reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí česke buchty od Radky

Recept na nadýchané buchty z jemného kynutého těsta, které si užijete s tvarohem, mákem nebo povidly.


  • 0

    0 0
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Nejprve udělame kvásek - mléko, cukr a kvasnice necháme vzejit.

Mezitím připravíme všechny ostatni ingredience do mísy, přidáme vzešlý kvásek a důkladně vše promíchame. Těsto necháme na teplém místě kynout.

Mezitim si připravíme náplně - tvarohovou, povidla nebo makovou náplň. 

Z vykynutého těsta vytváříme buchty, které necháme ještě chvilku kynout ve formě, na povrchu můžeme potřít máslem.  

Buchty pečeme cca 30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Každá trouba peče trošku odlišně, tak poznáte, kdy jsou buchty hotové (podle barvy).

Po upečení můžeme domácí české buchty podle Radky pocukrovat. Dobrou chuť.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Domácí česke buchty od Radky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.