reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Domácí chlebové rohlíky

Recept na přípravu domácích rohlíků z bio celozrnné žitné mouky.


  • 4,3

    69×

    4,3 69
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

8128 kJ / 1941,4 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Postup přípravy

Mouku prosejeme. Droždí rozdrobíme, promícháme s cukrem, zalijeme vlažným mlékem, zasypeme trochou mouky a necháme vzejít kvásek.

Ke kvásku postupně přidáváme zbylou mouku, osolíme a ochutíme drceným kmínem. Vše důkladně zpracujeme v hladké těsto, které necháme 1 hodinu odpočinout.

Potom těsto opět propracujeme, rozdělíme na kousky ve velikosti tenisových míčků, rozválíme na válečky, které spirálovitě zakroutíme.

Rohlíky položíme na plech vyložený pečícím papírem, zakryjeme utěrkou a necháme ještě 20 minut kynout.

Potom je potřeme osolenou vodou, posypeme, kmínem, sezamem nebo hrubou solí a upečeme v horké troubě při 220 °C dorůžova.

Domácí chlebové rohlíky podáváme jako přílohu k polévkám, zeleninovým salátům, ale můžeme je i mazat nejrůznějšími pomazánkami.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí chlebové rohlíky

    Celkový počet komentářů: 18
    • Jaaroslav
      Jaaroslav

      Lepivé těsto

      Těsto podle tohoto receptu je lepivé a nedá se tvarovat. Žitná mouka špatně nasává tekutiny. Pokud chceme žitného těsta něco tvarovat musíme přidat pšeničnou hladkou mouku.

      23.07.2020 11:35:19

    • Ladislava
      Ladislava

      změna tvaru

      Já jsem z toho udělala placky a bylo to jednodušší a jsou výborné. Je potřeba ale udělat ty kopečky trochu vyšší, protože se při pečení roztečou.

      18.05.2020 11:19:03

    • Iveta
      Iveta

      lepivé těsto??

      Včera jsem také zkoušela, rohlíky z toho nešly ani náhodou. Je to strašně lepivé a nedá se tvarovat. Nemá tam být víc mouky? Dle receptu " rozválet na válečky " je nemožné. Hodila jsem to pak do skleněné formy a upekla a je z toho teda dobrý chléb, ale rohlíky rohodně nešly.

      09.01.2017 10:22:17


      • Ivana
        Ivana

        Re: lepivé těsto??

        Dobrý den, pomoučila jsme si ruce a rohlíky šly vytvarovat i z tohoto těsta. Po položení na plech s nimi již nešlo hýbat, ale upéct to jde :) Jsou moc dobré :)

        02.06.2017 18:51:11

      • Myška
        Myška

        Re: lepivé těsto??

        Navlhčila jsem si ruce a pomoučila, jde to krásně. Jinak to nejde, strašně to lepí.

        23.05.2020 11:13:45

    • Zuzka
      Zuzka

      Komentář k receptu Domácí chlebové rohlíky

      a mě se vůbec nepovedly,těsto lepilo a bylo to celé divné,teď jsou v troubě,uvidím co vyndám

      06.05.2016 10:26:25

    • Petr Majer
      Petr Majer

      Komentář k receptu Domácí chlebové rohlíky

      Sákryš - KVÁSEK není z droždí nebo kvasnic...už to pochopte.

      Kvásek se při výrobě chleba využívá již tisíce let. Kvásek vzniká za určitých teplot pouze z mouky a vody přirozeným kvasným procesem, který se nazývá kvašení neboli fermentace.

      Droždí, označované také jako kvasnice, se jedná o buňky kvasinek druhu Saccharomyces cerevisiae (pivní kvasinky), které ke svému rozmnožování potřebují prostředí obsahující cukr.

      13.11.2015 09:35:51

    • Iris
      Iris

      Komentář k receptu Domácí chlebové rohlíky

      Holky,taky jste měli po zadělání těsto míň hutné?,já to dělám poprve.Děkuji.

      20.08.2015 14:24:45


    Nalezeno receptů: 18
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Domácí chlebové rohlíky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.