Domácí chleba

1 hod | příloha | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 450832x
Chléb podle tohoto receptu je moc dobrý a příprava jednoduchá.
Komentáře receptu 236
Uvařil jsem to (Recept vařilo 101 lidí)


Postup přípravy receptu

Mouku, sůl, cukr, kmín, vodu, mléko a droždí smícháme a necháme kynout zhruba hodinu.

Až nám těsto vykyne, připravíme si nádobu na pečení, do které dáme na dno jenom mouku (žádný olej). Pak necháme rozpálit troubu a mezitím těsto na chléb vysypeme a jenom mokrýma rukama upravíme. Dáme na mouku, kterou jsme si vysypali nádobu, ještě necháme 20 minut kynout.

Do hrnku si dáme vodu a ocet a těsně před vložením do trouby ho jen zlehka potřeme, aby nám těsto nespadlo dolů. Pak těsto vložíme do trouby a zprudka pečeme 5 - 10 minut, pak úplně pomalu dopékáme asi tak 45 minut. Během pečení párkrát domácí chleba potřeme s vodou a octem.

autor receptu:

Domácí chleba

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

Recept Domácí chleba byl 01.02.2010 na 1. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,4
skvělý recept
466 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Domácí chleba

Celkový počet komentářů: 236
  • jeto hesky recept ale nenitam teplota.

  • chleb misa 22.06.2017 19:54:38

    Chleb se vvůbec nepovedl,těsto vůbec nevykynulo a vevnitř tuhe

  • Komentář k receptu Domácí chleba Petra 12.10.2016 10:51:12

    Chlebik je vyborny! :)

  • Chleb natalie 03.01.2016 18:10:15

    Co toje za recept jako delala sem chleba a vytahla sem ho s trouby a nesel vytahnout s pekače byl tvrdej tak priste tam napište aspon papir pečici

  • triky franta 09.02.2016 13:09:48

    Milé dámy a pánové,rád bych vám doporučil několik postřehů z mojích zkušeností z pečení chleba.Zásadně používvám pekárnu na program těsto,dávám kombinace mouky pšeničné chlebové a žitné chlebové může se přidat i normální hladká,podstatné je množství.Dělám v součtu všeho 0,5kg.Dávám zásadně normální kvasnice 42g.Čím více hl.mouky tím to více kyne po vykynutí vyndám těsto z pekárny a upravím ho do malé šišky do sklaněné pečící nádoby a nechám ještě dokynout než se rozhřeje trouba,Ze začátku peču na 200C po asi 15ti minutách snížím teplotu na 180C a dopeču podle toho jak to má kdo rád,já asi do 45 min.kdo chce může déle pak je chrupavější.Pozor na vodu na toto množství dává 320 ml trochu oleje,octa,lžičku kmínu,sůl a na kvásek málo cukru.

  • Domácí chleba 14.10.2015 16:13:37

    Chléb jsem dnes zkoušela poprvé a musím říct,že se povedl a je opravdu výborný.
    Byla jsem líná zajít do obchodu. Tak že určitě neváhejte tento recept vyzkoušet.

  • Komentář k receptu Domácí chleba KAROLINA 13.09.2015 19:47:00

    Chci se zeptat zda ma to droždí nechat nakynout v teplem mléce a kolik mám dat octa do vody? Moc děkuji za odpovědi :)

  • Komentář k receptu Domácí chleba katka 13.09.2015 19:25:51

    chlebík super

  • skvělý chléb!! Martina 12.07.2015 07:22:13

    Nedavno se mi nechtelo do obchodu a tak jsem nasla tento recept a zkusila to.... Chlebicek se povedl suprove na vzhled,pak jsem se bala, zda bude pozivatelny a taky szper, takze dnes sice musim do obchodu,ale uz a jen pro mouku a drozdi :-) :-)..,

Nalezeno receptů: 236
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Domácí chleba
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept