reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí chléb podle Danče

Recept na domácí chléb, který můžeme zadělat v domácí pekárně nebo v míse. Chléb máme vždy chutný a pokaždé jiný.


  • 4,8

    19×

    4,7 19
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 794 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 013 hodnocení

Papriky na každý den: Vyzkoušejte netradičně plněné papriky, paprikovou hořčici i paprikový krém

8. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 741 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 829 hodnocení

Domácí a poctivá: Pistáciová zmrzlina krok za krokem

7. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 208 hodnocení

6 nejlepších receptů na sýr, maso i zeleninu v těstíčku

7. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 608 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 784 hodnocení

Recept na švestkový koláč s tvarohem krok za krokem

6. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 677 hodnocení

Připravte se na další vlnu veder: Míchané drinky a osvěžující sorbety vás nakopnou

5. 8. 2020

Postup přípravy

Do domácí pekárny dáme vlažnou vodu, olej, ocet, sůl, kmín, mouky, nastrouhaný uvařený brambor, droždí a cukr. Zapneme program těsto a necháme zpracovat.

Pokud nemáme rádi chléb s bramborem, můžeme zadělat i bez bramboru. Mám vyzkoušenou i mouku v poměru 300 g hladké, 200 g celozrnné a 100 g jakékoliv chlebové mouky. Když jsem neměla pekárnu, tak jsem chléb zadělala v míse a po zadělání jsem nechala těsto kynout hodinu a půl.

Po skončení programu vyjmeme těsto, vyválíme šišku chleba a necháme kynout 30 minut. Po vykynutí pomašlujeme chléb vodou. Můžeme také pomašlovat mlékem či medem. Chléb pečeme 1 hodinu při 200 °C. Během pečení pomašlujeme ještě jednou.

Domácí chléb podle Danče po vychladnutí krájíme na krájíce a podáváme podle chuti.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí chléb podle Danče

    Celkový počet komentářů: 1

    • šušnina
      šušnina

      Domácí chléb podle Danče

      Děkuji za tento recept,dělám ho už po druhé.Ten první chléb jsem dělala bez brambor ze tří druhů mouky,jelikož jsem neměla doma čerstvé droždí,dala jsem sušené od Otkera a chléb se povedl a mým chlapům chutnal.Fotku mám ve foťáku tak ji příště přidám,teď ho dělám stejně, akorát s bramborami,tak se snad taky povede,už se těšíme.Ještě víc takových receptů.

      25.05.2015 14:51:09


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Domácí chléb podle Danče

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.