reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí chleba bez hnětení

Výborný chleba, který nemusíte zadělávat v pekárně, nebo se trápit hnětením. Jeden den zaděláte, druhý den pečete.


  • 4,6

    125×

    4,5 125
  • 45 min

  • 31×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Postup přípravy

Postup: všechny ingredience pouze smícháme, nehněteme, zalijeme 2 hrnky vlažné vody. Vznikne řidší lepivé těsto, které přikryjeme folií, postačí igelitka. Necháme 12-16 hodin pomalu kynout.(Opravdu jsem se nespletla). Po 12-16 hodinách zasypeme moukou a pomalu prohněteme měchačkou, nebo stěrkou od stran misky a vylijeme na víc pomoučněný vál, párkrát přeložíme těsto přes sebe jako obálku (nehněteme) pokusíme se vytvořit bochánek a vrátíme do misky, dáme dál kynout. Cca na 1 hodinu.

Pustíme si troubu na cca 230°C (plynová 250°C) stupňů, každá peče jinak - to musíte vychytat. Vezmeme hrnec cca 25cm v průměru, litinový nebo smalt s rovnými stěnami (pokud by se nahoru zužoval, chleba nevyndáte) a dáme na 30 minut i s poklicí pořádně nahřát do trouby (dodržuje čas,vyplatí se to). Po 30 minutách do hrnce vyklopíme nakynulé těsto, přiklopíme pokličkou a pečeme (230-240°C) 30 minut.

Nakonec sundáme poklici a dopečeme cca 30 min. bez poklice aby se chléb pěkně zabarvil.

Foto: Thinkstock.com

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí chleba bez hnětení

    Celkový počet komentářů: 65
    • bowler
      bowler

      Tak dnes děláno poprvé a na jedničku,výborný už jdu připravovat kvásek na další kousky.Díky za recept.

      24.05.2019 15:26:14

    • helena
      helena

      Kváskový chléb

      Dobrý den ráda bych se podělila o to, jak jsem se po desítkách povedených a někdy i nepovedených chlebíků dopracovala k opravdu dobrému, chlebu bez hnětení a jakékoliv námahy. Tak tady jsou moje vychytávky. Večer namíchám přibližně 150 g žitné mouky, 150 gramů vody a kvásek. Ten si odeberu z předcházejícího pečení. To co jsem večer namíchala v míse od robotu do rána krásně nabyde. Dám to na váhu aby mi zbylo asi 300 g této hmoty a zbytek odeberu do sklenice pro další pečení. Při dám vločky, celozrnnou mouku, chlebovou mouku, celkem asi 300g. K tomu asi 200 g vody a 50 gramů podmáslí/nemusí být / vrchovatá lžička soli a kmín. Zamíchám v robotu nechám na teple kynout. Potom ještě jedou přemíchám a vyklopím do silikonové formy na biskupský chlebíček. Nic se nemusí překládat, ani vymazávat formu, krásně se z ní chlebík vyklopí. Nechám znovu vykynout a dávám péct do vyhřáté trouby 20 min. na 250 stupňů. Pak chlebík vyklopím na mřížku v troubě a dopékám 30 min na 200 stupňů. občas postříkám vodou. Je to jednoduché bez ošatky a bez hnětení. Pokud by nebylo něco jasné, ráda zodpovím na helena.gabrova@seznam.cz

      07.02.2017 21:38:37

    • bobzbrd
      bobzbrd

      Mohu použít kostku droždí?
      Mohu péct ve skleněném pekáčku?

      28.09.2016 00:06:00


    • Iv17
      Iv17

      myslím, že půl lžičky droždí je málo?

      08.01.2016 09:41:44

    • Veronika
      Veronika

      Komentář k receptu Domácí chleba bez hnětení

      Muzu nahradit psenicnou mouku spaldovou?

      07.01.2016 17:31:22

    • Zdeňka
      Zdeňka

      Komentář k receptu Domácí chleba bez hnětení

      Děkuji za recept. Rejpalů si nevšímejte. Když hledám na něco recept, je mi jedno odkud je, jen chci něco vyzkoušeného. Jen tak dál

      14.09.2014 10:09:48

    • Zuzana
      Zuzana

      chléb bez hnětení

      Ještě je v troubě,ale už to tu tak provoněl,že určitě bude šmakózní. :-)

      10.09.2014 11:51:22

    • Markéta
      Markéta

      Komentář k receptu Domácí chleba bez hnětení

      Na pečení tohoto chleba jsem se už nějakou dobu chystala, měla jsem trochu strach i přes všechny kladné komentáře. Nakonec jsem se však odhodlala, včera zadělala a dneska... Jedním slovem ÚŽASNÝ! Předčil všechna moje očekávání. Dala jsem 2 hrnky hladké, 1 hrnek polohrubé a 1 hrnek žitné. Má křupavou kůrku a nadýchaný vnitřek s bublinami, je vynikající. Příště (brzy) dám ještě o trochu víc žitné mouky a zkusím přidat nějaká semínka :-))

      03.04.2014 16:58:51

    • anna (tecka) zarembova
      anna (tecka) zarembova

      Komentář k receptu Domácí chleba bez hnětení

      Je to skvělý. Ale dávám tam tak 1 a 0,5 lžičky sušeného droždí.

      07.03.2014 18:06:42


    Nalezeno receptů: 65
    |< << 1234567 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Domácí chleba bez hnětení

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.