reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Domácí capuccino

Domácí capuccino

Jednoduchý návod, jak si zpříjemnit den chutnou kávou lahodící oku.


  • 4,2

    160×

    4,2 160
  • 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 815 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 032 hodnocení

KVÍZ: Jaká jste hospodyňka? Otestujte se, či patříte do kuchyně

23. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 848 hodnocení

Parádní recepty se švestkami: Švestkové koláče, domácí knedlíky i exotika v podobě čatní

23. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

Vaření z dýně nekončí polévkou: Zkuste dýňové noky, kompot, karbanátky i dýňovou buchtu

23. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 798 hodnocení

Vaříme s červenou čočkou: Vděčná luštěnina do polévek, karbanátků i salátů

22. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 695 hodnocení

Vaříme levně aneb chutné pokrmy za pár korun

22. 9. 2020

Postup přípravy

Uvaříme silnou kávu ze dvou lžiček nescafé. Můžeme také použít přefiltrovanou tureckou kávu. Podle chuti osladíme.

Do vyšší skleničky nalijeme mléko. Mléko musí být trvanlivé, studené a musí mít alespoň 1,5% tuku. Přidáme trochu moučkového cukru a špetku skořice pro vůni. Pomocí zpěňovače mléka šleháme, až se nám vytvoří krásná a hustá pěna. Do vyšlehané pěny vlijeme kávu - po okraji sklenice nebo v jednom místě.

Domácí capuccino posypeme kakaem nebo skořicí. Přidáme brčko, koktejlovou lžičku a ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Domácí capuccino

    Celkový počet komentářů: 20
    • salpa
      salpa

      výborné a rychlé

      03.10.2011 10:46:30

    • esch
      esch

      jak kávu lépe

      Dobrý den, nebudu hodnotit, jestli toto je či není capuccino, taky jsem jako bývala obsluha kavárny zaujatá. Ale jestli jste milovnice dobré kávy, tak doporučuji pořídit kávovar, takový ten klasický na plotnu. Vypadá jako konvička, dělá se hliníkový a nerez. Na netu ho najdete pod názvem italský kávovar.Já mám ve velikosti na tři piccola a stál mě tři stovky. Je to původní kávovar, dnes se hojně používá v jižanských zemích a sem k nám se pomalu taky vrací. Kávu potřebujete klasickou zrnkovou a v chuti se mu vyrovnají jen kavárenské "presovače". Káva je silná a je vhodná na různá capuccina, laté a macchiata. A na výrobu pěny je dobrá taková nerez nádoba s velmi jemným sítkem, kterým šleháte nahoru a dolu. Nádobu s mlékem postavíte na plotnu a šleháte, jednu ruku máte na nádobě a kontrolujete teplotu, až neudržíte ruku (tzn. že mléko má cca 70 °C), je hotovo. Uvidíte, že pěna bude daleko jemější, déle vydří a bude chutnější. Cena téhle záležitosti předpokládám taky tak tři stovky. Takže ke kvalitní kávě není třeba kávovarů za desetitisíce. To jen takový návod, neberte to jako urážku, taky si dělám doma kafe všemožnými způsoby. Dobrou chuť Edita

      08.11.2009 21:43:54

    • anglofil
      anglofil

      Chutná to určitě dobře, ale mám pocit, že tomuhle se říká macchiato, ne capuccino :)

      16.08.2009 13:48:00


    • zanälec
      zanälec

      nemáš pravdu má se parou nahřívat studené

      24.08.2008 16:18:19

    • slavenka
      slavenka

      Presne o to ide....nech sa podari a nech chuti :)

      04.06.2008 13:50:23

    • michal
      michal

      bylo to hloupé, už jsem psal, že jsem nemusel. Omlouvám se. Ale v tu chvíli mě popudilo, že někdo napíše něco negativního a je tady okamžitě za vyvrhele, nebylo to IMHO až tak "sprosté" hodnocení. Taky protiargumenty byly dost mimo logiku. To jen na vysvětlení. Ale jinak už navrhuji tuto diskusi uzavřít, už jsme si asi všechno řekli. Zdraví Michal

      04.06.2008 08:15:55

    • Gabriela
      Gabriela

      Každý, kdo napíše negativní kritiku, takový není. Spíš jde o způsob. Vždyť emma ani nepsala, že jí nechutnalo, jen že je to paskvil a to se mi zdá nefér. Klidně napíšu, co mi nechutnalo a proč. A obvinit někoho, že přidává recepty kvůli hrnečku je docela hloupý. Já třeba ani nevím, že se nějaký dostávají a je mi to fuk.

      03.06.2008 19:13:54

    • Tea
      Tea

      Ahoj, "už" dva týdny mám konečně šlehač na mléko a na takovéto nápoje se moc těším, teplé, studené, jakékoli. Jsem proto ráda, že takovýto recept jsem našla i s podrobnějším popisem a fotkama :) Moc díky!

      03.06.2008 12:01:11

    • michal
      michal

      Tahle diskuze mě fakt baví :-) Nikdo netvrdí, že kafe, laté, či kapučíno z hospody je automaticky lepší, klidně to taky může být paskvil. a co se týče těch trapných generalizujících pseudokritik "nějakých drahých restaurací", nemůžu vám na to říci nic jiného, než že máte vědět, kam zajít na dobrou kávu nebo dobré jídlo!

      03.06.2008 09:46:09

    • michal
      michal

      v pořádku, nic ve zlém, to s těmi bodíky jsem nemusel... ale zas musim reagovat - jak se proboha někdo dozví, že je recept špatný? Co je zlého na tom dávat negativní hodnocení? Relativizovat způsobem "nebudu hodnotit negativně, protože někomu to chutná" je nesmysl a tím vlastně degradujete význam vlastní možnosti hodnocení, která je pak vlastně zbytečná. Pokrok pochází z konfrontací.

      03.06.2008 09:41:22


    Nalezeno receptů: 20
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Domácí capuccino

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.