reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí chléb bez hnětení

Jednoduchý recept na přípravu chutného chleba bez hnětení.


  • 4,0

    4 4
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Do mísy nasypeme hladkou mouku, sušené droždí, sůl, drcený kmín a zamícháme. Do zamíchané směsi nalijeme 1,5 hrnku vody. Přidáme přiměřeně vodu. Těsto na chléb by mělo být raději hustší, lépe se pak s ním pracuje.

Mísu s těstem přikryjeme utěrkou. Necháme 8 - 12 hodin kynout, ale můžeme už po 6 hodinách zpracovat. Všechno je to o teple pro těsto a jak moc se případně smíříte s drobným neúspěchem ve formě hutnějšího chleba. Na dochucení těsta můžeme použít nakrájenou cibuli, česnek nebo škvarky. Chléb můžeme ozdobit různými druhy semínek.

Po vykynutí přendáme těsto do horkého pekáče, který předehřejeme v troubě asi 20 minut i s víkem. Budeme potřebovat jen skleněný pekáč s poklopem nebo hrnec s pokličkou vhodný do trouby. Prostě cokoliv zavíratelné o objemu asi 2 l.

Chléb pečeme 30 minut při 230 °C. Po půl hodině sundáme pokličku a pečeme ještě dalších 15 minut.

Domácí chléb bez hnětení podáváme jako výbornou přílohu podle chuti.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Domácí chléb bez hnětení

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.