reklama
hledat uživatel
       

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Domácí chleba

Domácí chleba

Chléb podle tohoto receptu je moc dobrý a příprava jednoduchá.


  • 4,5

    487×

    4,4 487
  • 1 hod

  • 102×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Mouku, sůl, cukr, kmín, vodu, mléko a droždí smícháme a necháme kynout zhruba hodinu.

Až nám těsto vykyne, připravíme si nádobu na pečení, do které dáme na dno jenom mouku (žádný olej). Pak necháme rozpálit troubu a mezitím těsto na chléb vysypeme a jenom mokrýma rukama upravíme. Dáme na mouku, kterou jsme si vysypali nádobu, ještě necháme 20 minut kynout.

Do hrnku si dáme vodu a ocet a těsně před vložením do trouby ho jen zlehka potřeme, aby nám těsto nespadlo dolů. Pak těsto vložíme do trouby a zprudka pečeme 5 - 10 minut, pak úplně pomalu dopékáme asi tak 45 minut. Během pečení párkrát domácí chleba potřeme s vodou a octem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí chleba

    Celkový počet komentářů: 238
    • Miroslav
      Miroslav

      Vyborny chleba jednoduche ale super!

      11.12.2017 03:15:32

    • josef
      josef

      Komentář k receptu Domácí chleba

      kdyz davate recept na net budte pro priste tak laskava abudte presna..a uvadejte i teplotu..nikdo nevi naj akou teplotu se to pece..kdo to ma porad lustit!

      08.12.2017 11:50:52

    • Oldřich Cygán
      Oldřich Cygán

      jeto hesky recept ale nenitam teplota.

      13.08.2017 16:26:31

    • misa
      misa

      Chleb se vvůbec nepovedl,těsto vůbec nevykynulo a vevnitř tuhe

      22.06.2017 19:54:38

    • Petra
      Petra

      Komentář k receptu Domácí chleba

      Chlebik je vyborny! :)

      12.10.2016 10:51:12

    • franta
      franta

      Milé dámy a pánové,rád bych vám doporučil několik postřehů z mojích zkušeností z pečení chleba.Zásadně používvám pekárnu na program těsto,dávám kombinace mouky pšeničné chlebové a žitné chlebové může se přidat i normální hladká,podstatné je množství.Dělám v součtu všeho 0,5kg.Dávám zásadně normální kvasnice 42g.Čím více hl.mouky tím to více kyne po vykynutí vyndám těsto z pekárny a upravím ho do malé šišky do sklaněné pečící nádoby a nechám ještě dokynout než se rozhřeje trouba,Ze začátku peču na 200C po asi 15ti minutách snížím teplotu na 180C a dopeču podle toho jak to má kdo rád,já asi do 45 min.kdo chce může déle pak je chrupavější.Pozor na vodu na toto množství dává 320 ml trochu oleje,octa,lžičku kmínu,sůl a na kvásek málo cukru.

      09.02.2016 13:09:48

    • natalie
      natalie

      Co toje za recept jako delala sem chleba a vytahla sem ho s trouby a nesel vytahnout s pekače byl tvrdej tak priste tam napište aspon papir pečici

      03.01.2016 18:10:15

    • Lenka Švecová Šafářová
      Lenka Švecová Šafářová

      Domácí chleba

      Chléb jsem dnes zkoušela poprvé a musím říct,že se povedl a je opravdu výborný.
      Byla jsem líná zajít do obchodu. Tak že určitě neváhejte tento recept vyzkoušet.

      14.10.2015 16:13:37

    • KAROLINA
      KAROLINA

      Komentář k receptu Domácí chleba

      Chci se zeptat zda ma to droždí nechat nakynout v teplem mléce a kolik mám dat octa do vody? Moc děkuji za odpovědi :)

      13.09.2015 19:47:00

    Nalezeno receptů: 238

    Přidat příspěvek k receptu Domácí chleba

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.