reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí dýňové noky

Recept na úžasné dýňové noky z dýně hokkaido.


  • 3,4

    3,4 5
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Dýni omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme semínka a nakrájíme na kostky. Dýni vsypeme na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a cca 20 minut pečeme do změknutí. Upečenou dýni necháme vychladnout a poté ji rozmixujeme.

Parmazán nastrouháme na velmi jemném struhadle a vsypeme do mísy. Přidáme mouku se solí, rozmixovanou dýni a zpracujeme v trochu lepivé těsto, které zabalíme do folie a necháme uležet.

Těsto rozdělíme na 4 díly, z každého uválíme váleček a odkrajujeme stejně velké kousky, které ještě rozmáčkneme vidličkou. Pracujeme na vále podsypaném moukou.

Dýňové noky vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme, dokud nevyplavou na povrch. Děrovanou naběračkou je vyjmeme, necháme odkapat v sítku a přelijeme lžící oleje, aby se neslepily.

Domácí dýňové noky podáváme s nejrůznějšími omáčkami jako hlavní chod.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Domácí dýňové noky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.