reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí chlebové rohlíky

Recept na přípravu domácích rohlíků z bio celozrnné žitné mouky.


  • 4,4

    57×

    4,3 57
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Energetická hodnota

8128 kJ / 1941,4 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

Mouku prosejeme. Droždí rozdrobíme, promícháme s cukrem, zalijeme vlažným mlékem, zasypeme trochou mouky a necháme vzejít kvásek.

Ke kvásku postupně přidáváme zbylou mouku, osolíme a ochutíme drceným kmínem. Vše důkladně zpracujeme v hladké těsto, které necháme 1 hodinu odpočinout.

Potom těsto opět propracujeme, rozdělíme na kousky ve velikosti tenisových míčků, rozválíme na válečky, které spirálovitě zakroutíme.

Rohlíky položíme na plech vyložený pečícím papírem, zakryjeme utěrkou a necháme ještě 20 minut kynout.

Potom je potřeme osolenou vodou, posypeme, kmínem, sezamem nebo hrubou solí a upečeme v horké troubě při 220 °C dorůžova.

Domácí chlebové rohlíky podáváme jako přílohu k polévkám, zeleninovým salátům, ale můžeme je i mazat nejrůznějšími pomazánkami.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí chlebové rohlíky

    Celkový počet komentářů: 15
    • Iveta
      Iveta

      lepivé těsto??

      Včera jsem také zkoušela, rohlíky z toho nešly ani náhodou. Je to strašně lepivé a nedá se tvarovat. Nemá tam být víc mouky? Dle receptu " rozválet na válečky " je nemožné. Hodila jsem to pak do skleněné formy a upekla a je z toho teda dobrý chléb, ale rohlíky rohodně nešly.

      09.01.2017 10:22:17

      • Ivana
        Ivana

        Re: lepivé těsto??

        Dobrý den, pomoučila jsme si ruce a rohlíky šly vytvarovat i z tohoto těsta. Po položení na plech s nimi již nešlo hýbat, ale upéct to jde :) Jsou moc dobré :)

        02.06.2017 18:51:11

    • Zuzka
      Zuzka

      Komentář k receptu Domácí chlebové rohlíky

      a mě se vůbec nepovedly,těsto lepilo a bylo to celé divné,teď jsou v troubě,uvidím co vyndám

      06.05.2016 10:26:25


    • Petr Majer
      Petr Majer

      Komentář k receptu Domácí chlebové rohlíky

      Sákryš - KVÁSEK není z droždí nebo kvasnic...už to pochopte.

      Kvásek se při výrobě chleba využívá již tisíce let. Kvásek vzniká za určitých teplot pouze z mouky a vody přirozeným kvasným procesem, který se nazývá kvašení neboli fermentace.

      Droždí, označované také jako kvasnice, se jedná o buňky kvasinek druhu Saccharomyces cerevisiae (pivní kvasinky), které ke svému rozmnožování potřebují prostředí obsahující cukr.

      13.11.2015 09:35:51

    • Iris
      Iris

      Komentář k receptu Domácí chlebové rohlíky

      Holky,taky jste měli po zadělání těsto míň hutné?,já to dělám poprve.Děkuji.

      20.08.2015 14:24:45

    • Ivet
      Ivet

      Komentář k receptu Domácí chlebové rohlíky

      Jak dlouho tak pečete..?

      26.05.2015 21:45:27

    • Simča
      Simča

      Komentář k receptu Domácí chlebové rohlíky

      Včera jsem je pekla poprvé a moc se povedly, hned zmizely, jdu péct další a vše podle receptu, jen cukru méně :-)

      06.01.2015 17:38:21

    • Borůfka
      Borůfka

      Já je měla tvrdé jako šutr :-( nevíte čím by to mohlo být? Ta voda jak je tam psaná,používali jste ji jen na to potření nebo se měla dát i do těsta?

      26.02.2014 08:00:44


    Nalezeno receptů: 15
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Domácí chlebové rohlíky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.