reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

6. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Domácí housky na hamburgery

Domácí housky na hamburgery

Recept na nadýchané hamburgerové houstičky. Jednoduchá příprava a výborná chuť.


  • 4,7

    235×

    4,7 235
  • 2 hod

  • 45×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

na potření



Energetická hodnota

12814 kJ / 3060,6 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 582 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Recept na vanilkové rohlíčky krok za krokem

21. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 612 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 688 hodnocení

Recept na originální kuřecí kari podle šéfkuchaře

21. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 175 hodnocení

Videorecept: Marokánky podle Anny

20. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 573 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 688 hodnocení

Recept na plněné pečené brambory krok za krokem

19. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 556 hodnocení

Vánoce plné kalorických nástrah aneb jak nepřibrat

19. 11. 2019

Postup přípravy

Máslo si rozpustíme. Do mísy rozdrobíme nebo nasypeme droždí a přidáme ostatní suroviny. Chvilku mícháme a jakmile se vše spojí v jednu pevnou masu, můžeme těsto vyjmout a promačkávat v dlaních. Těsto by se mělo dobře hníst. Pokud by se lepilo, můžeme jej ještě vyválet v mouce, dokud nebude hladké. Poté jej dáme do mísy a necháme pod utěrkou zhruba 1 hodinu kynout na teplém místě. Osobně si mísu s těstem vždy postavím na další mísu, do které naliji vroucí vodu.

Vyjmeme vykynuté těsto, ještě trochu promačkáme a poté rozdělíme na houstičky. Velikost si můžete určit sami. Já těsto použila i na 2 kg hamburger.
Housky naskládáme na plech, který předtím lehce omastíme. Můžeme použít i pečící papír. Přikryjeme utěrkou a necháme 45 - 60 minut vykynout.

Vykynuté housky pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovými semínky. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C zhruba 15 minut. Upečené hamburgerové housky vyjmeme a necháme vychladnout. Až změknou, můžeme je rozkrojit a plnit.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí housky na hamburgery

    Celkový počet komentářů: 66
    • Motty
      Motty

      Komentář k receptu Domácí housky na hamburgery

      ... ještě doplním - množství stačí na 8 housek po 140g - optimální hamburgerová velikost pro 180g masa (hovězí krk) na cca 1,5cm výšky.

      24.08.2019 22:40:16

    • Motty
      Motty

      Komentář k receptu Domácí housky na hamburgery

      ...excelentní hambáčový housky, zatím určitě nejlepší recept co jsem zkoušel :)

      24.08.2019 21:52:48

    • Daniela
      Daniela

      Děkuji za recept. Nejlepší housky jaké jsem kdy pekla. Těsto jsem dělala v pekárně a je na 8 velkých housek.

      27.07.2019 15:19:03


    • Sammy.Boy
      Sammy.Boy

      Komentář k receptu Domácí housky na hamburgery

      Jednoznačně BEST recept na burgerové bulky! ! !

      18.04.2019 11:57:44

    • cheva
      cheva

      Počet housek

      Výborné, vyzkoušeno: 8 ks - průměr housky 8 cm, 10 ks - průměr 10 cm, 12 ks - průměr 12 cm. Housky pomazány vajíčkem a posypány seznamem ještě před druhým kynutím.

      10.03.2018 12:23:55


    Nalezeno receptů: 66
    |< << 1234567 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Domácí housky na hamburgery

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.