reklama
hledat uživatel
       

Komentáře k receptu Domácí griotka

Celkový počet komentářů: 23
  • Vašek
    Vašek

    Griotka kvasí

    Ahoj, uběhly 4 týdny a griotka mi začíná kvasit, nevím co ted s tím udělat ?

    23.08.2019 20:50:54

  • Alena Klementová
    Alena Klementová

    Griotka z višní

    Co potom děláte s těma višněma, když slijete griotku.

    12.08.2018 08:06:24

  • Iveta
    Iveta

    Komentář k receptu Domácí griotka

    Dělám ji už léta..nikdy se mi nezkazila...chce to višně přebrat,nesmí být nahnilé a důležité je NEPECKOVAT. Jinak je to opravdu PECKA :-)

    22.08.2017 17:36:31

  • bibi007
    bibi007

    domácí griotka

    Dobrý den,
    mám otázečku ohledně množství rumu :-).. jak přikryji 4l višní pouze 1l rumu až nad poslední vrstvu? Dělám griotku poprvé a také mám zatím pouze višně zacukrované, ale nemyslím si že višně do zítra klesnou natolik, aby se celé zakryly 1l rumu :-)... nebo dělám něco špatně?

    28.07.2016 15:54:30

  • Helena Her
    Helena Her

    otázka pro Pavla

    Pavle, zaujal mě Tvůj recept na višňovku. - Jak potom pokračuješ s burčákem, nesetkala jsem se s tím, že by někdo dělal burčák z višní. JAK NA TO?

    20.07.2014 10:57:02

  • Helena Her
    Helena Her

    otázka pro Pavla

    Pavle, zaujal mě Tvůj recept na višňovku. - Jak potom pokračuješ s burčákem, nesetkala jsem se s tím, že by někdo dělal burčák z višní. JAK NA TO?

    20.07.2014 10:52:39

  • Lubomír Kovařík
    Lubomír Kovařík

    Dělám podobný recepr. Cukr rozpustím ve vodě a přidám kousek celé skořice a pár hřebíčků.Touto cukrovou směsí zalejí višně a hned naluju 1/2 rumu nebo kalvádosu. Tím se předejde kvašení. Ostatní alkohol dodám až po vyluhování cca 6 týdnů. Višně nevypeckovávat. Pochutnáte si i na višních. Je to trochu jiná chuť. Možná uvítáte změnu a nebo ne! Klidně mi můžete tento recept i pohaňat, to nevadí. Každý máme jiné chutě.

    06.07.2013 12:45:19

  • Tatínkova kuchařka
    Tatínkova kuchařka

    Domácí griotka

    Taky jsem višně naložil s cukrem a sem tam zamíchám,
    ale kdo to má vydržet 8 týdnů, věřte huba mě jde šejdrem, jak to voní, hezkou barvu to má jako krev , ještě musím počkat, dám zprávu jak to chutná i s foto.....

    01.08.2012 23:30:41

  • tomas
    tomas

    28. červen 2012, 20:24
    naložila jsem si višne na griotku,ale po otevřeni jsou citit po skysnuti a na vrchu těch višni je plisen.prosim o radu

    tomas
    25. červenec 2012, 22:10
    taky se mi to stalo .. taková růžová plíseň tak po 3 týdnech ... měl jsem to přiklopené pokličkou ... takže to nemohlo dýchat asi .. .. nebo nevím ... trochu to smrdí ... možná to už je to kvašení .. .a takovej škraloup se dělá při tom na povrchu ... nevím jestli to OK nebo už je to v háji ? poradte jestli je to normalni diky

    25.07.2012 22:12:18

    • duslik
      duslik

      jsem ještě nikdy na višních neměla. Vždy dávám višně rovnou do PET lahve, zasypu cukrem, zaliju rumem a uzavřu víčkem. Višně musí být potopené a každý den je protřepu, aby se rozpustil cukr. Už se 2.týden louhují a vypadají moc dobře.

      26.07.2012 21:58:06

  • martana
    martana

    zdravím,mohla bych místo višní použít i jine ovoce?třeba švestky?

    26.01.2012 21:49:57

  • Honzik
    Honzik

    Zdravim.. Dělám to trošku jinak.. do sklenice dám višně a zasypu cukrem.. nechám pár týdnů odležet a vzniklou šťávu poté zaliji rumem..
    Jenomže se mi tu objevil problém.. když jsem si po třech dnech prohlížel obsah sklenice, tak jsem zpozoroval asi na třech višních bílou plíseň na povrchu... Vadí to nějak?? Mám to tak nechat, nebo mam ty plesnivé višně raději vyndat??
    Díky za odpovědi..

    01.08.2010 14:00:39

  • milovník1
    milovník1

    dělám i ostružinu

    Skusila jsem domácí griotku a stejně dělám i z ostružin čím déle to nechám naložené tím to má lepší chuťLenka

    02.12.2009 16:11:48

  • duslik
    duslik

    Domácí griotka

    Dělám ji trošku jinak. Višně dám do PET lahve, trychtýřem nasypu asi 10lžiček cukru, zaliji rumem až po okraj a dám odležet. První dny lahev občas protřepu aby se rozpustil cukr. Do hotové griotky již žádný jiný alkohol nepřidávám.

    21.10.2009 22:37:57

  • pavel
    pavel

    trochu jinak...

    roky dělám višňovku podle svého receptu: Do sklínky naložím višně s cukrem, uzavřu a nechám asi 3 dny až týden stát v teple. Višně občas promíchám. Až začne kvašení (u povrchu se tvoří bublinky) tak podle toho, jestli chci ještě bowle, postupuji dvěma způsoby: a) zaliju to rumem, čímž se kvašení zastaví a ponechám ještě týden v chladu ve sklenici b) sliju šťávu a vymačkám višně přes plátno. (višně je možno ještě použít na burčák s jinými višněmi) Pak zaliju rumem asi 50:50. Pokud chci ale opravdovou lahůdku, tak tuto šťávu zahustím tzv.vymrazením. Prostě ji dám do mělkých nádob nebo sáčků zmrazit na kost, pak vyberu a položím na síto. První vytéká hustá šťáva, pak zůstane bledý led, který vhodím do burčáku. Husté šťávy zůstane asi 1/3-1/2. Teprve zaliju rumem a případně dosladím. Je hustá a má krásnou barvu. Uchovávám v lednici. Určeno pro ctěné hosty nebo na vánoce :)).

    07.07.2009 22:22:41

  • Iva
    Iva

    tak tom nemá chybu.Zkusím.Ale višně nejdřív vypeckuju,a že bych zapoměla že se to kvasí?Ani omylem budu na to myslet denně :o)

    26.05.2008 18:23:35

    • slavenka
      slavenka

      Ivka, vobec to netreba vykostkovat... vzniknu take scvrknute visne :) pouzivaju sa v dezertoch Visne v cokolade :) su ozaj velmi dobre. A vobec to nekvasi, nemajte strach :) Urcite si pochutnate.

      27.05.2008 20:02:27

  • janatka
    janatka

    rok ji doma děláme a moc nám chutná.Je vynikající.

    18.05.2008 15:03:55

  • Včela 25
    Včela 25

    Domácí grotu děláme každoročně a je moc dobrá.

    18.05.2008 12:03:34

Nalezeno receptů: 23

Přidat příspěvek k receptu Domácí griotka

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.