Domácí cinzano je pro milovníky a pro ty, kteří chtějí zkusit něco nového.
1 ks | citron |
2 kg | rýže |
10 dkg | droždí |
3 kuličky | celé nové koření |
nálev | |
---|---|
3 kg | cukr |
7 l | voda |
podle chuti | |
tymián | |
3 ks | hřebíček |
skořice mletá | |
1 ks | muškátový oříšek |
mletý zázvor |
Nejprve rýží pořádně 12x přepereme. Vypranou jí rozdělíme do 3 sklenic o obsahu 3 litry. Připravíme si nálev z vody a cukru a přidáme do něj všechny ingredience (skořici, tymián, zázvor, muškátový oříšek, hřebíček, nové koření a droždí). Nakonec 2x úplně ostrouháme citron, vnitřek zbavíme jader a nakrájíme ho na kolečka. I citron dáme do nálevu. Všechno promícháme a rozdělíme do sklenic. Převážeme celofánem a necháme 6 týdnů kvasit při teplotě 14 - 16 °C. Po šesti týdnech stočíme a opět necháme 6 týdnů kvasit při stejné teplotě. Nakonec všechno scedíme, přetočíme do skleněných lahví. Domácí cinzano podáváme chlazené, ozdobené podle naší fantazie.
Foto: Shutterstock.com
Silvestrovské chuťovky: Top recepty na jednohubky, chlebíčky a slané rolády
Dochází vám inspirace k domácímu pohoštění? Nezoufejte, máme pro vás pár tipů na slané chuťovky, které váš slavnostně prostřený stůl pestře doplní a zmizí z talířů dávno před půlnocí.
autor Nicool
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena