reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

Vezmeme 1 kg hladké mouky a vsypeme do vetší mísy, můžeme přidat i mouku žitnou, třeba půl na půl. Dáme dále kmín, cukr, sůl, trochu oleje, snítku bazalky, trochu kysaného mléka, mléko a dolijeme podle potřeby vlažnou vodou. Nezapomeneme dát 1,5 balíčku droždí sušeného nebo čerstvého 1 kostku.

Těsto pořádně vypracujeme a zaprášíme hladkou moukou. Počkáme, až trochu nakyne, a ihned děláme bochánky. Dnem vzhůru je dáváme do ošatek nebo do hlubokých oválných talířů, které máme vysypány dostatečně moukou. Počkáme, až těsto nakyne a chleby dáme na plechy. Domácí chleby s bazalkou pečeme asi tak 40 minut. Nejprve 10 minut na teplotě 220 °C. Potom trochu otevřeme troubu na pět. Ale jen trochu! Zase zavřeme a dopečeme při teplotě 180 °C. Při konečném pečení ještě rozprašovačem postříkáme chléb vodou. Vytáhneme z trouby chléb a máme hotovo.

Domácí chléb s bazalkou podáváme podle chuti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Domácí chléb s bazalkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.