reklama
hledat uživatel
       

Domácí donuty

Moc dobrý recept na oblíbené americké koblížky - donuts.


  • 4,6

    11×

    4,6 11
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

krém

podle potřeby

těsto



Energetická hodnota

1549 kJ / 370,1 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 841 hodnocení

Recept na vánoční perníčky krok za krokem

14. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 610 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 684 hodnocení

Příprava smaženého sýru podle šéfkuchaře

14. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Videorecept: Vafle z ječné mouky - rychlá svačinka, se kterou u dětí zabodujete!

13. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré

12. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Nachlazení a chřipka nebudou mít šanci: Uvařte si domácí zázvorový čaj

11. 11. 2019

Postup přípravy

Nejprve si připravíme kvásek. Mléko malinko ohřejeme, nalijeme do mísy, přidáme lžičku cukru a rozdrobíme droždí. Kvásek necháme na teplém místě vzejít. Hladkou i polohrubou mouku prosejeme do mísy. K mouce přidáme zbytek cukru a 3 žloutky. Do mísy přidáme také špetku soli a přilijeme rozehřáté máslo. Nakonec přidáme i vzešlý kvásek a všechny suroviny důkladným hnětením zpracujeme v hladké těsto.



Těsto dáme do vymazané mísy, povrch poprášíme moukou, mísu přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 1 hodinu. Vykynuté těsto dáme na moukou podsypaný vál a vyválíme na 1,5 cm vysoký plát.



Z těsta pomocí skleničky vykrájíme větší kolečka a ve středu pomocí vykrajovátka vykrojíme malá kolečka. Vykrojené donuty necháme na desce ještě asi 20 minut kynout.



V pánvi rozpálíme velké množství oleje. Donuty opatrně vložíme do rozpáleného oleje a smažíme z každé strany asi 2 minuty. Pozor, rychle se připalují, proto je při smažení pečlivě hlídáme.



Usmažené americké donuty klademe na papírový ubrousek, abychom z nich odsáli přebytečný tuk. Donuty necháme vychladnout.



Vychladlé donuty máčíme v čokoládové polevě a sypeme cukrovým zdobením. Ozdobené donuty necháme zatuhnout. Čokoládovou polevu připravíme tak, že si čokoládu na vaření nalámeme na kousky, vložíme do kastrolku, zalijeme trochou mléka a za stálého míchání necháme čokoládu rozpustit. Poté přidáme máslo a mícháme, až nám vznikne hladká čokoládová poleva.



Domácí donuty jsou skvělou sladkou pochoutkou, snídaní, svačinkou i pohoštěním. A nad ty domácí jednoduše není!




Vyzkoušejte také:







Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Domácí donuty

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.