reklama
hledat uživatel
       

Domácí chléb 2

Výborný domácí chléb z trouby.


  • 3,8

    75×

    3,8 75
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 556 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

Do misky nasypeme hladkou mouku, tymián, sůl a kmín.

Stranou si v hrníčku připravíme z vlažného oslazeného mléka a droždí kvásek. Po vykynutí dáme kvásek do mísy s moukou. Přilijeme vodu a vypracujeme tužší těsto, které necháme asi hodinu vykynout.

Potom vypracujeme šišku chleba, kterou přeneseme na plech. Plech musí být důkladně posypán moukou. Šišku necháme ještě asi 20 minut kynout. Před vložením do trouby chléb potřeme octovou vodou.

Domácí chléb nejprve pečeme zprudka při 220 °C asi 5 minut. Pak teplotu snížíme a chléb dopékáme při 180 °C asi 30 - 45 minut. Chléb při pečení několikrát potřeme octovou vodou. Po vyndání chléb ještě naposledy potřeme a necháme vystydnout.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí chléb 2

    Celkový počet komentářů: 11
    • Ivo
      Ivo

      Recept se mi nelíbí

      hladka nebo polohruba?

      10.02.2018 11:16:12

    • Niki
      Niki

      Komentář k receptu Domácí chléb 2

      Kolik by mělo být vody na ty 2 lžíce octa prosím vás? Potírala jsem, jen kůrka byla taková slizká bílá.

      09.07.2015 09:59:38


    • Anykey
      Anykey

      Pochutnání,

      Když se mi sejdou děti a vnoučata tak chtějí jen ten dobrý chlebíček, a nestačí ani schládnout. Prostě pošušňáníčko. Díky za recept

      05.03.2013 19:24:53

    • Eeffeennddii
      Eeffeennddii

      super chlebíček

      samozřejmě octová voda. Slanou používají blázni. Zkuste do těsta nastrouhat ve slupce uvařenou oloupanou bramboru. Effendi

      08.08.2012 23:06:44

    • Anykey
      Anykey

      domácí chléb

      Peču jej z hladké mouky, potírám octovou vodou a rodina by se utloukla. Děkuji za výborný recept

      17.04.2012 10:08:05

    • Jája
      Jája

      Domácí chléb

      Polohrubou mouku určitě né, je lepší k hladké mouce přidat mouku žitnou, celozrnou, potírat octovou vodou, to je pro mne novinka, ale vyzkouším, já potírám vodou slanou.

      16.10.2011 20:28:59

    • szatanová
      szatanová

      Po přečtení receptu nejsem z toho chytrá.V receptu se uvádí polohrubá mouka a pak v návodu...do misky nasypeme hladkou mouku. .. tak jakou prosím????

      14.03.2009 18:16:14


    Nalezeno receptů: 11
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Domácí chléb 2

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.