reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí hamburgery

Výborné domácí hamburgery plné zdravých surovin.


  • 4,3

    64×

    4,3 64
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 771 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 003 hodnocení

Když není čas na pečení: Recept na rychlý koláč s rybízem

6. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 817 hodnocení

Jak přežít horko: Zkuste melounovou limonádu!

5. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 203 hodnocení

Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu

5. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 602 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 775 hodnocení

Jen se po něm zapráší! Třešňový koláč z tvarohového těsta krok za krokem

4. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 673 hodnocení

Videorecept: Grilované smetanové brambory a cuketový salát

4. 7. 2020

Postup přípravy

Mleté maso (hovězí nebo vepřové) promícháme s malým vajíčkem, špetkou pepře, solí podle chuti (asi 1/3 lžičky) a trochou sojové omáčky, dáme uležet.

Mezitím si nakrájíme 2 rajčata na plátky, opláchneme listy salátu (ledový nebo hlávkový), nakrájíme 3 sterilované okurky na plátky.

Hamburgerové housky rozpůlíme. Z masové směsi vytváříme mokrýma rukama čtyři stejné placky, hodně je splácneme.

Připravíme si dvě pánve. První rozpálíme s minimem oleje, druhou nasucho. Na pánvi s olejem opékáme masové placky, na druhé pánvi opékáme půlky housek (pokládáme je na pánev rozkrojenou stranou). Maso opékáme dozlatova. Když už je maso téměř hotové, na každou placku přiložíme plátek sýra.

Připravíme si opečené housky, které podle potřeby potřeme kečupem a tatarskou omáčkou (mně ale chutnají výborně i bez jakékoliv omáčky), na housku položíme list salátu, na něj maso se sýrem, na sýr plátky okurky, rajčat, přiklopíme druhou polovinou housky a podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí hamburgery

    Celkový počet komentářů: 5
    • viki.pec
      viki.pec

      domácí hamburger

      Promiňte, ale hrůza, děs. Doma pro sebe jako rychlovku OK, ale chlubit se tím na netu! Salát je lepší dole, protože nezakrývá co je v housce. Eidam 30 % ještě v takovém plátku? Proč není po celé housce a to samé maso by taky mohlo být v celku a né 2 půlky. Přece vytvarovat ho do tvaru housky není takový problém. Navíc bez vajec a ve středu udělat dolík aby se lépe propekl střed a nenafoukl. Serilizovaná okurka není hrášek !!!! Jinak nechápu proč poslední fotka je jiná než váš výtvor.

      14.10.2015 14:34:21

    • premik (tecka) koci
      premik (tecka) koci

      No já vám teda nevím. Maso obalovat v mouce? Vejce do burgeru taky nepatří. Nejdůležitší je mít kvalitní hovězí maso, které pak stačí pouze osolit a opepřit. Nic dalšího neni třeba, nic se rozpadat nebude. Ostatní už záleží na tom, co má každý rád.

      11.04.2012 01:44:27

    • Joe
      Joe

      Hovězí maso je ideální . Vepřové je rizikové s ohledem na dobu přípravy.
      Hamburger obvykle neobsahuje vajíčko ani sojovou omáčku je to zbytečné.

      07.10.2011 00:48:12


    • Chef
      Chef

      Lehké, rychlé, výborné velice doporučuji

      16.07.2011 17:21:14

    • gabriela
      gabriela

      Do receptu jsem psala, že maso je nejlepší hovezí, také z králičího masa jsou hamburgery výborné. Králiky už doma nikdo nejí, tak ho vykostíme a nameleme. Je to potom úžasně šťavnaté. Vepřové moc nedoporučuji, obzvalášť to koupené, je tučné a nedá hamburgeru tu správnou chuť. Ale recept byl upraven podle chuti cenzorů.

      13.11.2008 07:10:47


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Domácí hamburgery

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.