reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí hamburger z hovězího masa

Vyzkoušejte si připravit tento recept na poctivý domácí burger. Není to nic složitého a výsledek opravdu stojí za to.


  • 5,0

    5 2
  • 35 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

dresink

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 169 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

Nejprve si připravíme housky. Můžeme buď zakoupit již hotové, ale v lepším případě upéci čerstvé podle tohoto receptu: Briošky na domácí hamburgery.

Přípravíme si dresink. Smícháme dijonskou hořčici, sůl, pepř, lžíci zakysané smetany, citronovou šťávu, sůl a pepř. Předpřipravíme si i zeleninu.

Hovězí přední si nameleme doma pomocí mlýnku, či si jej necháme namlít u řezníka. Dochutíme jen solí, pepřem, případně nasekanými čerstvými bylinkami. Promícháme, navážíme si 120 g díly, vytvoříme pevné kuličky a stlačíme na rovnoměrné placky. 

Rozpálíme pánev, masové placky pomažeme olejem a položíme na rozpálenou pánev a opečeme z obou stran. Poté na každou masovou placku položíme plátek sýra (nejlépe cheddar), přikryjeme poklicí, pánev odstavíme z plotny a necháme dojít. 

Housky rozřízneme, necháme na suché pánvi chvíli opéci. Opečeme do křupava také slaninu.

Nakonec vše zkompletujeme, tedy spodní část housky potřeme dresinkem, položíme list salátu, plátky rajčete, okurky, maso se sýrem, slaninu, kolečka cibule, přiklopíme potřenou druhou částí housky a spíchneme špejlí. 

Domácí hamburger z hovězího masa podáváme ještě teplý (ihned po zkompletování).

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí hamburger z hovězího masa

    Celkový počet komentářů: 1

    • LuKa
      LuKa

      Krásný recept ... díky :)

      24.12.2018 13:49:00


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Domácí hamburger z hovězího masa

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.