reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí Honzíkovy buchty

Recept na všem známé Honzovy buchty. Dávka by měla vystačit na 15 buchtiček.


  • 3,8

    38×

    3,8 38
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

na potření

náplň

těsto



Energetická hodnota

750 kJ / 179,2 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 529 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

21. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku

21. 8. 2019

Postup přípravy

Nejdřív si zaděláme kvásek. Asi 100 ml teplého mléka osladíme lžičkou cukru a rozdrobíme do něj kvasnice. Zamícháme a počkáme, až kvasnice vykynou.

Mezitím do mísy prosejeme 500 g hladké mouky. Přidáme špetku soli a 50 g krupicového cukru. V mouce uděláme důlek a do něj dáme 60 g rozpuštěného, vychladlého másla, 1 žloutek, vykynuté droždí a 200 ml mléka.

Pořádně vymíchat těsto je nejdůležitější fází receptu. Nejenže tak dobře spojíme všechny ingredience, ale naženeme do něj vzduch. Těsto musí být hladké, nesmí se lepit na stěny mísy a v závěru se v něm začnou tvořit bubliny. V té chvíli ho poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme v míse nejméně hodinu kynout na teplém místě.

Vykynuté těsto rozválíme na vále nebo na desce kuchyňské linky na centimetr silnou placku. Tu rozdělíme nožem nebo rádýlkem na čtverečky 5 x 5 centimetrů. Na každý čtvereček dáme lžičku marmelády nebo povidel. Nakonec každý čtvereček spojíme do uzlíčku.

V pekáči rozpustíme máslo a každou buchtu v něm vyválíme ze všech stran nebo je pomažeme mašlovačkou. Buchty ukládáme uzlíkem dolů těsně vedle sebe. Pak je necháme v pekáči čtvrt hodiny kynout. Zatím si předehřejeme troubu na 200 °C. Domácí Honzíkovy buchty necháme 10 minut péct. Pak teplotu snížíme na 190 °C a pečeme dalším 20 - 25 minut. Upečené buchty potřeme rumem s horkou vodou a trochou cukru. Necháme vychladnout.

Domácí Honzíkovy buchty ocukrujeme a můžeme se do nich pustit.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí Honzíkovy buchty

    Celkový počet komentářů: 7
    • Denisa
      Denisa

      v popisu postupu je cukr krupice,ale v seznamu nikde není, mám tomu rozumět, že do těsta nepřijde moučka,ale krupice?

      11.02.2016 14:54:53

    • zuza
      zuza

      Právě jsem tyto buchty upekla,dala na talíř a jen se po nich zaprášilo jak jsou výborné!!!!!Prý můžu péct další..vtipálkové :) Moc děkuji za super recept!!!!!

      08.05.2012 15:42:42

    • komentátorka
      komentátorka

      dotaz a vzkaz

      jak dlouho to mám nechat kynout?
      ale jinak se mi tento recept moc a moc líbí.
      :-) :-*

      05.07.2011 13:36:56


    • komentátorka
      komentátorka

      jak dlouho to máme nechat kynout?
      Je mi totiž teprve 12 a nerada bych skazila buchty které dělám pro mamku.

      05.07.2011 13:34:11

    • Denise
      Denise

      domácí honzikovy buchty

      Mám neskromný dotaz není toho droždí moc nebo je to omyl v tisku? 20 dkg je na 1/2 kg mouky hodně

      06.03.2011 12:11:59


    Nalezeno receptů: 7

    Přidat příspěvek k receptu Domácí Honzíkovy buchty

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.