, který předtím lehce omastíme. Můžeme použít i pečící papír. Přikryjeme utěrkou a necháme 45 - 60 minut vykynout.

Vykynuté housky pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovými semínky. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C zhruba 15 minut. Upečené hamburgerové housky vyjmeme a necháme vychladnout. Až změknou, můžeme je rozkrojit a plnit.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí housky na hamburgery

    Celkový počet komentářů: 66
    • Motty
      Motty

      Komentář k receptu Domácí housky na hamburgery

      ... ještě doplním - množství stačí na 8 housek po 140g - optimální hamburgerová velikost pro 180g masa (hovězí krk) na cca 1,5cm výšky.

      24.08.2019 22:40:16

    • Motty
      Motty

      Komentář k receptu Domácí housky na hamburgery

      ...excelentní hambáčový housky, zatím určitě nejlepší recept co jsem zkoušel :)

      24.08.2019 21:52:48

    • Daniela
      Daniela

      Děkuji za recept. Nejlepší housky jaké jsem kdy pekla. Těsto jsem dělala v pekárně a je na 8 velkých housek.

      27.07.2019 15:19:03


    • Sammy.Boy
      Sammy.Boy

      Komentář k receptu Domácí housky na hamburgery

      Jednoznačně BEST recept na burgerové bulky! ! !

      18.04.2019 11:57:44

    • cheva
      cheva

      Počet housek

      Výborné, vyzkoušeno: 8 ks - průměr housky 8 cm, 10 ks - průměr 10 cm, 12 ks - průměr 12 cm. Housky pomazány vajíčkem a posypány seznamem ještě před druhým kynutím.

      10.03.2018 12:23:55


    Nalezeno receptů: 66
    |< << 1234567 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Domácí housky na hamburgery

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.