reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí halušky s uzenou slaninou a houbami

Syté chutné domácí jídlo, které je jednoduché a rychle hotové, můj vlastní recept.


  • 2,9

    21×

    2,9 21
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 829 hodnocení

Recept na boloňské špagety krok za krokem

23. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 674 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

23. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 544 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Postup přípravy

Do mísy dáme polohrubou mouku a sůl, promícháme a rozklepneme jedno domácí vejce, přidáme tolik studené vody, aby vzniklo hustější lité těsto na halušky. Zlehka všechno společně promícháme, ale nevypracováváme, aby se těsto netahalo. Těsto necháme asi 20 minut odpočinout. Postavíme vodu na vaření halušek a osolíme.

Mezitím pokrájíme očištěnou cibuli na kostky. Také domácí uzenou slaninu a oloupané čerstvé žampiony nakrájíme na malé kostky. Můžeme použít jakékoliv čerstvé houby, které máme rádi. Na oleji rozškvaříme kostky slaniny, přidáme cibuli, orestujeme dosklovita, přidáme kostky žampionů a zprudka opečeme do odpaření veškeré tekutiny. Na závěr směs osolíme a okořeníme čerstvě mletým černým pepřem.

Do vroucí osolené vody dáme uvařit halušky. Když halušky vyplavou na povrch, jsou uvařené. Uvařené halušky scedíme, ale neproplachujeme studenou vodou, aby si halušky zachovaly svou dobrou chuť. Halušky necháme dobře odkapat na cedníku od vody a dáme je do jenské mísy, aby zůstaly horké. Halušky promícháme se lžící oleje, aby se neslepily.

Připravenou slaninovo-houbovou směs prohřejeme, na talíře rozdělíme horké halušky a posypeme směsí slaniny a hub. Kdo chce, může ještě posypat strouhaným tvrdým sýrem a zelenými natěmi podle vlastního výběru.

Domácí halušky s uzenou slaninou a houbami podáváme horké jako samostatné jídlo s hlávkovým salátem. Vhodnou přílohou je i domácí čalamáda nebo kyselá kapusta. Domácí vlastnoručně připravené halušky chutnají vždy nejlépe. Jedná se o velmi syté a chutné jídlo krásně voňavé po houbách a uzené slanině, které je navíc rychle hotové, přitom zasytí a zahřeje.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí halušky s uzenou slaninou a houbami

    Celkový počet komentářů: 2

    • Kelley
      Kelley

      Něco mi tak tak nejak chybí.

      Ano, správně. Kde jsou brambory?

      11.11.2015 11:22:26

      • Libchen
        Libchen

        Re: Kde jsou?

        Kelley,
        toto nie sú zemiakové halušky ako napr. sa robia na bryndzové halušky. sú to obyčajné domáce halušky len z múky a ostatných ingrediencií uvedených v surovinách, sem zemiaky nepatria.
        dakujem za otázku.
        Pekný večer

        11.11.2015 19:59:14


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Domácí halušky s uzenou slaninou a houbami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.