Domácí cremé brulée

45 min | dezert | 4 porce | francouzská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 2336x
Oblíbený francouzský dezert, který charakterizuje na povrchu křehká karamelová krusta.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Připravíme si hlubší pekáč s horkou vodou a troubu předehřejeme na 170 °C.

Vanilkový lusk podélně rozřízneme, obsah ostrým nožem seškrábneme a obojí vmícháme do smetany nalité do hrnce. Na mírném plameni přivedeme k varu a odstavíme z ohně.

Mezitím si v míse promícháme žloutky s cukrem, avšak neměla by vzniknout pěna. Do žloutků opatrně přiléváme horkou smetanu a stále mícháme.

Po důkladném rozmíchání vyjmeme vyvařený vanilkový lusk a směs rozdělíme do připravených horkovzdušných misek. Ty vložíme do pekáče s horkou vodou a dáme na 50 - 60 minut do trouby. Krém musí být po vyjmutí z trouby tuhý.

Následně necháme misky vychladnout a poté je dáme alespoň na 6 hodin do lednice. Cremé brulée musí být důkladně vychlazen.

Před podáváním posypeme krém krystalovým cukrem a pomocí například horkovzdušné pistole zkaramelizujeme. Můžeme také nechat zkaramelizovat v troubě pod rozpáleným grilem.

Domácí cremé brulée podáváme jako výborný dezert.

konvalinka autor receptu:

Domácí cremé brulée

Počet přidaných receptů: 546

Ingredience

na porce
Vaše cena 2799 běžně 3999 Kč sleva 30 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3
dobrý recept
6 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Domácí cremé brulée

Recept se nachází v 20 kuchařkách
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4344 receptů
KDI
PUDINGY, DEZERTY, NÁPOJE 869 receptů
zjirousek
Dezert 681 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí cremé brulée

Přidat příspěvek k receptu Domácí cremé brulée
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně vybírat letní obuv?

    Jak správně vybírat letní obuv?

    Léto máme všichni rádi, ale naše nohy mohou v parnu trpět. Zvlášť, když jim nedopřejeme vzdušnou obuv a necháme je potit se v uzavřené a neprodyšné obuvi. Trápí nás nejen odřené paty, malíčky a utlačované palce, zpocené a horoucí nohy, ale od nohou pak trpí i celé tělo dyskomfortem a naše celková tělesná i duševní pohoda klesá.

  • Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Chcete letos zažít adrenalin na vodě? Nebo se jen lehce nechat unášet po klidné hladině malé říčky? Než někde zavoláte klasické vodácké "ahoooj", věnujte pečlivou pozornost přípravě. Její základní parametry spočívají právě v tom, kam vlastně chcete jet.




přidat nový recept