reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Domácí celozrnné pečivo

Snadný recept na domácí celozrnné pečivo. Z těsta můžeme tvarovat bagety, bulky a jiné tvary podle vlastní fantazie.


  • 4,4

    39×

    4,3 39
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 600 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Jemná šlehačková vánočka krok za krokem

11. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 695 hodnocení

Potravinové alergeny a nejčastější příznaky: Poznáváte je?

11. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Vánoční videorecept: Zapomeňte na nudné cukroví, zkuste letos úžasné kakaové piškoty polo-nero!

11. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 693 hodnocení

Vánoční tvarohová štola s brusinkami krok za krokem

10. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Recept na vlašský salát krok za krokem

10. 12. 2019

Postup přípravy

Připravíme si těsto. V míse promícháme mouku se sušeným droždím, olejem, a solí. Vše zalijeme teplou vodou a zpracujeme v tuhé pružné těsto. Důležité je, abychom těsto hnětali poctivě asi 10 minut.

Potom z těsta vytvarujeme dlouhou bagetu, kterou přendáme na hladkou moukou poprášený plech. Bagetu zakryjeme folií potřenou olejem a necháme 45 minut kynout. Pak pomocí nůžek vytvoříme na bagetě zářezy nebo prostřihy, potřeme ji olejem, posypeme hrubou solí a poprášíme hladkou moukou.

Do trouby vložíme misku vody a předehřejeme ji na 200 °C. Vložíme bagetu a pečeme asi 30 minut do růžova. Doporučuji asi po 20 minutách pečení teplotu snížit na 180 °C a domácí celozrnné pečivo zvolna dopéci.

Domácí celozrnné pečivo můžeme konzumovat jen tak, nebo ji podávat jako přílohu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí celozrnné pečivo

    Celkový počet komentářů: 3
    • Jahůdka
      Jahůdka

      Pomoooc, těsto bylo nádherně vláčné... nakynulo pod tou folií, bylo jako peřinka, ale pak jsem folii sundala a okamžitě se mi to rozpláclo a zůstala z toho placka. Co jsem udělala špatně? :-(

      28.09.2017 18:27:36

    • Šárka
      Šárka

      Komentář k receptu Domácí celozrnné pečivo

      Cítím v tom to droždí :-( Celý balíek droždí nedávám ani na chleba z 0,5kg mouky...není v tom chyba? Jinak mnnožství mouky a vody sem nechala tak, jak je v receptu a neměla jsem problém. Měla jsem 4 houstičky.

      16.07.2015 22:19:18

    • hele
      hele

      Komentář k receptu Domácí celozrnné pečivo

      Na tohle množství vody to chce víc mouky i droždí, já musela přidat cca 100 g celozrnné mouky navíc a úměrně tomu i kvasnice. Pak jsou z toho dvě báječně nadýchané dlouhé bagety. Posypala jsem je lněnými semínky a několikrát podélně nařízla, byly skvělé. A jde to i bez hladké bílé mouky, podsypala jsem jevtaky celozrnnou a pekla na pečícím papíře.

      09.05.2015 22:19:49



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Domácí celozrnné pečivo

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.