reklama
hledat uživatel
       

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Domácí griotka

Domácí griotka

Jemný a sladký likér višňové chuti a vůně.


  • 4,5

    260×

    4,5 260
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Postup přípravy

Višně umyjeme, zbavíme stopek a připravíme si rum a velkou sklenici o obsahu 5l, tu dobře očistíme.

Do čistého skla ukládáme po vrstvách cukr a višně, vrstvy zakončíme cukrem. Sklenici uzavřeme a necháme stát na tmavém a chladném místě do druhého dne.

Po odležení zalijeme rumem, který by měl být až nad poslední vrstvou. Uzavřeme a po dobu 6 - 8 týdnů necháme uležet. Raději si to poznačíme do kalendáře, abychom nezapomněli. Během tohoto času višně s cukrem alespoň jednou do týdne promícháme dřevěnou vařečkou.

Po uplynutí předepsané doby višně přecedíme a necháme je okapat. Určitě je nevyhazujeme, je to lahůdka! Do tekutiny vlijeme vodku nebo silnější líh (množství podle vlastního uvážení).

Domácí griotku přelijeme do lahví a opět uskladníme. Je jen na nás, jak dlouho nám vydrží.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí griotka

    Celkový počet komentářů: 23
    • Vašek
      Vašek

      Griotka kvasí

      Ahoj, uběhly 4 týdny a griotka mi začíná kvasit, nevím co ted s tím udělat ?

      23.08.2019 20:50:54

    • Alena Klementová
      Alena Klementová

      Griotka z višní

      Co potom děláte s těma višněma, když slijete griotku.

      12.08.2018 08:06:24

    • Iveta
      Iveta

      Komentář k receptu Domácí griotka

      Dělám ji už léta..nikdy se mi nezkazila...chce to višně přebrat,nesmí být nahnilé a důležité je NEPECKOVAT. Jinak je to opravdu PECKA :-)

      22.08.2017 17:36:31


    • bibi007
      bibi007

      domácí griotka

      Dobrý den,
      mám otázečku ohledně množství rumu :-).. jak přikryji 4l višní pouze 1l rumu až nad poslední vrstvu? Dělám griotku poprvé a také mám zatím pouze višně zacukrované, ale nemyslím si že višně do zítra klesnou natolik, aby se celé zakryly 1l rumu :-)... nebo dělám něco špatně?

      28.07.2016 15:54:30

    • Helena Her
      Helena Her

      otázka pro Pavla

      Pavle, zaujal mě Tvůj recept na višňovku. - Jak potom pokračuješ s burčákem, nesetkala jsem se s tím, že by někdo dělal burčák z višní. JAK NA TO?

      20.07.2014 10:57:02

    • Helena Her
      Helena Her

      otázka pro Pavla

      Pavle, zaujal mě Tvůj recept na višňovku. - Jak potom pokračuješ s burčákem, nesetkala jsem se s tím, že by někdo dělal burčák z višní. JAK NA TO?

      20.07.2014 10:52:39

    • Včela 25
      Včela 25

      Domácí grotu děláme každoročně a je moc dobrá.

      18.05.2008 12:03:34


    Nalezeno receptů: 23
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Domácí griotka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.