reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí chléb podle Danče

Recept na domácí chléb, který můžeme zadělat v domácí pekárně nebo v míse. Chléb máme vždy chutný a pokaždé jiný.


  • 4,7

    15×

    4,7 15
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 540 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Postup přípravy

Do domácí pekárny dáme vlažnou vodu, olej, ocet, sůl, kmín, mouky, nastrouhaný uvařený brambor, droždí a cukr. Zapneme program těsto a necháme zpracovat.

Pokud nemáme rádi chléb s bramborem, můžeme zadělat i bez bramboru. Mám vyzkoušenou i mouku v poměru 300 g hladké, 200 g celozrnné a 100 g jakékoliv chlebové mouky. Když jsem neměla pekárnu, tak jsem chléb zadělala v míse a po zadělání jsem nechala těsto kynout hodinu a půl.

Po skončení programu vyjmeme těsto, vyválíme šišku chleba a necháme kynout 30 minut. Po vykynutí pomašlujeme chléb vodou. Můžeme také pomašlovat mlékem či medem. Chléb pečeme 1 hodinu při 200 °C. Během pečení pomašlujeme ještě jednou.

Domácí chléb podle Danče po vychladnutí krájíme na krájíce a podáváme podle chuti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí chléb podle Danče

    Celkový počet komentářů: 1

    • šušnina
      šušnina

      Domácí chléb podle Danče

      Děkuji za tento recept,dělám ho už po druhé.Ten první chléb jsem dělala bez brambor ze tří druhů mouky,jelikož jsem neměla doma čerstvé droždí,dala jsem sušené od Otkera a chléb se povedl a mým chlapům chutnal.Fotku mám ve foťáku tak ji příště přidám,teď ho dělám stejně, akorát s bramborami,tak se snad taky povede,už se těšíme.Ještě víc takových receptů.

      25.05.2015 14:51:09


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Domácí chléb podle Danče

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.