reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

Postup přípravy

Dýni hokaido nebo máslovou dýni rozkrojíme, vydlabeme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Zalijeme asi 1,5 litrem vody, přidáme trochu soli, celou skořici a dáme vařit do širokého kastrolu.

Asi po 20 minutách, když dýně změkne a voda se částečně vypaří, rozmačkáme dýni šťouchadlem na brambory na kaši. Potom přidáme cukr, citronovou a pomerančovou šťávu a dále vaříme a mícháme, dokud se cukr nerozpustí.

Džem ochutnáváme a podle potřeby přidáváme cukr. Je nutné vystihnout správné množství přidaného cukru, džem tím získá lahodnou chuť, tak se doslazování není třeba bát.

Kousky skořice vyndáme a nakonec už jen vmícháme mletou skořici. Zkontrolujeme, zda džem houstne, pokud ne, ještě povaříme a horký plníme do vysterilizovaných sklenic. Po naplnění zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Zavařený dýňový džem uskladníme ve tmě.

Domácí dýňový džem se skořicí podáváme k různým příležitostem jako lahodnou sladkou pochoutku.

reklama

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Domácí dýňový džem se skořicí