reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Domácí hamburger z hovězího masa

Vyzkoušejte si připravit tento recept na poctivý domácí burger. Není to nic složitého a výsledek opravdu stojí za to.


  • 5,0

    5 2
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

dresink

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Postup přípravy

Nejprve si připravíme housky. Můžeme buď zakoupit již hotové, ale v lepším případě upéci čerstvé podle tohoto receptu: Briošky na domácí hamburgery.

Přípravíme si dresink. Smícháme dijonskou hořčici, sůl, pepř, lžíci zakysané smetany, citronovou šťávu, sůl a pepř. Předpřipravíme si i zeleninu.

Hovězí přední si nameleme doma pomocí mlýnku, či si jej necháme namlít u řezníka. Dochutíme jen solí, pepřem, případně nasekanými čerstvými bylinkami. Promícháme, navážíme si 120 g díly, vytvoříme pevné kuličky a stlačíme na rovnoměrné placky. 

Rozpálíme pánev, masové placky pomažeme olejem a položíme na rozpálenou pánev a opečeme z obou stran. Poté na každou masovou placku položíme plátek sýra (nejlépe cheddar), přikryjeme poklicí, pánev odstavíme z plotny a necháme dojít. 

Housky rozřízneme, necháme na suché pánvi chvíli opéci. Opečeme do křupava také slaninu.

Nakonec vše zkompletujeme, tedy spodní část housky potřeme dresinkem, položíme list salátu, plátky rajčete, okurky, maso se sýrem, slaninu, kolečka cibule, přiklopíme potřenou druhou částí housky a spíchneme špejlí. 

Domácí hamburger z hovězího masa podáváme ještě teplý (ihned po zkompletování).

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí hamburger z hovězího masa

    Celkový počet komentářů: 1

    • LuKa
      LuKa

      Krásný recept ... díky :)

      24.12.2018 13:49:00


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Domácí hamburger z hovězího masa

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.