Domácí hamburgery

45 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 100005x
Výborné domácí hamburgery plné zdravých surovin.
Komentáře receptu 5
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Mleté maso (hovězí nebo vepřové) promícháme s malým vajíčkem, špetkou pepře, solí podle chuti (asi 1/3 lžičky) a trochou sojové omáčky, dáme uležet.

Mezitím si nakrájíme 2 rajčata na plátky, opláchneme listy salátu (ledový nebo hlávkový), nakrájíme 3 sterilované okurky na plátky.

Hamburgerové housky rozpůlíme. Z masové směsi vytváříme mokrýma rukama čtyři stejné placky, hodně je splácneme.

Připravíme si dvě pánve. První rozpálíme s minimem oleje, druhou nasucho. Na pánvi s olejem opékáme masové placky, na druhé pánvi opékáme půlky housek (pokládáme je na pánev rozkrojenou stranou). Maso opékáme dozlatova. Když už je maso téměř hotové, na každou placku přiložíme plátek sýra.

Připravíme si opečené housky, které podle potřeby potřeme kečupem a tatarskou omáčkou (mně ale chutnají výborně i bez jakékoliv omáčky), na housku položíme list salátu, na něj maso se sýrem, na sýr plátky okurky, rajčat, přiklopíme druhou polovinou housky a podáváme.

autor receptu:

Domácí hamburgery

Počet přidaných receptů: 21

Ingredience

4,2
skvělý recept
59 hlasujících
  • Recept Domácí hamburgery - Placičky peču nasucho na pečícím papíru v troubě.
  • Recept Domácí hamburgery - Je upečeno.
  • Recept Domácí hamburgery - Plnila jsem housky.
  • Recept Domácí hamburgery - Dávám je ještě zapéct na chvíli do trouby.
  • Recept Domácí hamburgery - Je to skvělá svačinka.


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí hamburgery

Celkový počet komentářů: 5
  • domácí hamburger viki.pec 14.10.2015 14:34:21

    Promiňte, ale hrůza, děs. Doma pro sebe jako rychlovku OK, ale chlubit se tím na netu! Salát je lepší dole, protože nezakrývá co je v housce. Eidam 30 % ještě v takovém plátku? Proč není po celé housce a to samé maso by taky mohlo být v celku a né 2 půlky. Přece vytvarovat ho do tvaru housky není takový problém. Navíc bez vajec a ve středu udělat dolík aby se lépe propekl střed a nenafoukl. Serilizovaná okurka není hrášek !!!! Jinak nechápu proč poslední fotka je jiná než váš výtvor.

  • ... 11.04.2012 01:44:27

    No já vám teda nevím. Maso obalovat v mouce? Vejce do burgeru taky nepatří. Nejdůležitší je mít kvalitní hovězí maso, které pak stačí pouze osolit a opepřit. Nic dalšího neni třeba, nic se rozpadat nebude. Ostatní už záleží na tom, co má každý rád.

  • Hovězí maso je ideální . Vepřové je rizikové s ohledem na dobu přípravy.
    Hamburger obvykle neobsahuje vajíčko ani sojovou omáčku je to zbytečné.

  • Lehké, rychlé, výborné velice doporučuji

  • Do receptu jsem psala, že maso je nejlepší hovezí, také z králičího masa jsou hamburgery výborné. Králiky už doma nikdo nejí, tak ho vykostíme a nameleme. Je to potom úžasně šťavnaté. Vepřové moc nedoporučuji, obzvalášť to koupené, je tučné a nedá hamburgeru tu správnou chuť. Ale recept byl upraven podle chuti cenzorů.

Nalezeno receptů: 5
Přidat příspěvek k receptu Domácí hamburgery
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!

  • Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Rádi si v těchto dnech zdobíte zahrádku, terasu nebo balkon pestrobarevnými a různě velikými dýněmi? A jak by také ne, je přece jejich čas a jako podzimní dekorace jsou nepřekonatelné. Už také víme, že dýně je nadmíru zdravá zelenina a pomůže nám dokonce i s hubnutím.




přidat nový recept