reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí chléb z trouby

Jednoduchý recept na chléb pečený v klasické troubě.


  • 3,7

    3,6 3
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Všechny ingredience dobře smícháme při pokojové teplotě a vytvoříme těsto, které osolíme. Těsto je nutné nechat vykynout přibližně 2 hodiny, ale čas může být individuální. Poměr pšeničné a žitné mouky je možné měnit podle chuti, vyšší podíl pšeničné mouky znamená lepší a rychlejší vykynutí.

Z těsta vytvoříme bochník a vložíme do formy.

Před vložením těsta do trouby je vhodné potřít povrch bochníku studenou vodou.
Vykynuté těsto dáme do předehřáté trouby, trouba by měla mít počáteční teplotu 210 °C. Pečeme v troubě hodinu a během doby pečení snižujeme teplotu v troubě až na 180 °C.

Po vyndání z trouby domácí chléb vyklopíme a necháme vystydnout.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Domácí chléb z trouby

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.