reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

na ozdobu

na potření

těsto

Energetická hodnota

705 kJ / 168,5 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Z vlažného mléka a droždí si připravíme kvásek.

Mouku v míse osolíme, promícháme, vlijeme kvásek, rozpuštěné a vychladlé sádlo a propracujeme do hladkého těsta.

Z těsta ihned tvarujeme pletýnky, housky nebo rohlíky a skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Necháme na plechu 30 - 40 minut nakynout. Vykynuté pečivo potřeme rozšlehaným žloutkem s mlékem, posypeme mákem, solí, sezamem nebo kmínem a pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 20 minut.

Upečené domácí housky a pletýnky podáváme podle chuti.

Foto: Shutterstock.com

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Domácí housky a pletýnky

Celkový počet komentářů: 27
Nalezeno receptů: 27
|< << 123 >> >|

Přidat příspěvek k receptu Domácí housky a pletýnky

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.