reklama
hledat uživatel
       

Domácí hamburger

Jestliže patříte mezi milovníky hamburgerů, připravte si tento pokrm sami doma.


  • 2,9

    95×

    2,9 95
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

Cibule oloupeme, jednu nakrájíme na kolečka a odložíme stranou, druhou na kostičky společně s oloupaným česnekem a obojí osmahneme na jedné lžíci másla. Osmažené přisypeme k masu, přidáme strouhanku, koření, osolíme, spojíme vejci, vypracujeme hmotu, ze které vytvarujeme 4 placky a ty na zbylém másle z obou stran opečeme.

Sýr nakrájíme na plátky, rozložíme na horké maso a necháme roztavit.

Salátové listy opláchneme, stejně jako zeleninu, kterou pokrájíme na plátky.

Na rozpůlené žemle položíme list salátu, na něj okurky, rajčata, kolečka cibule, zakapeme kečupem a navrch dáme plátky masa.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí hamburger

    Celkový počet komentářů: 3
    • Petr Fiala
      Petr Fiala

      nevím jak pojmenovat produkt z receptu a možná, že je cutný, ale určitě bych ho nenazval hamburgerem ( ani vzdáleně). Z vlastní zkušenosti a delšího pobytu v USA zcela souhlasím s panem Bočkem. Hamburgery děláme pravidelně, hlavně na grilu, a žádný host si ještě nestěžoval - co se týká přísad - čím méně tím více

      03.07.2012 21:48:40

    • alenav685
      alenav685

      Souhlasím s komentářem p. Bočka. Když jsem viděla vejce a strouhanku, představila jsem si karbenátek, ale s hamburgerem to nemá nic společného.

      29.12.2010 11:08:28

    • Jiří Boček
      Jiří Boček

      Hamburgery...

      Pravé americké hamburgery především NEJSOU české karbanátky!!! K jejich výrobě se používá kvalitní hovězí nebo míchané mleté maso okořeněné čerstvě mletým pepřem a solí, žádné vejce, mouka, strouhanka, majoránka a česnek!!! Maso drží pěkně dohromady samo, dělají se z něj co nejtenčí plátky a NESMAŽÍ se ale opékají ve vlastní šťávě (což mu dá vyniknout v chuti) buď na pánvi, nebo na grilu. Takže žádný olej. Plátek se vytvaruje na průměr o třetinu větší než je houska, (smrskne se) a pak se z každé strany hezky opéká dozlatova až hněda. Jak vidíte, příprava masa je prostá, takže dál se budeme věnovat pečivu a náplni. Hamburgerové housky by měly být nasládlé, je to kvůli tomu, aby při opékání na řezu hezky zezlátly (zkaramelizovaly). Jako náplň používají američané většinou dost cibule, čerstvou zeleninu podle chuti (salát, okurky, ředkvičky, mrkev atd), zažil jsem však i extrémy s fazolemi a brokolicí, pruti gustu....br. A to už je skoro všechno. Na rozpálené maso můžete vložit plátek sýru, chilli papričku pro silné nátury, kečup, hořčici. Chcete-li pojíst zdravě, vynechte majonézu, protože jinak je hamburger poměrně zdravé jídlo a to i pro odpůrce fastfoodů.

      16.10.2010 12:46:09



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Domácí hamburger

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.