Příprava domácích housek na burgery.
těsto | |
---|---|
6 lžic | cukr |
1 lžička | sůl |
sezam | |
3.5 hrnku | hladká mouka |
1 hrnek | vlažná voda |
1 ks | velká vejce |
2 lžíce | rostlinný olej |
2.5 lžičky | sušené droždí |
na potření | |
1 ks | velká vejce |
Do mísy nalijeme vlažnou vodu, přisypeme cukr, droždí a necháme na teplém místě vykynout kvásek. Do vykynutého kvásku přidáme olej, sůl, jedno vejce, hladkou mouku a dáme do mixeru nejprve na nízký stupeň, poté zvýšíme na střední rychlost. Těsto by se mělo odlepovat od bočnic nádoby, podle potřeby polévkovou lžící přidáváme mouku. Hotové těsto dáme do olejem vymazané mísy a pod vlhkou utěrkou necháme kynout, až zdvojnásobí objem - cca hodinu a půl. Připravíme si plech vyložený pečícím papírem. Na pomoučněnou pracovní desku dáme těsto, které rozřízneme na půl, propracujeme, uválíme váleček těsta a odkrajujeme kousky (na mini housky 1,7 oz na velké 3 oz), uděláme koule, které na plechu zmáčkneme, mezi houskami děláme 2 - 3 cm mezeru. Znovu necháme pod mokrou utěrkou kynout. Rozpálíme troubu na 180 C°. Nakynuté housky potřeme rozšlehaným vejcem s polévkovou lžící vody, posypeme sezamem a dáme péct na 20 - 25 minut. Poznámka: Recept vystačí na 13 mini housek nebo 8 velkých housek na hamburgery.
Halloweenský řepový burger krok za krokem
Tyto roztomilé burgery budou mít zaručeně úspěch při halloweenských oslavách. Krok za krokem si je s námi můžete připravit už teď.
Jak na šťavnatý domácí burger?
Pravý hamburger se dělá z hovězího, ideálně z hovězího plecka, které je samo o sobě šťavnaté a nedá se vysušit. Masu se pověnujte, ideální je doma čerstvě pomleté v mlýnku na maso (na hrubé zrno). Do masové směsi na burgry nepatří žádné vajíčko ani strouhanka, k ochucení stačí sůl a pepř, nikdy nepřebíjejte základní chuť masa kořením.
autor Alakarte-cz
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena